עבור לתוכן

שאלה| משהו ניסה קירור ע"י אמבט נוזל קירור לא מוליך??

Featured Replies

פורסם

אני מתכוון אם משהו ניסה להכניס את המחשב לאמבט עם נוזל קירור לא מוליך כמו של ספקים גדולים ומגדלי חשמל.

אולי יש אפשרות אחרת כמו גם שמן סינטטי שאמור לא להוליך.

בקיצור מעניין אותי לעשות את זה.

אם משהו ניסה איך זה ... אמין מלוכלם מידי איך עובדים אם זה וכו'. (ראיתי סרטונים בYT נראה מעניין לא בטוח אם זה אמיתי אבל נשמע הגיוני).

פורסם

עושים את זה מדי פעם, זאת צורת קירור די לא רגילה שלא תפסה יותר מדי אבל קיימת

בגדול מדובר על שימוש בשמן לא מוליך... לוקחים את המחשב וטובלים בפנים, לרוב אפשר להסתפק רק בשמן עצמו בשביל לקרר את הנוזל בגלל הכמות שלו אבל ברגע שהמחשב מראש חם במיוחד מוסיפים לזה רדיאטור בשביל לקרר את השמן

פורסם

זה לא סתם שמן זה שמן מינרלי

ראו קישור

פורסם
  • מחבר

ראיתי בYT שעושים את זה עם שמן תינוקות אבל עד כמה שזכור לי הכי טוב לקנות שמן טרספורמטורים מינרלי. (משתמשים בו לקירור הספקים הענקיים על עמודי חשמל אלו שעושים כל הזמן בזזזזזז LOL).

אוקיי תודה על הכתבות נראה מה יחדשו שם. [br]פורסם בתאריך: 20.06.2009 בשעה 18:12:53

וואלה כתבה מאוד מגניבה. במיוחד אהבתי שהם השתמשו ברדיאטור ועד כמה שהבנתי בבדיקה על FULL LOAD הם הגיעו למקסימום 45C שזה מעווולההה.(תקנו אותי אם אני טועה).

עכשיו עוד כמה שאלות יש תמיד את השאלה עם להשאיר את המאווררים או להוציא אותם.

בקשר לסדרום אפשר איך שהוא לאלתר ולהוציא את הכבל מחוץ לאקווריום? הבעיה שלי שיש לי כבל קצר מידי IDE.

ומה בקשר לדיסק קשיח? לא להכניס כן להכניס??? באמת יש הרבה מאוד שאומרים זה בסדר ואחרים אומרים שלא.. לדעתי לא מה דעתכם?

מעניין אותי לעשות אותו בכלל בלי מאווררים משהו מכיר רדיאטורים פאסיביים? שיעבדו על חום בלבד כלומר מלמעלה נכנס חם ולמטה יוצא קר.???

פורסם

1. יש כל מיני סוגי שמן.. שמן מינרלי הוא הסוג המועדף

2. מאווררים אתה יכול להוציא, אין להם בגדול שימוש

3. קנה CD עם חיבור SATA ויש לך מספיק אורך

4. קשיח מחוץ לנוזל לא בתוך הנוזל

5. כל רידיאטור הוא פסיבי אלא אם כן חיברת לו מאוורר... אם כבר רדיאטור אז שים מאוורר חלש רק בשביל לשמור על זרימת אוויר תקינה

פורסם
  • מחבר

התקוונתי לרדיאטור ללא משאבת מים\שמן במקרה שלנו. סתם פשוט מלמעלה להוציא את הנוזל החם לקרר אותו ולהכניס למטה.

כאילו בגלגול הטבעי של המים\שמן.

פורסם

בלי משאבה זה לא יעזור לך הרבה... צריך לגרום לזרימה מואצת ברדיאטור במיוחד שרובם די מגבילים זרימה

פורסם

תתקין משאבת חמצן רגילה של דגים

פורסם
  • מחבר

אני לא רוצה משאבה בגלל רעש מעצבן שהיא עושה יותר גרוע ממאווררים אפילו... יש איזה פתרון אחר??? או משאבות מאוד שקטות כאילו שלא ישמעו אותם בכלל.

הרצון שלי לעשות את המחשב שהחומרה היחידה שתהיה מרעישה זה הHD ולא יותר. רוצה דממה כשהוא עובד.

פורסם

לעשות את המיכל עצמו מחומר מוליך טרמי, או לפחות חלק ממנו.

תחשוב על אקווריום עם צד אחורי שעשוי מאלומיניום מעוצב שיהיה דומה לheatsink ענק

בנוסף משאבות הם בדרך כלל יחסית שקטות (לא יודע איזה שמעת) ותמיד יש משאבות שקטות מאוד

פורסם
  • מחבר

אתה מתכוון לעשות את המיכל בעצמך וזה די בעייתי כי שמן מינרלי אוכל סילקון לא??? אני לא בטוח זאת מחשבה שלי.

עכשיו אני אנסה לצייר בPAINT למה אני מתכוון ולהוציא לפה.

פורסם
  • מחבר

אוקיי אז ככה יותר מובן אני מקווה..

oil.jpg

אקווריום שאני מוציא שני צינורות ממנו את האמת זה יהיה בתוך האקווריום פשוט במפלסים שונים.

אז השמן החם יותר עולה למעלה נכנס לרדיאטור ובוא הוא מקורר בגלל הקירור השמן רוצה לרדת למטה ובזמן ירידה יונק עוד שמן חם. וככה הצירקולציה לדעתי אמורה לעבוד.

עובדה שזה עובד עם מים, השאלה עם זה יעבוד גם עם שמן?

מה אתם חושבים על הרעיון. אגב אפשר לקחת איזה רדיאטור של קטנוע או משהו או מקרר קטן?

פורסם

הנה משהו ששחכת ממנו... למה שהמיים יכנסו לרדיאטור וינועו בו? הם יעמדו, כי אין מה שיניע אותם

בלי משאבה לחבר כך רדיאטור לא יתן לך כלום

טמרודינמיקה (חם עולה, קר יורד) עובדת אנכית, לא אופקית

פורסם
  • מחבר

הנה משהו ששחכת ממנו... למה שהמיים יכנסו לרדיאטור וינועו בו? הם יעמדו, כי אין מה שיניע אותם

בלי משאבה לחבר כך רדיאטור לא יתן לך כלום

טמרודינמיקה (חם עולה, קר יורד) עובדת אנכית, לא אופקית

פשוט מאוד השמן נכנס לרדיאטור ממלא אותו עכשיו הטמפ' בטוח הרדיאטור של השמן יורדת יותר מהר כי הוא מרוחק מאזורים חמים. עכשיו בזמן שהטמפ' של השמן ברדיאטור יורדת הוא מעדיף לרדת יותר למטה. בגלל שזאת מערכת פתוחה לאקווריום השמן הקר יעדיף להגיע לנקודה נמוכה ככל האפשר. בדרך ששמן קריר נכנס לנקודה נמוכה הוא יונק אחריו שמן חם שנמצא באזור העליון של האקווריום. וזאת באמת תרמודינמיקה פשוטה ואני יודע שהיא עובדת על מים. השאלה אם היא תעבוד עם שמן.

תסביר את עצמך למה אתה מתקוון עובדת אנכית ולא אופקית??? מה לא נכון??

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים