עבור לתוכן

צבא | יח' מחשבים, פרופיל, קב"א ועוד...

Featured Replies

פורסם

שלום, אני בן 16 ועדיין לא קיבלתי צו ראשון אבל אף פעם לא מוקדם להתחיל להתכונן;]

אני רוצה להיות ביח' מחשבים בצה"ל כמו שהבנתי הדבר נקבע לפי הקב"א, הפרופיל והראיון האישי.

בקשר לקב"א:

אני סיימתי כיתה י' השנה ואני עובר שנה הבאה לאקסטרני, אני עושה 5 יח' מתמטיקה, 5 יח' אנגלית ו-10 יח' מחשבים. (לא בגרות מלאה אך ורק את המקצועות הנ"ל) זה ישפיע על הקב"א שלי? זה יוריד לי? אם כן, כמה? ומה ההשלכות?

אני גם מתכנן להרשם למכללת ג'ון ברייס או לאוניברסיטה הפתוחה לפני הצו ראשון אפילו.

בקשר לפרופיל:

יש לי אלרגיה מאוד חמורה לאבק ולשינויי מזג האוויר, יש לי רישום שיש לי דלקת בברכיים, אסטמה (קלה לדעתי) ועוד ועוד דברים ובעיות רפואיות מפה ועד הודו.

זה מספיק כדי לקבל פרופיל 64 ומטה? אם לא, מה כן יספיק ומה אני צריך לעשות? יש לי עוד בעיות שלא איבחנתי אף פעם, מה אני צריך להוסיף בשביל פרופיל 64?

זהו לבינתיים, המון תודה!

פורסם

תרגע, זה יספיק לך לפרופיל הרבה מתחת ל-64 אם תרצה.

פורסם

תרשום את מכלול הבעיות הרפאויות שלך.

אני מכיר מישהו שיש לו אלרגיה חריפה לאבק ואסטמה קלה, והוא קיבל פרופיל 72.

חשוב שתדע שבתהליך הרכבת הפרופיל הצבא מסתכל בדרך כלל רק על ה"סעיף" החמור ביותר, ולא על מכלול הסעיפים.

פורסם

ואני עובר שנה הבאה לאקסטרני, אני עושה 5 יח' מתמטיקה, 5 יח' אנגלית ו-10 יח' מחשבים. (לא בגרות מלאה אך ורק את המקצועות הנ"ל)

אני מוכרח לשאול - למה לעזאזל?

פורסם
  • מחבר

אני מוכרח לשאול - למה לעזאזל?

תודה לכולם, אני לא שואף ליח' מובחרות, אני רוצה בסמ"ח או משהו פחות מובחר אבל מבטיח.

וכי אני מעדיף להתחיל ללמוד לתואר במדעי המחשב לפני סיום הלימודים ואני לא רואה למה בגרות בספרות, תנ"ך או היסטוריה אמורות להועיל לי, עדיף לי להשיג את ה40-60 נק' בזמן שנותר לי עד הגיוס, ובמידה ואני לא אתקבל ליח' מחשבים יהיה לי בסיס דיי מוצק לתואר ראשון=]

אם יש לי אופניים בשביל מה אני צריך ללכת ברגל?

נ.ב: בקשר לבעיות הרפאויות, האלרגיה אינה אלרגיה אך ורק לאבק, היא אלרגיה להמון דברים מסביב כמו: שינויי מזג האוויר, מחנק (מפעיל את האסטמה ואת האלרגיה ואז יש לי סכנת התפגרות חח), חילופי עונות ועוד דיי הרבה סימפטומים אחרים.

פורסם

אני מורשם מהעובדה שאתה בן 16 וכל החיים שלך מתוכננים לך.

אני הפכתי לבן 16 רק לפני שבועיים ואין לי מושג מה אני רוצה לעשות בחיים שלי.

כל הכבוד.

פורסם

אם תסיים כמה קורסים לפני הגיוס,תוכל להגיע למקומות הרבה יותר טובים מבסמח :xyxthumbs:

פורסם

אפשר לשאול אותך למה נראה לך שקיימת אונ' שתקבל אותך בלי תעודת בגרות מלאה לתואר במדמ"ח? אפילו התוכניות המיוחדות לתלמידי תיכון דורשות שתסיים תעודת בגרות מלאה עד סוף שנה ב' אחרת לא תוכל לקבל את התואר או להמשיך [ומי כמוני יודע, אני נמצא בתוכנית כזאת].... בטח ובטח במדעי המחשב שהכניסה לתואר הזה היא מאוד מאוד מאוד תחרותית.

פורסם

אונ' פתוחה.

פורסם

צודק, לא חשבתי על זה...

עריכה:

הפתוחה מקבלים בלי בגרות?! הייתי בטוח שהם מקבלים רק בלי פסיכומטרי כמו מכללה... אני מתכוון כמובן תלוכניות לתואר ראשון, לא ללקחת מספר קורסים לא כחלק מתואר...

פורסם

מקבלים.

פורסם

tpl,תתפלא,אבל גם במכללות צריך פסיכומטרי

פורסם
  • מחבר

כבר קיבלו לאוניברסיטה, מתחיל סמסטר אביב...

וגם עם הקורסים של האוניברסיטה אני לא שואף ליותר מבסמ"ח, אני לא רוצה לקחת את הסיכון...אני מעדיף לעשות רק חצי תואר במדעי המחשב ולהתקבל ליח' מחשבים בתור תכניתן, ככה אני אצבור 4-6 שנות ניסיון (כולל הקבע) ותעודת בוגר היחידה וזה הרבה יותר מתואר ראשון.

שוב, אני מוסיף, אני רוצה ללכת לאוניברסיטה הפתוחה לא על מנת להשיג תואר, רק כדי להתקבל לקורס תכניתנים ויח' מחשבים בצה"ל, במידה ואני אתקבל אני לא אמשיך עם התואר, במידע ואני לא אני אמשיך.

פורסם

לבסמ"ח לא צריך שום ידע, רק פוטנציאל. מישהי מהכיתה שלי התקבלה לשם בלי לדעת שום דבר בתכנות (אח שלה הסביר לה קצת שבוע לפני וזהו), אבל עם פוטנציאל טוב (היא טובה במקצועות הריאליים ובכלל).

אם אני מבין נכון אם מעדיף לא להסתכן במיונים למודיעין כי הם מקפיאים את המיונים לבסמ"ח?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים