עבור לתוכן

ספרי חזרה על חומר 5 יח' לימוד מתמטיקה לפני טכניון

Featured Replies

פורסם

השאלה בכותרת- אם יש ספרים מומלצים מיוחדים או לחלופין דרכים אחרות(סיכומים, אתרים מועילים..) להסיר 6 שנות חלודה לפני תחילת טכנוסיוט.

בתודה מראש לעונים.

פורסם

:lol:

נשברת אה?

פורסם
  • מחבר

תשמע מיני חייב לרענן את הזכרון לפני שנכנסים לגוב האריות.

ד"א אתה לומד שם- בטוח יש לך משהו מעניין להביא לי...

פורסם

שכחתי מהת'רד הזה :}

לא הבנתי, התקבלת ואתה רוצה לרענן את החומר?

פורסם

בעקרון עושים חזרה מהירה בהתחלה. אם יש לך הרבה זמן פנוי לפני אפשר ללמוד, אבל אם לא אז לדעתי תנוח לפני הלימודים, כי הם לא יגמרו מהר D:

מה אתה הולך ללמוד?

פורסם
  • מחבר

בדיוק- רענון חומר..ויש לי זמן פנוי- מעכשיו ועד תחילת לימודים. פיסיקה יש לי את כל ההרצאות של ההשלמה ואני צריך רק רענון במתמטיקה.

שמעתי במכלול מוכרים ספרים טובים שאפשר לחזור איתם...

הולך ללמוד או פיסיקה או כימיה. אין תשובה סופית אבל כנראה כימיה בסוף.

פורסם

אוקי, דבר ראשון אני ממליץ שתמצא מישהו שלומד כימיה שימליץ לך מה לעשות עם קורסים שונים.

אתה לומד חדוא 1. יש את הספר של בן ציון קון שיכול להיות גם אחלה ספר לקורס, אבל לדעתי הוא ברמה גבוהה מידי לחדוא 1 רגיל ומתאים יותר ל1ת או 1מ. יש את הספר של קופרמן שיכול להיות אפשרות נחמדה. בעקרון כדאי לחזור על גאומטריה אנאלית, ולהתחיל להבין את הפואנטה של ההגדרה של גבול ולשחק עם התרגילים של זה

יש לך גם אלגברה לינארית. שוב גם את הקורס הזה לא למדתי, אני עשיתי אלגברה 1מ. והשתמשתי בספר של עליזה מלק, הוא מכיל גם הסברים וממש טוב.

מה שכדאי שתחזור עליו זה וקטורים, מרוכבים, ותתחיל ללמוד מטריצות

אם אתה לומד פיזיקה 1, אז לחזור על מכניקה, כוחות, חיכוך, משוואות תנועה, תנע, תנועה זוויתית. זה מה שלמדו בתיכון, אבל פה כדאי להתחיל לשלב את הסימונים וההבנות של הקורס באונ' שכולל סימונים עם וקטורים\כיוונים תלת מימדיים.

פה אין לי ספר להמליץ לך כי לא השתמשתי בספר (למדתי 1מ)

פורסם

גאומטריה אנאלית

לא שאני מת על זה, אבל :lol: :lol: :lol:

בכל מקרה, תמצא את הסילבוס של 5 יח"ל מתמטיקה (לא מסובך, גוגל), ותעשה הכרות עם ויקיפדיה. אני לא חושב שצריך יותר מזה (הדברים שקריטיים להתחלה זה מספרים מרוכבים, נגזרות ואולי קצת אנטגרלים, וכדאי שתלמד קצת עצמאית על כל הנושא של גבול, כדי שלא תחטוף שוק כל כך עצבני בשבוע השני של הסמסטר).

פורסם
  • מחבר

תודה על המלצות.

כנראה אני אבחר את הקורסים המורחבים(חדוא 1מ ופיסיקה 1מ ואנסה להרחיב כמה שאפשר כדי שתהיה לי אופציה להחליף לפיסיקה בסוף שנה א' במידה והכל יילך טוב).

שוקו- יש את כל הספרים הללו רק במכלול או גם בסטימצקי ושות'..?

פורסם

חדוא של פיזיקאים היא ת' ולא מ', שים לב.

בחנויות "כלליות" אי אפשר להשיג את מרבית הספרים (אולי אלה של הבגרויות), ובמכלול יש, אבל הם לא זולים. איתם אני ממליץ לחכות שתהיה לך תעודת סטודנט, ובשבועיים הראשונים יש במכלול הנחה של 10%, תרה מה אתה צריך. אל תשכח שכל הספרים ניתנים להשאלה בספרייה.

פורסם
  • מחבר

כן, חדוא זה בעייתי. הבדלי רמות בין מ' לת' הם גדולים? צריך אחרי זה להשלים את כל הקורס?

הספרייה פתוחה גם לסטודנטים שעדיין לא התחילו את השנה הראשונה?

פורסם

הסילבוס בין ת' ומ' אותו דבר כמעט. אבל בת' יש יותר דגש על תאוריה והוכחות במבחן והרמה גבוה יותר במבחן

איני רואה סיבה שאדם בר דעת ירצה לעשות קורס יותר קשה ממה שהוא חייב.

במחשבה לאחור, את חדוא 1 של בן ציון קון יש לי כחדש נראה לי, אם אתה רוצה אני אבדוק אם הוא עדיין אצלי.

בפיזיקה האמת שלא נראה לי שיש ספרים מומלצים כאלו. (האלגברה והחדוא לדוג' נכתב ע"י מרצים אחראים של הקורסים האלו)

פורסם
  • מחבר

אני רוצה לעשות קורסים קשים יותר כי אם אני לא מתקבל לפיסיקה מלכתחילה אני רוצה לשמור לעצמי את האופציה לעבור אליה במהלך הלימודים.

אם אתה יכול לבדוק לגבי החדוא- אשמח. תעדכנני בפרטי.

פיזיקה יש לי את כל ההרצאות של הטכניון גם בחשמל וגם במכניקה של ההשלמות- אני אסתפק בהם.

פורסם

אז בפיזיקה תראה את ההרצאות במכניקה, חשמל לא רלוונטי לסמסטר הראשון.

בקשר לספר, חזרתי מוקדם השבוע הביתה. אז ביום ראשון כשאני אחזור לטכניון אני אחפש אבדוק

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים