עבור לתוכן

קבלת אזרחות בקנדה

Featured Replies

פורסם

כדי להיות אזרח קנדי מה צריך לעשות?האם זו פרוצדורה מסויימת שצריך לעשות מהארץ?

כאילו יש תנאים מסויימים שבעקבותם מקבלים אזרחות?מה לגבי מקומות עבודה?

אוקיי מצאתי את התנאים....

לא הבנתי משהו

השכלה-אם אין לי תואר אקדמאי אני לא יכול להגיע לשם?או שהשכלה משמעה תעודת בגרות מלאה שמוכיחה 12 שנות לימוד?

מה זה שנת עבודה במשרה מלאה בתשלום?איפה צריך לעבוד?

• תגובות 50
  • צפיות 5.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

משעמם לך נכון ?

פורסם

קודם כל, תטוס לשם. :xyxthumbs:

הטרול הזה חייב להיות ניסוי של מכון ויצמן, או פרוייקט נסתר מה IIX.

פורסם

הכי חשוב 5 יחידות אנגלית.

בלי זה לא יקבלו אותך- אלא אם אתה הולך לגור באזורים שבהם מדברים צרפתית, אז אתה צריך 5 יחידות צרפתית....

אתה שולח את תעודת הבגרות שלך לשגרירות של קנדה בצרוף קורות חיים, נותן לי פיקדון של 20,000$ (כהוחכה שאתה יכול להסתדר בלי עזרה של המדינה) ואז הם מזמנים אותך לראיון. אם איך לך תואר אז יבקשו ממך בטח לעשות איזה פסיכומטרי שמקובל בקנדה...

פורסם

חלאס , לא הייתי מקבל אותך לשטוף רצפה אצלי בבית אתה רוצה שקנדה ירצו אותך?

פורסם

אתם מודעים לעובדה שאתם לא חייבים להגיב?

פורסם
  • מחבר

מסכים עם ביצ'קלאפ,מי שאין לו משהו חכם להגיד עדיף שלא ישים את הידיים שלו על המקלדת

לגבי השאלה ששאלתי-המטרה היא לא לפסיכומטרי וכו',המטרה היא לגור שם לראות שיש עבודה והכל ואזרחות ואז להתחיל בנושא טיסה

הפרוצדורה לקבל אזרחות מסובכת מהארץ?כאילו כמה זמן זה יכול לקחת מהיום שבו אני אגיש בקשה לקבל האזרחות עד שהאזרחות תיהיה ביד שלי?

פורסם

מסכים עם ביצ'קלאפ,מי שאין לו משהו חכם להגיד עדיף שלא ישים את הידיים שלו על המקלדת

אז תפסיק להגיב :smile1:

פורסם

צריך סוג כלשוהו של השכלה?

סעמקקקקקקקקקקקקקקק

חבר'ה, נתקענו.

פורסם

הדבר החשוב שאתה צריך לשים לב הוא שאתה לא תקבל אזרחות באופן מידי

אחרי שתהיה שם תושב קבע, צריכים לעבור 5 שנים עד שתוכל להגיש בקשה לאזרחות

בנוסף לזה טווחי הגילים גם חשובים

אז:

בן כמה אתה?

איזה מקצועה יש לך?

האם יש לך שם משפחה?

כמו כן, האם אתה מתכוון לעבוד שם? ובאיזה חברה? - מאוד יכול לעזור ולזרז, במקרה ויש לך מקצועה מבוקש, והחברה תגיש בקשה לשלטונות

מצב כלכלי גם מאוד חשוב מהבחינה שתצטרך להבאי תדפיסי בנק של תקופה אחרונה

כנ''ל גם לגבי המצב הבריאותי - בתקופת השהות שם אין לך ביטוח בריאות כמו לאזרחי קנדה ואם אתה באשרת עבודה וצריך טיפול רפואי (לדוגמה טיפולי שיניים - במיוחד טיפולי שורש שקיים סיכון לאישפוז וכו...) זה יעלה לך ביוקר, לכן, מציעה לך לעשות בארץ

פורסם

הפרוצדורה לקבל אזרחות מסובכת מהארץ?כאילו כמה זמן זה יכול לקחת מהיום שבו אני אגיש בקשה לקבל האזרחות עד שהאזרחות תיהיה ביד שלי?

Its ALL there.

For example, here is a link on the right side column:

Check How Long it May Take to Process My Case

פורסם

אז תפסיק להגיב :smile1:

הוא הרים לך להנחתה

חן באמת אתה לא יכול לחפש כלום לבד ?

פורסם

להבדיל ממה שקורה אצלנו, שבגלל שמפחדים לשנות את חוק השבות מקבלים כאן כל אחד שעבר פעם בשוק ליד מאהבת יהודיה, בקנדה קצת יותר חכמים.

ראשית, קנדה היא מדינה גדולה, למעשה אוסף של פרובינציות, או "מדינות מקומיות". לכל פרובינציה יש ממשלה מקומית כל פרובינציה יכולה לעשות חוקים פנימיים שלה, אבל כולם חייבים לקבל את הסמכות של הממשלה הפדרלית הכלל-קנדית.

לפני שמקבלים אזרחות צריך להיות תושב קבע שעובד שם ולא הסתבך עם החוק במשך לפחות 5 שנים.

כדי להיות תושב קבע צריך שיתקיימו כמה תנאים.

קודם כל ולפני הכל ידיעה סבירה של השפה בהתאם למקום המיועד. בקנדה יש שתי שפות רשמיות, כאשר הרוב הוא אנגלית אבל יש איזורים בהם (באותן פרובינציות) השפה הרשמית היא צרפתית.

אחר כך יש אפשרויות ההגירה והתושבות בהתאם למקרה.

אחת האפשרויות היא להגיע עם כמה מיליוני דולר ולהשקיע באיזה עסק מקומי. ברגע שאתה בעלים או שותף של חברה רשומה מקומית עם השקעה מוכחת מתאימה תקבל אישור תושבות. תבדוק אם זו אפשרות מעשית בשבילך.

אפשרות אחרת היא היותך עובד בחברה גדולה שיש לה מרכז בקנדה והחברה מבקשת אותך כעובד חיוני למרכז הקנדי שלה, או שאופי עבודתך דורשת מבחינת החברה את היותך שם. (גילוי נאות: כך קרובת משפחה שלי קיבלה אישור, בהיותה בכירה בסיסקו). גם אז צריך לעבור כל הבדיות הרפואיות וידיעת שפה אבל פחות מטרטורים אוך על הוכחת יכולת להתפרנס.

אפשרות שלישית היא לבקש רשיון הגירה כמהגר עבודה.

כמובן שהמצבקש צריך להיות בטווח הגילאים המתאים.

צריך להוכיח השכלה לפחות תיכון אבל רצוי מעבר לכך. גם אם אתה מכונאי רכב נדרש ומסכים לגור בנובה-סקוטיה יחד עם הדובים, רוצים השכלה מסויימת.

צריך להוכיח ידיעת מקצוע שנדרש באותה פרובינציה לשם אתה מתכנן להגר - בכל פרובינציה יש משרדים שמנהלים בדיקות על מקצועות מבוקשים וכו'.

צריך לעבור בדיקות רפואיות מטעם אותה פרובינציה. הם לא מוכנים לקבל מי שעלול להיות למעמסה על מערכת הבריאות הממלכתית שלהם, ובקנדה אין רפואה פרטית כמו שמכירים כאן. (רפואה שיניים פרטית ומאד מאד יקרה).

אז צריך לנסוע לשם להתקבל לעבודה לקבל אישור ממעסיק פוטנציאלי שיתחייב להעסיק אותך לפחות שנה בשכר מסוים שלא תיפול למעמסה על רשויות הרווחה שלהם. אם המעסיק הזה שחותם על התחייבות כזו מתחרט אתה צריך להתחיל מחדש את החיפוש.

ואז אחרי כל זה צריך לעבור מסלול בדיקות רפואיות של הממשלה הפדרלית, שהוא קצת יותר מפרך ובעייתי. למכר שלי דחו הגירה בחצי שנה בגלל שהתגלה שהבן שלו עשה קעקוע לפני 10 שנים ודרשו שהבן יעבור שוב בדיקות להוכיח שאין לו בעיות צהבת או בעיות זיהומיות אחרות. יש רק רופא אחד בארץ מוסמך מטעמם וכל הבדיקות נשלחות למרכז בפריז שאחראי על הבקשות מכל אירופה והמזה"ת.

צריך שיהיה לך בסיס כלכלי לחיות בחודשים הראשונים, להוכיח במסמך מהבנק שיש לך מספיק להביא כדי לחיות לפחות בחודשים הראשונים, לשכור דירה וכד'.

טוב, יש עוד שלבים ודרישות אבל הבנת את העיקרון. התהליך כולו אורך אם אין בעיות מיוחדות בערך שנה וחצי עד שנתיים. בשנה שעברה שנת 2008 לקראת סוף השנה עצרו את כל הבקשות והבדיקות של מועמדים באחת הפרובינציות כי הממשלה המקומית החליטה שעברו את המכסה למהגרי עבודה לשנה, וכולם יחכו עוד 4 חודשים עד אחרי ינואר.

אחרי שמגיעים לשם עם ויזה של הגירת עבודה צריך לעבוד חצי שנה אצל אותו אחד שהציע לקלוט אותך, ואז רק מקבלים תושבות קבע.

אם בחצי השנה הזו יש לך איזו הסתבכות הכי קטנה (כמו למשל קצת עשב טוב עטוף בנייר במכונית או נהיגה בשיכרות או מכות סתם) מעיפים אותך חזרה ואין לך סיכוי יותר.

פורסם
  • מחבר

אבל הם לא יודעים שישראלים הלכו לצבא לפני שהם באו לשם,ואין להם מקצוע עדיין?

אני מדבר על חבר'ה שהשתחררו מהצבא....

אני למשל רוצה לעסוק בטייס,אבל אני לא יודע אם זה כדאי לי להגיע לשם,כי לחיות שם זה יקר,ואני לא יודע אם תיהיה לי עבודה שם

לעומת זאת יש לי דרכון צרפתי,כך שאני חושב(אבל לא בטוח ואשמח אם מישהו יגיד לי) שהמחיה באירופה למי שיש לו אזרחות אירופאית היא חינם?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים