עבור לתוכן

איזה ספורט אירובי הכי מרזה?

Featured Replies

פורסם

הוא רחוק מלהיות בריא. חסרים בו בשר, שומן וויטמינים רבים.

• תגובות 90
  • צפיות 12k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

כמה בשר כבר צריך לאכול ביום? :-X

מה אפשר לתקן שם?

אגב זה פחות או יותר מה שהמאמן כושר אצלי אמר לי :S

פורסם
  • מחבר

קופסא טונה אחת ביום זה לא מספיק, צריך יותר בשר

גם אין בתפריט שלך ירקות.

והכי חשוב הוא לא מגוון,אתה רוצה להגיד לי שזה מה שאתה אוכל כל יום?

פורסם

פירות וירקות מיותר לציין שכמובן להוסיף לתפריט היומי, או לפחות ככה חשבתי :-X

לא אני לא אוכל ככה כל יום, בד"כ בערבים [כשאני עובד] אני אוכל מקרויאל [בלי צי'פס] עם מים :lol:,

מה לעשות, חוץ מהנאגטס והרויאל הכל לא טעים לי :P

פורסם

אגב זה פחות או יותר מה שהמאמן כושר אצלי אמר לי :S

ממתי למאמן כושר יש ידע כלשהו בבניית תפריט? לא סתם יש אנשים שלומדים את זה כמה וכמה שנים באונ'...

בתפריט צריך להיות בשר (ורצוי מכל הסוגים - גם עוף, גם אדום במינון יותר נמוך, וגם דג), ירקות ופירות (מקור מעולה וטבעי לאנרגיה וויטמינים רבים) ו"קצת" יותר פחמימות מכמה פרוסום לחם חמיטה מלאה ו-4 כפות אורז, במיוחד לאדם שמתאמן..

פורסם

דווקא נדמה שהוא מבין לא רע, מה גם שהוא אמר לי שהוא סיים לא מזמן קורס של תזונאי ספורט.

פורסם

אז הוא מחרטט. אתה חייב יותר פחמימות בתפריט

פורסם

מילה שלך נגד מילה שלו.

אני פשוט רוצה להבין מהי האסמכתא שלך, ידע בתזונה? קראת באתר המתמחה? או סתם מחשבון לתזונה?

בכל מקרה, אם אתה צודק אז יופי שאני עובד הרבה במקדונלדס חח, זה משלים לי את החסר משאר היום ;)

פורסם

דווקא נדמה שהוא מבין לא רע, מה גם שהוא אמר לי שהוא סיים לא מזמן קורס של תזונאי ספורט.

נשמע יותר שהוא פשוט ראה מצגת אחת בנושא (זה בערך מה שמראים להם...) בקורס מדריכים והחליט שהוא מינימום ד"ר לענייני תזונה.

נזכרתי באשכול הזה רק עכשיו.

גיא ודובי, תודה על התשובות.

לגבי אירובי, התחלתי אתמול באירובי שלדעתי גם יעזור לי לפתח כושר וגם לחטב, משום שהוא לוקח זמן בנוסף לכוח שאני משקיע בו.

הגעתי לריצה של 12, אחרי כמה זמן ירדתי להרגע קצת, עליתי ל13, ירדתי שוב, ושוב עליתי ל13.

ככה אני גם מפתח מהירות וגם אני מתאמן מספיק זמן כדי להגיע לתאי השומן (אתמול זה לקח לי 15 דקות אבל אני מקווה שפעם הבאה זה יקח יותר זמן)

לגבי המשקולות, אז אתם אומרים שאני צריך להמשיך בתוכנית שבה אני עכשיו, שזה משקלים גבוהים על 8-12 חזרות.

גיא, אמרת שבסט האחרון כדאי לעשות פחות חזרות, אז להשאר באותו משקל או להעלות? (רק בסט האחרון)

לגבי קלוריות, כמה קלוריות אני אמור לצרוך ביום לאחר ההורדה של 500?

אני מקפיד על ארוחה טובה לאחר האימון (3 מקורות חלבון ופחמימות) אבל בשאר היום אני אוכל ג'אנק (כעיקרון אני אוכל 2 ארוחות ביום, אבל בד"כ ארוחת צהריים מטוגנת)

התכוונתי שלבצע חלק מהאימונים במתכונת של יותר חזרות וחלק במתכונת של פחות. לא דיברתי ספציפית על כל סט באימון.

כמות הקלוריות תלוייה בהרבה גורמים. לי אישית אין זמן לשבת ולבדוק ולבנות לך תפריט, מה גם שאיני מכיר אותך באופן אישי ולכן זה לא אחראי. מעבר לכך, תפריט תזונה הוא די סטנדרטי כאשר אין בעיות בריאותיות, אבל בכל מקרה אחר באמת שחייבים דיאטתית קלינית עם הסמכה אקדמאית. הבעיה היא שהרבה מהן לא מבינות בתזונת ספורט מעשית.

ממה שפירטת נשמע שהתזונה שלך גרועה. האירובי זניח בהשוואה.

פורסם

זה כל כך קל, אני לא מבין למה סיבכתם את זה כ"כ.

קרירין עלה על נקודה טובה ממהתחלה והשתיקו אותו.

הבנתי שאתה רוצה להוריד אחוזי שומן בגוף,

אתה צריך לשרוף קלוריות.

בשביל לשרוף קלוריות אתה צריך לאמץ את הגוף כולו (מערכות השרירים + לב ריאה).

אתה יכול לרוץ, לשחות, לרכב על אופניים, לעשות סקס כל היום.

העיקר שתאמץ את הגוף הרבה (אבל לא יותר מדי, למרות שלא ממש קל להגיע למצב שתפגע בעצמך).

אם אתה אוהב יותר לרוץ - תרוץ, אם לשחות - תשחה.

העיקר שתהנה מהמאמץ, כדי שתוכל להתמיד בו.

פורסם

פירות וירקות מיותר לציין שכמובן להוסיף לתפריט היומי, או לפחות ככה חשבתי :-X

לא אני לא אוכל ככה כל יום, בד"כ בערבים [כשאני עובד] אני אוכל מקרויאל [בלי צי'פס] עם מים :lol:,

מה לעשות, חוץ מהנאגטס והרויאל הכל לא טעים לי :P

אתה נשמע לי...מאוד בריא...

כל מי שבנה לו תפריט עם פחית טונה וכמה ביצים - זה בכלל לא מספיק!!

אם אתה במשקל שלי (76~ ק"ג) אתה צריך מינימום של 125-130 גרם חלבון בכל יום בו אתה מתאמן.[br]פורסם בתאריך: 2.07.2009 בשעה 12:58:12

זאת הבעיה. אתה לא מומחה - אבל בכל זאת מגיב ומטעה אנשים. אין דבר כזה להתנפח. המושג הזה הומצא בארץ ע"י ערסים שראו אנשים מאוד גדולים והתחילו לצעוק "וואלקקקקק עחיייי תראה איזה מנופחחחחח בטח הוא מסניף סטרואידיםםםם". אח"כ אותם אנשים ראו איך הם מתאמנים (בצורה הנכונה שבה גודלים בכוח ובגודל השרירים - עד שמגיעים לנקודת השבירה אחרי 8-10 חזרות) וצעקו "ואללקק עחייי הנה ככה הם מתנפחייםםםם זה בטח גרועעעע ועושה אוויר בשריריייייייייים עחעייייייייייייייייייייייייייייייייייי" ואז המציאו להם שיטות אימון לא אפקטיביות שלא עוזרות בשיט.

כדי לגדול (= לפתח כוח וגודל בשרירים) צריך לאכול במאזן חיובי (הגוף מכניס יותר ממה שהוא מוציא, וככה יש לו מספיק חומרי בניין כדי לבנות את עצמו), להתאמן בצורה נכונה (8-10 חזרות כשמגיעים בחזרה האחרונה לנקודת השבירה - כשהשרירים רועדים ואי אפשר לעשות עוד חזרה לבד, כי אתם פשוט נשברים) ולנוח מספיק.

כדי לרזות צריך לאכול במאזן שלילי (הגוף מוציא יותר ממה שהוא מכניס), לעשות אירובי כדי לזרז את חילוף החומרים ולישון טוב. אני הורדתי 10 קילו בחודש (ועכשיו עליתי קילו בגלל הבגרויות וחוסר הספורט >:() ע"י תפריט מעולה ו-4 ריצות בשבוע (כל אחת 25 דקות).

אני מסכים איתך שהבחור למעלה ממש משלשלש שטויות, אבל בכל אופן-

במשקל גבוה וסטים נמוכים, תאי השריר לא מתרבים אלא נהים גדולים וארוכים יותר, הם סופחים לעצמם חומרים מזינים ופשוט נהים גדולים.

תאים גדולים = צורכים יותר חמצן = מתעייף יותר מהר.

הרבה תאי שריר = כל תא וסיב עובד בתורו וצורך את אותה כמות חמצן (נמוכה), ומכאן האדם מתעייף פחות.

היתה על זה תוכנית בערוץ NGC, מאוד מעניין. :)

פורסם

פיספסת את ההודעה שבה אמרתי שמאמן הכושר נתן לי את התפריט הזה?

פורסם

פיספסת את ההודעה שבא אמרתי שמאמן הכושר נתן לי את התפריט הזה?

אז הוא פשוט אידיוט וצריך להדיח אותו מתפקידו.

פורסם

פיספסת את ההודעה שבה אמרתי שמאמן הכושר נתן לי את התפריט הזה?

מאמן כושר לא מוסמך לתת תפריט תזונה

זה שהתחום פרוץ והרבה מהם מוכרים גם תוספי תזונה זה ידוע

אבל אתה צריך תזונאי\תזונאית אם לפחות תואר ראשון

פורסם

עברתי על השירשור די ברפרוף אך קלטתי את רוח הדברים ולכן רציתי לחדד משהו מספר עקרונות חשובים:

1. מכל מלמדי השכלתי - הפיזיולוגיה האנושית היא אחד התחומים שלמדע אין מושג ירוק בו. ולכן עקרונות משתנים במהירות שב.מ.וו שחורה לוקח לעבור צומת.

קח את כל מה שאנשים ,גם החכמים לכאורה וגם ההדיוטות, בערבון מוגבל ובאיטיות נסה לבנות לך תוכנית אינדבידואלית.

2. פעילות גופנית ותזונה (דיאטה) עושים לטווח הארוך ולא רק ל"תקופת הדיאטה" בכדי לא להכניס את הגוף למגננה (קפיצות קיצוניות בין מאזן קלורי חיובי לשלילי).

3. בהמשך ל-2 ,התאם את התוכנית לאורך חייך כך שתוכל להתמיד בה. מצא את הפעילות שבה הנך מוצא את המוטיבציה וההנאה הגדולה ביותר גם אם אינה היעילה ביותר. לטווח הארוך זה ישתלם

4. תן לכל תוכנית זמן לשקוע (לפחות שלוה חודשים) לפני שהנך זונח אותה לטובת תוכנית חדשה, לפעמים לגוף לוקח זמן להגיב. באותו הזמן שנה תוכניות כך שהעניין והדינמיקה ישמרו והגוף לא ישקע בשיעמום.

בהצלחה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים