עבור לתוכן

איזה ספורט אירובי הכי מרזה?

Featured Replies

פורסם

אתה חצי צודק.

הם אמנם עובדים במחזורים, אבל חיטוב != הורדת שומן.

כמו שכבר אמרתי, אי אפשר לשרוף שומן במקום ספציפי בגוף, אפשר להוריד את אחוז השומן הכללי.

מחזור החיטוב שלהם נועד להבליט את השרירים האינדיוידואליים כך שהם יראו בבירור. (לדוגמא עבודה בנפרד על כל אחד מארבעת השרירים ברגל)

חיטוב הוא בדיוק הורדת שומן

http://en.wikipedia.org/wiki/Bodybuilding#Cutting_and_bulking

• תגובות 90
  • צפיות 11.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

שמעתי שקפיצה בחבל יכולה להיות פעילות אירובית מצויינת...

פורסם

חיטוב = הורדת אחוזי שומן. איך אחרת תבליט את השרירים?

אני לא מתייחס כמובן לשלבים הקיצוניים לפני תחרות שבודיבילדרים מבצעים, זה לא רלוונטי(משחק עם צריכת הנוזלים, נטילת משתנים וכו', תהליך שנועד בעיקר כדי לתת מראה 'יבש' וחטוב יותר).[br]פורסם בתאריך: 19.06.2009 בשעה 16:19:08

Are you kidding me?!

Read that link again please - Cutting has nothing to do with doing less reps like you've suggested.

הוא אמר לעשות יותר חזרות. כמובן שביצוע יותר חזרות במשקלים נמוכים יעזור במטרה של שריפת יותר אנרגיה, אך למעשה זו רק שיטה אחת שאני באופן אישי לא ממליץ עליה, כי קל לאבד כוח בצורה זו של חיטוב.

הכי מומלץ לשלב(חלק מהאימונים בחזרות גבוהות, חלק בחזרות נמוכות - בפרט לפני ולאחר העמסה), ובכל מקרה בחיטוב אמיתי חייבים להוריד עצימות - בין אם בנפח, בין אם במשקלים.

פורסם

אתה בטוח בזה? (מישהו יכול לחזק?)

כי בעצם אני עובד עכשיו על כוח, אז אם זה באמת נכון לגמרי אני אשנה.

דיברתי היום עם המדריך החדש, מסתבר שהוא מבין עניין, הוא הביא לי הרבה טיפים וששאלתי אותו לגבי איך לרזות הוא אמר לי בין השאר לעשות בערך רבע שעה בכל אימון אירובי.

עשיתי היום 10 דקות על 7קמ"ש (מעבר לזה זה חצי ריצה חצי הליכה וזה מציק, אז מזה אני עולה ל10) בשיפוע 8, זה פשוט הרג אותי! הרבה יותר קשה מלרוץ את המרחק הזה.

לאחר מכן עשיתי עוד קילומר על 12 כלומר 5 דקות.

בסוף חזרתי באופניים.

יום שלישי אני עושה תוכנית אימונים חדשה, אז אני אגיד לו שאני מעדיף לרזות עכשיו מאשר לבנות שריר ונראה כבר מה הוא ירכיב לי.

תודה.

יגיד לך בדיוק ההיפך, לבנות שריר אחרי תקופת חיטוב ארוכה הרבה יותר קשה מאשר לבנות שריר כהגוף רגיל לקבל הרבה אנרגיה, אחרי חיטוב הגוף נמצא במצב של רעב, הוא ניהיה קמצן ולבנות שרירים במצב כזה הרבה יותר קשה, גם אם מקפידים על תזונה נכונה.

בניגוד לזה כמובן במצב שהגוף שלך רגיל לקבל את מנת האנרגיה היומית שלו ואפילו יותר הרבה יותר קל לבנות שריר, חוץ מזה להוריד אחוזי שומן ע"י הורדת משקל או ע"י העלת מסת השריר מביא אותה תוצאה בסופו של דבר, הגוף יהיה חטוב כך או כך, תלוי כמובן באיזה גודל סופי תיהיה אבל זאת כבר החלטה שלך.

למשל אם אתה מטר 75-80 להיות חטוב(10% שומן ומטה) במשקל של 72-75 קילו זה להיות בריון לא קטן מבחינת הגוף, אם למשל עכשיו אתה שוקל 85 קילו, תתחיל לבנות שרירים עד שתגיע למצב שתוכל לרדת לכ10% שומן ולהיות במשקל האידיאלי לגוף שלך, כשתרזה אתה תקבל גוף שיראה הרבה הרבה יותר טוב מסתם קצת עור עודף וגוף רזה ללא שום שרירים.

פורסם
  • מחבר

הגובה שלי 1.70

המשקל 64

אז אתה אומרת בעצם להמשיך לעשות אימוני "ניפוח/מסה" (משקלים גבוהים במספר קטן של חזרות- 8-12)

וזה מה שיגרום לי להרזות?! :s05:

פורסם

הוא אומר שקודם כל תעלה את המאסה שלך קצת ורק אז תעבור לחיטוב כי אחרי חיטוב קשה לפתח שרירים.

ובכל מקרה גם ניפוח שרירים עוזר בחיטוב בסופו של דבר בגלל שרקמת שריר שורפת דיי הרבה קלוריות גם במנוחה.

פורסם

מה יש לכם מהמונח הזה 'ניפוח שרירים'? לעזאזל, שריר זה לא מזרן ים.

פורסם

מה יש לכם מהמונח הזה 'ניפוח שרירים'? לעזאזל, שריר זה לא מזרן ים.

סמנטיקה זה מה שמפריע לך? פשוט תתייחס לזה בתור פיתוח שריר.

פורסם

מכל העצות, שחוזרות כבר על עצמן . . . עדיין לא הבנת מה עלייך לעשות כדי לרזות ? הרי אפילו סיכמתי את זה :)

פורסם

הגובה שלי 1.70

המשקל 64

אז אתה אומרת בעצם להמשיך לעשות אימוני "ניפוח/מסה" (משקלים גבוהים במספר קטן של חזרות- 8-12)

וזה מה שיגרום לי להרזות?! :s05:

המשקל שלך תקין, תעבוד על שרירים...

פורסם
  • מחבר

שוב, אני לא רוצה לרדת במשקל, אני רוצה להוריד את שכבת השומן כדי לחשוף את השריר.

בינתיים השריר ממשיך להתנפח תחת שכבת השומן וזה לא יפה, אני לא רוצה גוף של בודי-בילדר עם שרירים מנופחים שהופכים כל חולצה לצמודה.

אני רוצה גוף בריא ונורמלי, עם חזה רחב ובטן שטוחה.

מה שכבר השגתי אחרי 7 חודשים במכון, רק שעדיין יש קצת עודפי "עצלנות"

אני חושב שאני אעבור לתוכנית של משקלים נמוכים (כלומר להשאר על המשקלים של עכשיו ולא להעלות) עם הרבה חזרות.

וזאת על מנת לא "להתנפח" יותר אלא לבנות את השריר כמו שצריך.

ובנוסף אני אעבוד על האירובי.

פורסם

סמנטיקה זה מה שמפריע לך? פשוט תתייחס לזה בתור פיתוח שריר.

זו חשיבה מוטעית ולא רק סמנטיקה. טרמינולוגיה מעוותת שמובילה להתבוננות מוטעית על כל הנושא והתחום ("אני לא רוצה להתנפח").

מעבר לכך, מפריעים לי המון דברים בדיון הזה. כל כך הרבה טעויות. אין לי את האנרגיה לשבת ולתקן, בפרט שהרושם שלי הוא שרוב ה'יועצים' כאן לא התאמנו הרבה בחייהם.

פורסם

אני חושב שאני אעבור לתוכנית של משקלים נמוכים (כלומר להשאר על המשקלים של עכשיו ולא להעלות) עם הרבה חזרות.

וזאת על מנת לא "להתנפח" יותר אלא לבנות את השריר כמו שצריך.

ובנוסף אני אעבוד על האירובי.

מה זה להתנפח לעזאזל? אני לא מבין מושגים של ערסים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים