עבור לתוכן

לא שומע 5.1 בשירים אבל כן שומע בסרטים. מה יכולה להיות הבעיה?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

קניתי מחשב חדש והתקנתי עליו WIn7 64bit

עד עכשיו הייתי עובד עם XP. יש לי כרטיס קול Creative X-FI Xtreme Gamer Fatality

אחרי שהתקנתי את הדרייברים והגדרתי במדיה סנטר שיש לי 5.1, בסרטי HD לא הייתי שומע 5.1 ובסוף עליתי על זה שלא מותקן לי AC3 Filter

אחרי שהתקנתי.. העניין הסתדר.. אבל רק בסרטים. אם אני מפעיל שירים אני לא שומע את הסאב..

כשהיה לי את הדרייברים של XP הייתה לי אפשרות בהגדרות של הכרטיס קול שנקראת Enable Bass redirection וכשעשיתי את זה.. הייתי שומע גם בשירים שמשדרים סטריאו את הסאב. אבל עכשיו אני לא מצליח לשמוע את כל הרמקולים כשאני מפעיל שירים.

יש איזה מקודד שצריך להתקין או איזה תוסף?

פורסם

ענית לעצמך על השאלה.

כשהיה לי את הדרייברים של XP הייתה לי אפשרות בהגדרות של הכרטיס קול שנקראת Enable Bass redirection וכשעשיתי את זה.. הייתי שומע גם בשירים

אם אין אפשרות כזו בדרייברים של Win7, אז צריך לחכות שתהיה.

לחילופין, לנגני מדיה מסוימים יש תוספים שיכולים לעשות פיצול של סטראו ל-5.1 עבורך.

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודה.

ויש תוסף שמישהו פה מכיר למדיה פלייר?

פורסם

תגגל 5.1 on media player או משהו בסגנון בטוח תמצא פלאגין או משהו

פורסם

הבעיה היא סראונד או סאב וופר ? (שני דברים שלא קשורים אחד לשני).

אולי כדאי שתפרט מה המערכת סאונד שלך למקרה שהבעייה קצת אחרת.

פורסם
  • מחבר

הבעיה היא סאב. בשירים שמשדרים סטריאו אני לא שומע את הסאב. אבל אם אני מפעיל סרט של AC3 או דיוידי שמשדר 5.1 אני שומע את הסאב והכל בסדר.

בדרייברים של XP הייתה אפשרות לבחור Enable bass redirection ואז היה אפשר לשמוע גם את הסאב בשירים.. וב-WIN7 אין.. אז אני מחפש משהו שיתגבר על זה.. עד שיסדרו דרייברים תומכים.

פורסם

אז קודם כל תשנה את הכותרת כי אחרת תמשיך לקבל תשובות לבעייה אחרת.

לא פירטת את מערכת הסאונד שלך - מה שיקשה מאוד לתת תשובה.

הבעיה שלך היא שהערוצים הקידמיים משודרים לשני הרמקולים הקידמיים בלבד (בסרטים פשוט אתה שומה ערוץ סאב יעודי), ואתה רוצה גם סאב דרך הבאס.

שוב, בלי לדעת מה המערכת המלאה שלך קשה לענות על זה, במערכת נורמאלית השליטה היא דרך רסיבר קולנוע. במערכת צעצוע למחשב יש בכלל קרוס שנמצא בתוך רמקול הסאב (שם יושב המגבר).

בקיצור - תן פירוט מלא ותקן את הכותרת וההודעה.

פורסם
  • מחבר

מערכת קולנוע ביתית: רסיבר +4 רמקולים לווינים + SUB. אני לא יכול להגדיר ברסיבר את הסאב. כי אני מוגדר ביציאת Multi Channel ומחובר דרך PL TO RCA

הסאב מוגדר כמו שצריך, מן הסתם זה עבד לי במערכת הפעלה הקודמת ואם הכרטיס קול לא ישדר לסאב.. לא משנה איזה הגדרות אני אשנה ברסיבר אם הוא לא יקבל מידע מהכרטיס הוא לא ישדר.. תקן אותי אם אני טועה. ועובדה גם שזה עבד לי במערכת הפעלה הקודמת.. בשירים.

העניין פה כנראה הוא נטו דרייברים. אין מישהו פה בפורום שגם נתקל באותה בעיה עם אותה מערכת סאונד ?

לא בטוח למה לשנות את הכותרת.. אם תוכל לעזור לי אני אשמח. תודה

פורסם
  • מחבר

בקיצור, חקרתי את העניין בפורומים של Creative ומסתבר שיש בעיה כרגע עם הדרייברים ועם הפיכת סטריאו ל-5.1. הם עובדים על זה.

באסה, זו הבעיה היחידה שיש לי בינתיים עם Win7 .. נחכה שיסתדר

תודה על העזרה בכל מקרה.

פורסם

אכן מדובר בדריברים נטו. אבל אל תשכח שמראש השתמשת בכרטיס קול בכדי לפתור מיגבלה של הרסיבר (ברסיברים טובים יש גם "ניהול באס" לכניסת 5.1 אנלוגית.

פיתרון אפשרי אחר הוא להשתמש ביציאה הדיגיטלית (פשוט תחבר את זה למקור נוסף) ולהשתמש בDTS CONNECT או DDL ךדחיסה שך הסאונד ל 5.1 בזמן אמת.

זה עולה 4.7 דולר (פחות מ 20 ש"ח) דרך קריאטיב - רק צריך לברר שזה תואם ל WIN7 (בגלל שהיא עוד לא יצאה אני מניח שהם לא בטוח יפרסמו אם כן או לא).

פורסם
  • מחבר

רעיון טוב, תודה!

אבל אני הבנתי שהם עובדים על העניין ואני אעדיף לחכות לפתרון דרייברי שלהם.

או שמקסימום אם אני אראה שזה לוקח המון זמן.. אני אתקין ויסטה עד שיסתדר.

תודה על העזרה

פורסם

מקווים שהכל יעבוד לך במהרה :xyxthumbs:

רק שאלה קטנה - איפה בדיוק היה הBASS REDIRECTION בדריברים - אתה זוכר ?

אני זוכר שראיתי את זה לפני הרבה זמן עם כרטיס אחר שלהם, אבל עכשיו עם הXP ו XFI ELITE PRO אני פשוט לא מוצא שום דבר כזה. ראיתי ברשת איזו תוכנה שנקראת THX משהו לכיוון עדין של כל הרמקולים והקרוס אוברים, אבל לא מצאתי שום דבר כזה באתר של קריאטיב.

פורסם
  • מחבר

יש לך את התוכנה Creative Console launcher שאתה יכול להתקין עם הדרייברים. שם יש לך הגדרות THX לא זוכר בדיוק באיזה חלון.. אבל אתה תראה זה לא מוסתר או משהו. ואז תחת הגדרותBASS יש לך להוסיף וי Enable Bass redirection.

אם לא תמצא אני אחבר את המחשב הישן ואבדוק לך.

פורסם

אל תבדוק אבל לי אין את זה.

יש לי השערה (השערה בלבד) שמה שאתה מתאר קשור דווקא לפריסת סאונד בסרטים (AC3 DTS) שהכרטיס שלי לא עושה (חוסך כמה דולרים של רשיון, גם ככה אני מפענח ברסיבר ומנגן בנגנים חופשיים), אבל לא התעסקתי עם זה בעבר אז יכול להיות שאני טועה.

יכול להיות שזו גם תוכנה שהגיע עם הדיסק המקורי שמעולם לא חשבתי לפתוח.

פורסם

אני לא מבין מה הבעיה כלכך..

אם יש לך רסיבר אתה כמעט ולא צריך הגדרות של כרטיס קול אלה רק חיבור נכון של כבלים.

אם יש לך יציאה אופטית תחבר גם אותה ואז ברסיבר תשים רגיל וישמעו בד"כ את הסאב ושני רמקולים. (אלה אם אתה מגדיר סטריאו ב5 ערוצים)

ובמקרה שתרצה לשחק תחזיר ל5.1 ..

ככה אני עובד וזה מאוד פשוט. סה"כ כפתור אחד שמשנה מאחד לשני בשלט.

בהגדרה של כ.קול תשאיר קבוע על 5.1 לא צריך לשנות.

אם אין לך אופטית תקנה מפצל. ואז ביציאה שהולכת לסאב + סנטר תפצל כבל אחד שילך לחיבור קומפוסייט ותחבר למגבר בקוקסיאל .

כל השאר יעבוד כמו שכתבתי למעלה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים