עבור לתוכן

צריך עזרה בקשר לרישיון על אופנוע

Featured Replies

פורסם

איך הולך הקטע עם הסמ''ק או הכוחות סוס, במידה ואין לי בכלל רישיון לאופנוע? יש הגבלה מסוימת?

ואם יש לי 5 שנים רישיון על אוטו אני צריך לעשות שוב תיאוריה בשביל אופנוע?

ואחרי שעשיתי רישיון לאופנוע אני צריך וותק של תקופה מסוימת לפני שאני משדרג את הרישיון לאופנועים כבדים (1000 סמ''ק)

בבקשה רק מי שבטוח בעצמו 100% שיענה, אני כבר ממש מבולבל מכל הסיפור.

פורסם

אתה יכול להוציא רשיון ל125 סמ"ק עם מבחן שליטה במגרש, עד 54 כ"ס טסט משולב במגרש ונסיעה מחוץ למגרש.

אחרי שנה עם רשיון 54 כ"ס (ומעל גיל 21) תוכל לעשות מבחן שליטה ולהוציא רשיון ללא הגבלה, בכל מקרה לא תצטרך תאוריה מחדש..

זה תקף ללפני חודש שבדקתי לחבר..

בהצלחה...

פורסם

ממש לא מדוייק. אם ברשותך רישיון לרכב תוכל לעשות רישיון A2 בקלות יחסית. תצטרך לעשות תיאוריה לאופנוע (תיאוריה של רכב לא תופסת יותר) ומבחן שליטה במגרש. לא תצטרך לעשות נסיעה מחוץ למגרש. בסך הכל תצטרך לעשות מספר שיעורים כדי להתרגל לקטנוע. על מנת לעשות רישיון A1 עם מגבלה ל-33 כ"ס ו/או עד 400 סמ"ק תצטרך לעשות תיאוריה ושיעורים כאילו אין לך רישיון בכלל. רק אחרי שנה עם רישיון A1 ובתנאי שאתה מעל גיל 21 תוכל להוציא רישיון A שמאפשר רכיבה על כל דו-גלגלי בלי הגבלה של נפח וכ"ס.

פורסם

ממש לא מדוייק. אם ברשותך רישיון לרכב תוכל לעשות רישיון A2 בקלות יחסית. תצטרך לעשות תיאוריה לאופנוע (תיאוריה של רכב לא תופסת יותר) ומבחן שליטה במגרש. לא תצטרך לעשות נסיעה מחוץ למגרש. בסך הכל תצטרך לעשות מספר שיעורים כדי להתרגל לקטנוע. על מנת לעשות רישיון A1 עם מגבלה ל-33 כ"ס ו/או עד 400 סמ"ק תצטרך לעשות תיאוריה ושיעורים כאילו אין לך רישיון בכלל. רק אחרי שנה עם רישיון A1 ובתנאי שאתה מעל גיל 21 תוכל להוציא רישיון A שמאפשר רכיבה על כל דו-גלגלי בלי הגבלה של נפח וכ"ס.

אכן, אם כי מציע לך לוודא בקשר לתאוריה כי החבר'ה במשרד הרישוי משנים את דעתם כל שני וחמישי.

לגבי הגבלת ההספק\נפח - ההגבלה ל33 כ"ס תופסת רק לכלים שהגיעו לארץ החל מ2006, בעוד שלישנים יותר ההגבלה היא 400 סמ"ק. לפני זה פשוט לא היו מציינים את ההספק בתעוד הרכב.

פורסם

מה ההבדלים בין A1 ל-A2 ?

אלה היחידים אגב שקיימים לאופנוע ?

יש תקופת מינימום שחייב להיות לך רישיון לרכב פרטי לפני שתוכל לקבל רישיון אופנוע רק ע"י מעבר תיאוריה לאופנועים ומבחן שליטה במגרש ?

פורסם
:xyxthumbs:
פורסם

אני עם A1 ויש לי עד 54.5 כ"ס.

החבר שבשבילו בדקתי הוציא החודש (יחד עם חברה שלו) רישיון A2 ללא תאוריה מחדש...

פורסם

אני עם A1 ויש לי עד 54.5 כ"ס.

אין דבר כזה. יש או עד 33 כ"ס או ללא הגבלה (או קטנועים, אבל זה לא נושא הדיון). גם מי שהיה לו רשיון מוגבל עד סמ"ק 500 בזמנו והיה בבעלותו אופנוע מעל 400 בזמן שהחוק החדש נכנס לתוקף, קיבל שדרוג רשיון ללא שום מגבלות.

פורסם

הוצאתי לA2 לפני חודש בלי תאוריה...

יש מצב שמאז שינו את זה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים