פורסם 2009 ביוני 1716 שנים במחשב שלי שני כוננים קשיחים: C ו D.ב- C יש לי מערכת הפעלה XP שקיבלתי עם המחשב.לימים הוספתי את כונן D ועליו התקנתי מערכת הפעלה נוספת - XPאני מעונין לפרמט את C ולכן עשיתי בדיקה מקדימה:וניתקתי את C וניסיתי להפעיל את המחשב. הוא הודיע שאין לו מערכת הפעלה.חיפשתי היכן נמצא הקובץ boot.ini ומצאתי אותו ב C עם שתי שורות המאפשרות להפעיל או את C או את D.[boot loader]timeout=30default=multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)\WINDOWS[operating systems]multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetectmulti(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetectיצרתי קובץ חדש ב D[boot loader]timeout=30default=multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)\WINDOWS[operating systems]multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional New SATA Disk" /noexecute=optin /fastdetectנכנסתי ל BIOS ושיניתי את סדר האיתחול כך שכונן D יהיה ראשון.הפעלתי את המחשב והוא עדיין פונה לקובץ האיתחול ב C.למה?
פורסם 2009 ביוני 1816 שנים מחבר לאחר שיטוט באינטרנט התחוור לי שיש צורך בשתי תוכניות בשורש של הכונן הקשיח: NTLDR NTDETECT.COMראיתי שבכונן C יש לי את שתי התוכניות אבל ב D אין.העתקתי את התוכניות ל D ושוב ניסיתי לאתחל - עדיין אני מקבל את קובץ האיתחול הכפול שב C.מישהו?
פורסם 2009 ביוני 1816 שנים אני מניח שמערכת ההפעלה העליונה היא זאת של כונן C, במקרה כזה הייתי משנה rdisk(0) ל-1 בקובץ שהעתקת לכונן D ובודק אם יש שינוי.אם לא, תנסה לבצע התקנת תיקון, אבל לגרסה שמותקנת בכונן D, זה אמור לסדר גם את בעיות ה-BOOT.תחפש גם מידע על הפקודה fixmbr (צריך לצורך כך את דיסק ההתקנה של Windows).הסבר כללי בנושא, http://www.microsoft.com/resources/documentation/windows/xp/all/proddocs/en-us/bootcons_fixmbr.mspx?mfr=true
פורסם 2009 ביוני 1916 שנים מחבר אני מניח שמערכת ההפעלה העליונה היא זאת של כונן Cמערכת ההפעלה שאותה אני מבקש לשמר נמצאת דווקא ב D.
פורסם 2009 ביוני 1916 שנים התכוונתי שמבין שתי מערכות ההפעלה שמופיעות בקובץ ה-INI אני לא מצליח או יודע לזהות מי מהן מותקנת ב-C ומי ב-D (אני יכול לנחש לפי מספר ה-disk, אבל עדיין לא יכול להיות בטוח לגמרי).הדרך הכי פשוטה לעשות זאת לדעתי מבלי לערוך קבצים, היא פשוט לבצע התקנת תיקון ולבצע אותה על מערכת ההפעלה ב-D אותה אתה רוצה לשמר.זה אמור לסדר גם את עניין ה-BOOT. אתה אפילו יכול לנתק את כונן C במהלך ההתקנה כדי לוודא זאת.רק למקרה שאתה לא מבין למה אני מתכוון בהתקנת תיקון, הכוונה היא לא להתקנה מחדש, אלא להתקנה על הגרסא הקיימת כי לתקנה. כפי שלדוגמא מוסבר להלן:http://pcsupport.about.com/od/operatingsystems/ss/instxprepair1.htm
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.