עבור לתוכן

הסרת DUAL BOOT מכונן C

Featured Replies

פורסם

במחשב שלי שני כוננים קשיחים: C ו D.

ב- C יש לי מערכת הפעלה XP שקיבלתי עם המחשב.

לימים הוספתי את כונן D ועליו התקנתי מערכת הפעלה נוספת - XP

אני מעונין לפרמט את C ולכן עשיתי בדיקה מקדימה:וניתקתי את C וניסיתי להפעיל את המחשב. הוא הודיע שאין לו מערכת הפעלה.

חיפשתי היכן נמצא הקובץ boot.ini ומצאתי אותו ב C עם שתי שורות המאפשרות להפעיל או את C או את D.

[boot loader]

timeout=30

default=multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)\WINDOWS

[operating systems]

multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect

יצרתי קובץ חדש ב D

[boot loader]

timeout=30

default=multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)\WINDOWS

[operating systems]

multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional New SATA Disk" /noexecute=optin /fastdetect

נכנסתי ל BIOS ושיניתי את סדר האיתחול כך שכונן D יהיה ראשון.

הפעלתי את המחשב והוא עדיין פונה לקובץ האיתחול ב C.

למה?

פורסם
  • מחבר

לאחר שיטוט באינטרנט התחוור לי שיש צורך בשתי תוכניות בשורש של הכונן הקשיח: NTLDR NTDETECT.COM

ראיתי שבכונן C יש לי את שתי התוכניות אבל ב D אין.

העתקתי את התוכניות ל D ושוב ניסיתי לאתחל - עדיין אני מקבל את קובץ האיתחול הכפול שב C.

מישהו?

פורסם

אני מניח שמערכת ההפעלה העליונה היא זאת של כונן C, במקרה כזה הייתי משנה rdisk(0) ל-1 בקובץ שהעתקת לכונן D ובודק אם יש שינוי.

אם לא, תנסה לבצע התקנת תיקון, אבל לגרסה שמותקנת בכונן D, זה אמור לסדר גם את בעיות ה-BOOT.

תחפש גם מידע על הפקודה fixmbr (צריך לצורך כך את דיסק ההתקנה של Windows).

הסבר כללי בנושא, http://www.microsoft.com/resources/documentation/windows/xp/all/proddocs/en-us/bootcons_fixmbr.mspx?mfr=true

פורסם
  • מחבר

אני מניח שמערכת ההפעלה העליונה היא זאת של כונן C

מערכת ההפעלה שאותה אני מבקש לשמר נמצאת דווקא ב D.

פורסם

התכוונתי שמבין שתי מערכות ההפעלה שמופיעות בקובץ ה-INI אני לא מצליח או יודע לזהות מי מהן מותקנת ב-C ומי ב-D (אני יכול לנחש לפי מספר ה-disk, אבל עדיין לא יכול להיות בטוח לגמרי).

הדרך הכי פשוטה לעשות זאת לדעתי מבלי לערוך קבצים, היא פשוט לבצע התקנת תיקון ולבצע אותה על מערכת ההפעלה ב-D אותה אתה רוצה לשמר.

זה אמור לסדר גם את עניין ה-BOOT. אתה אפילו יכול לנתק את כונן C במהלך ההתקנה כדי לוודא זאת.

רק למקרה שאתה לא מבין למה אני מתכוון בהתקנת תיקון, הכוונה היא לא להתקנה מחדש, אלא להתקנה על הגרסא הקיימת כי לתקנה. כפי שלדוגמא מוסבר להלן:

http://pcsupport.about.com/od/operatingsystems/ss/instxprepair1.htm

פורסם

גם אם תתקן הבוט וינדוס שהותקן על D לא יעלה על C .

חב"לז.

לעשות התקנה תיקון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים