עבור לתוכן

הסברים קלים על סינטיסייזרים

Featured Replies

פורסם

שלום.

הייתי רוצה שמישהו יעזור לי לקבל קצת מושג על סינטיסייזר איך הוא עובד ומה הוא עושה

הוא יכול להוציא כל צליל? כי הבנתי שרק צלילים אלקטרונים

אפשר לחבר גם כלים חיצוניים? זה משנה איזה צליל נכנס בתור האינפות או שכל עוד הוא מוציא צליל זה סבבה?

פורסם
  • מחבר

UP? לא שאלתי בפורום מוזיקה כי אני מאמין שפה יש אנשים מומחים יותר.. שיורדים לעומק הדברים...

פורסם

סינטיסייזר הוא קודם כל מחולל צליל.

ישנם דרכים רבות ליצור סינטזה של צליל כמו למשל ע"י יצרית גל קול בצורת סינוסאידה ואחרי זה שליטה בו באמצעות ADSR.

מה זה בשבילך "צלילים אלקטרוניים"? כמובן שלא מדובר על כלי ניגון אקוסטי שבו כל צליל נשמע אחרת אלא על מחולל צליל שיכול לשלוט בצורה מדוייקת ביותר בכל צליל שיוצא ולחזור עליו שנית. המטרה של סינטיסייזר היא קודם כל ליצור צליל חדש, מדוייק בצורה מדעית, ולא לחקות צליל של כלי אקוסטי.

מה זה "כלים חיצוניים" בשבילך? אני חושב שאתה מתבלבל פה עם sampler ומכשירי אפקטים.

פורסם

סינטיסייזר זה סה"כ אוסף של דגימות קול.

אפשר גם להוציא את הקול שלי עושה קוף, רק צריך לדגום ::)

פורסם

-LosNir- , גם אתה מתבלבל פה עם sampler.

סינטיסייזר לא דוגם קול אלא מחולל אותו.

פורסם
  • מחבר

זה מאפשר לי ליצור איזשהו צליל שכל פעם שאני (נגיד) אלחץ על כפתור הוא ינגן אותו?

וכאילו כל פעם זה יהיה אותו צליל בצורה מדוייקת?

פורסם

כן, גם אל תתבלבל בין סינטייזר לאורגן או פסנתר חשמלי...

פורסם

אתה גם יכול לווסט את הצליל לרמת טון/ עומק צליל וכדומה שתרצה..

זה עסק טיפה מסובך שיקח לך בכלליות קצת ללמוד (ואני בעצמי לא הכי מבין- אם אתה רוצה לשאוף עם זה גבוה, למידה עצמית ארוכה או שיעורים הסברים מאנשים שעוסקים בזה).

סינטה פשוט מתחיל מ-3.5 ממה שזכור לי ויכול להגיע לעשרות אלפים לפי דגם וחברה..

מלבד זה יש את העלות של תוכנות כמו קיובייס שלרוב איתם עושים עוד סוגיי עריכה וכאלה..

פרטים נוספים הייתי ממליץ שתגגל ותחפש כי בפעם האחרונה שאני תהיתי להיכנס לעסק היה המון מידע בעברית (שלא נדבר על אנגלית) שהיה פשוט רשום בצורה טובה..

ולסופו של דבר- בהצלחה :xyxthumbs:

נ.ב-

אולי לא ציינתי אבל מומלץ לדעת לנגן על פסנתר...

פורסם
  • מחבר

ראיתי סינטייזר שמתחבר לגיטרה.. זה כאילו שילוב של סינטיסייזר ומשהו אחר?

ומה זה software synthisizer? זה הקיובייס?

פורסם

Cubase זה sequncer שבו אתה יכול להשתמש בכלים שמחוברים בMIDI או בVST שהם תוכנות שמשדמות עבודה של כלי סטודיו אלקטורניים החל מסינטיסייזר עד לקופסאות אפקטים וסמפלרים.

מה שראית שמתחבר לגיטרה הוא קופסת אפקט בדומה לפדל או vocoder.

פורסם
  • מחבר

אני מתכוון לכזה... לא לדיסטורשן רגיל...

איזה כלים למשל מחוברים בMIDI?

פורסם

זה פשוט סינטיסייזר שהשליטה בו היא עם מיתרים של גיטרה.

פורסם

כמו שכבר אמרו כאן - סינתסייזר בבסיסו הוא פשוט מחולל צלילים.

מה זה אומר למוזיקאי בתכל'ס? זה אומר שאתה, בתור השולט בסינתסייזר, מכניס לו "פקודה" לנגן תו כלשהו(למשל E2) והסינתסייזר יוצר אותו בהתאם להגדרות שלו.

סינת' יכול לדמות כלים "אקוסטיים" שונים(כינור/חצוצרה וכו') בהתאם להגדרות שלו או יכול ליצור סאונד חדש לגמרי שלא דומה לשום דבר(דוגמא טובה היא כל מוזיקת ההאוס והדאנס, אם אני אשאל אותך כמו מה מוזיקה אלקטרונית נשמעת, אתה תענה... כמו מוזיקה אלקטרונית :) ).

עכשיו, הסבר קטן על MIDI:

MIDI היא בעצם שפה של מוזיקה, בדיוק כמו דף תווים.

קובץ MIDI הוא בעצם קובץ הוראות, ולא קובץ מוזיקה.

קובץ MIDI יכול למשל להראות ככה:

טמפו 120

משקל 4/4

תיבה ראשונה: E2 F2 G2 F#2

תיבה שנייה: E2

כאשר אתה מנגן קובץ MIDI במחשב, הוא בעצם לוקח את ההוראות האלו ומעביר אותן דרך סינתסייזר פנימי במחשב(בד"כ, אחד מובנה בכרטיס קול או בווינדוס) ואז "מנגן" אותו.

בגלל שMIDI הוא פרוטקול בינלאומי להעברת "הוראות" מאוד מדוייקות(כפי שראית בדוגמא, אותות MIDI כולל טמפו, משקל, תווים באוקטבה מדוייקת, משקל כל תו(רבע, שמינית מנוקד, שלישונים וכו'), משתמשים בו רבות ואפשר להעביר אותם לכל סינתסייזר וכו' וכו'.

עכשיו - מה הוא אותו סינתסייזר גיטרה?

אז כפי שכבר אמרנו, סינתסייזר הוא בעצם מחולל צלילים ולא באמת כלי נגינה.

בראשיתו של הסינת'סייזר מצאו שהדרך הקלה ביותר להוציא ממנו כמה שיותר צלילים בדיוק כמה שיותר גדול הוא Layout של קלידים(בדומה לפסנתר) - עקב מספר האוקטבות הגבוה בקלידים, האפשרות להוציא ממנו כמות אדירה של תווים באוקטבות שונות בו זמנית(שתי הידיים מנגנות בקלידים :) ) והנוחות של קלידים באופן כללי.

לכן, רוב הסינת'ים באים עם מעין מקלדת "מובנה" - ששוב, לא היא מוציאה את הצלילים(בשונה מפסנתר בו נקישה על מקש במקלדת מפעילה פטיש שמכה על מיתר) אלא רק מעבירה הוראה לסינת' לנגן תו ספציפי כלשהו(לא כ"כ יודע איך זה עובד באנאלוגי, אבל בדיגטלי זה מעביר אות MIDI, כמו שהסברתי לעיל).

אבל בעצם, אפשר לשלוט על סינת' בכל דרך שתרצה, לא רק מקלדת :)

אתה יכול לשלוט על סינת' עם המחשב, עם פדים - וכן, גם עם גיטרה - שוב, כל עוד הגיטרה שולחת אותות MIDI.

בסרטון שהבאת, הדרך לשלוט על הסינתסייזר היא בעצם הגיטרה שמוציאה אותות MIDI לסינתסייזר שמחולל את הצלילים.

הנה סרטון שמסביר את זה יפה(ואחלה מוזיקה):

שים לב שם שהוא אומר "My MIDI guitar controller" כלומר - לא גיטרה-גיטרה, אלא כלי, בצורת גיטרה, ששולח אותות MIDI.

יש שם גם קטע שעוזר להבין בCOMMENTS, שמישהו שואל אותו איך אפשר להוציא אותות MIDI מגיטרה:

How do I know if an electric guitar is capable of transmitting MIDI? Or is it a separate piece that I need to purchase on top of an electric guitar to produce the MIDI output? Thanks

והתשובה:

You need either:

A special guitar with a built-in "divided' or "hex" pickup. Godin, Fender Roland Ready for example.

Or a strap-on pick-up. Roland GK-3, for example.

Plus- a device to translate the signal into midi data. Roland GR synth floor pedal. Or an Axxon rack unit., for example.

בתרגום: "גיטרה" מיוחדת עם פיקאפ מיוחד שמתרגם כל מיתר לאותות MIDI, או גיטרה רגילה עם תוספת של אותו פיקאפ מיוחד + מכשיר שמתרגם את האות המתקבל לMIDI והוא מביא כדוגמא את הסינתסייזר רצפה שאתה הבאת בסרטון :)

טריווה מעניינת: באלבום TURBO של JUDAS PRIEST, הם משתמשים בסינת' גיטר

ערך ויקי בנושא גיטרות סינת':

http://en.wikipedia.org/wiki/Guitar_synthesizer

פורסם
  • מחבר

תודה רבה ג'ודס! הסבר נהדר!!

רק דבר אחרון... יש סינטיסייזרים שיש להם קלידים שאפשר לחבר אליהם כלים שמנגנים MIDI?

אם אני מחבר לגיטרה פיקאפ כזה אני אוכל לחבר גם סינטיסייזר רגיל? כאילו... לא מיועד לגיטרה? אפילו מבוסס תוכנה?

פורסם

לא כ"כ הבנתי את השאלה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים