עבור לתוכן

נייד ללימודים 5-5.5 אלף

Featured Replies

פורסם

היי,

יש איזה שהוא קוונצנזוס לגבי איזה מחשב עדיף לקנות בארץ לטווח מחירים שנתתי?

(אני צריך שהמחשב יהיה כמה שיותר קל)

והאם במחירים האלה כבר כדאי להזמין מחו"ל ומקסימום לשלם מכס?

אשמח לדעות קצת יותר מקצועיות לגבי הפרוצדורה...

תודה

פורסם

שלום וברוך הבא לפורום.

:hi:

לרוב הזמנות מחו"ל בדואר לא משתלמות, כי משלוח + מע"מ מבטלים חלק ניכר מהפרש המחיר. גם האחריות לא תמיד תקפה. בתקציב הזה לדעתי במרבית המקרים כדאי להזמין בארץ, כמובן שיש יוצאי דופן.

הסיפור משתנה אם יש אפשרות להביא את המחשב פיזית ולהימנע מתשלום משלוח, מע"מ (ברוב המקרים) ועמלות שונות ומשונות למכס או לדואר/UPS/FEDEX.

בכל מקרה, לא הצגת דרישות קוקנרטיות מספיק כדי שאפשר יהיה להמליץ לך. אני מציע שתעיין בסטיקים טיפים לקניית מחשב נייד ותמקד את מה שאתה מחפש קצת יותר.

פורסם
  • מחבר

אוקי

אז מחו"ל לא יהיה...חיפשתי מספיק אנשים שחוזרים מחו"ל בלי הצלחה..

בקשה קצת יותר ממוקדת:

מסך בין 12" ל 14" בשביל מחשב שישקול פחות מ 2 קילו

אני מתכוון לתכנת עליו, ככה שאני מניח שאני אצטרך כפול ליבה

אני מניח שלפחות 2 גיגה זיכרון בשביל עבודה נורמלית

אם במחיר הזה אפשר גם להכניס כרטיס מסך של חברה אמיתית ולא כל המובנים למיניהם זה יהיה נחמד, אבל לא חייב

אני אעדיף מחשב שישקול פחות, או יהיה עם יותר זכרון מאשר יהיה עם כרטיס מסך קצת טוב יותר

אני מתכוון להיות עם המחשב הנייד באוניברסיטה רוב הזמן, בגלל זה המשקל מאוד חשוב

וגם החיי סוללה, למרות שאני מניח שיש איפה להטעין שם, אבל עדיין

אני מקווה שיש בכלל מחשב בטווח מחירים שתואם לדרישות שלי....

פורסם
  • מחבר

http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=2949&CatCode=315

הערות\הארות?

למישהו יש ניסיון עם הנייד הנ"ל ?

נראה לי מתאים במבט ראשון

4 גיגה זיכרון

שוקל פחות מ 2 קילו

יש בו כרטיס מסך סביר

מה חושבים?

פורסם

ה-DV3660 בהחלט אופציה חביבה, אם לא מפריע לך המסך המבריק.

אם הייתי יודע מתי צפויים ה-Vostro 1320 להגיע לארץ, הייתי אומר לך לחכות להם, כי הם צפויים להיות ממש חמודים. אבל אני לא יודע. יש בינתיים רק כמה קונפיגורציות יקרות ביותר בייבוא מקבילי.

פורסם

המחשב האופטימלי עבורך הוא ה-Latitude E4300

13", קל ונייד מאוד, חיי סוללה ארוכים וביצועים מעולים.

הבעיה היחידה היא המחיר - מעל 8000 ש"ח.

שווה להמשיך לחפש מישהו שבא מארה"ב, שם תוכל לקנות אותו בתקציב שלך, ויש 3 שנות אחריות בינלאומית.

אם בכל זאת לא תמצא בלדר, שווה לבדוק אפשרות של מחשב מיד שנייה.

לדעתי, עדיף מחשב מצויין מיד 2 עם אחריות יצרן, מאשר מחשב "חביב" חדש מחנות, לעתים אפילו עם אחריות "במעבדות החברה" ...

אבל זו דעתי, אני בטוח שיש שחושבים אחרת.

פורסם
  • מחבר

שמתי לב שב Latitude E4300 יש כרטיס מסך של אינטל, לעומת ה 9300M שיש בHP

פורסם

אכן, ל-E4300 כרטיס מסך אינטגרלי של אינטל X4500. זהו מחשב עסקי, על כל המשתמע מכך - איכות בניה וחומרים, משקל קל וניידות, מסך מאט, חיי סוללה ארוכים, עיצוב סולידי, ביצועים חזקים, וכן, ללא כרטיס מסך ייעודי למשחקים, אם כי סרטי HD הוא יריץ ללא קושי.

כרטיס המסך של ה-HP יהיה עדיף למשחקים (הוא די מקביל ל 8400M GS הבסיסי והותיק). אבל זה יבוא על חשבון זמן סוללה, חום ומשקל.

אני לא בטוח שבמקרה של ה-HP הזה, המעבד הבסיסי לא יגביל הרצת משחקים.

בכל מקרה, מדובר על משחקים לא דורשניים בהגדרות בסיסיות.[br]פורסם בתאריך: 19.06.2009 בשעה 00:51:00

דרך אגב,

למישהו יש מושג למה דגם זה של ה-HP לא מופיע באתר העולמי (אמריקאי) של HP ?

רק אתרים של חנויות בישראל ?

שוב מוכרים לנו פה סטוקים של מחשבים ישנים ?

פורסם

על איזה סטוקים של מחשבים ישנים אתה מדבר? ראית את החומרה של המחשב? זה נראה לך מחשב ישן? למה ישר להתחיל עם ה"דופקים אותנו"? יש לך איזה תסביך נחיתות? :s07:

HP, כמו כל יצרן, משווקת דגמים מעט שונים באזורים שונים בעולם (במקרה זה אירופה וארה"ב).

הנה דף הבית של HP ישראל שמתאר את המחשב הזה:

http://h10010.www1.hp.com/wwpc/il/he/ho/WF06b/321957-321957-3329744-64354-64354-3774501-3885120.html

פורסם
  • מחבר

אכן, ל-E4300 כרטיס מסך אינטגרלי של אינטל X4500. זהו מחשב עסקי, על כל המשתמע מכך - איכות בניה וחומרים, משקל קל וניידות, מסך מאט, חיי סוללה ארוכים, עיצוב סולידי, ביצועים חזקים, וכן, ללא כרטיס מסך ייעודי למשחקים, אם כי סרטי HD הוא יריץ ללא קושי.

כרטיס המסך של ה-HP יהיה עדיף למשחקים (הוא די מקביל ל 8400M GS הבסיסי והותיק). אבל זה יבוא על חשבון זמן סוללה, חום ומשקל.

אני לא בטוח שבמקרה של ה-HP הזה, המעבד הבסיסי לא יגביל הרצת משחקים.

בכל מקרה, מדובר על משחקים לא דורשניים בהגדרות בסיסיות.[br]פורסם בתאריך: 19.06.2009 בשעה 00:51:00

דרך אגב,

למישהו יש מושג למה דגם זה של ה-HP לא מופיע באתר העולמי (אמריקאי) של HP ?

רק אתרים של חנויות בישראל ?

שוב מוכרים לנו פה סטוקים של מחשבים ישנים ?

חוץ ממשקל קצת נמוך יותר, ועיצוב שונה לא ראיתי שום שוני משמעותי (חוץ מזה שאין לו כרטיס מסך)

ואני מודע לעובדה שכרטיס מסך לוקח יותר חשמל וגומר את הסוללה, אבל לפי מה שהבנתי זה רק כשבאמת משתמשים בו בצורה מלאה (במשחקים)

ראיתי את ה3DMARK של הכרטיס ככה שאני יודע בערך איזה משחקים ירוצו עליו בהגדרות נורמליות

אז בעיקרון אני נראה לי סגור על ה DV3660

למישהו יש משהו רע להגיד עליו? איזה ניסיון לא נחמד?

בכל מקרה, תודה לכולם על העצות

פורסם

חוץ ממשקל קצת נמוך יותר, ועיצוב שונה לא ראיתי שום שוני משמעותי (חוץ מזה שאין לו כרטיס מסך)

כמו שנאמר, זה מחשב עסקי באיכות בנייה גבוהה יותר. אלה דברים שלא רואים על סמך מפרט, אלא מרגישים אותם לאחר שימוש.

ואני מודע לעובדה שכרטיס מסך לוקח יותר חשמל וגומר את הסוללה, אבל לפי מה שהבנתי זה רק כשבאמת משתמשים בו בצורה מלאה (במשחקים)

זה לא מדויק. גם ב-IDLE הוא זולל יותר סוללה. אמנם לא באותו יחס כמו במשחקים, אבל עדיין יותר.

אבל, כאמור, לשימושים שלך ובתקציב שלך, ה-E4300 לא רלוונטי גם ככה.

פורסם

על איזה סטוקים של מחשבים ישנים אתה מדבר? ראית את החומרה של המחשב? זה נראה לך מחשב ישן? למה ישר להתחיל עם ה"דופקים אותנו"? יש לך איזה תסביך נחיתות? :s07:

HP, כמו כל יצרן, משווקת דגמים מעט שונים באזורים שונים בעולם (במקרה זה אירופה וארה"ב).

החומרה של המחשב אינה מודרנית יותר מהחומרה של הווסטרו 1310 למשל (חוץ מהגרפיקה), שהוחלף ע"י דגם חדש (1320), אינו נמכר יותר בארה"ב, ונחשב בעיני דגם מיושן.

וזו רק דוגמא אחת, יש עוד רבות. גם מחשבים בני כמה שנים שעדיין נמכרים, והוסיפו להם מעבדים חדשים יחסית, עדיין נחשבים בעיני מיושנים (XPS M1330 למשל). על אחת כמה וכמה אם יצא דגם חדש וטוב יותר באותה נישה.

נראה לי תמוה מאוד שמביאים לארץ דגם 13" מודרני וטוב מחברה כלכך גדולה, ולא יהיה לו דגם מקביל בארה"ב. אם כבר, הנסיון מלמד אותנו שהדברים עובדים הפוך.מישהו מכיר דגמים של דל, לנובו או סוני שנמכרים בארץ ולא נמכרים בארה"ב ?? או מחשבים איכותיים אחרים ? כי דוגמאות לדגמים בארה"ב שאינם נמכרים בארץ אני יכול להביא לרוב. וגם דוגמאות למחשבים שנמכרים בארץ ובארה"ב כבר שכחו שאי פעם יוצרו...

ואין להתבלבל עם הנוהג לשווק מוצרים זהים עם שמות שונים לשווקים שונים. זה מקובל, אבל לא המקרה פה. אין בארה"ב דגם בשום שם עם אותו המבנה של ה HP הנ"ל.

אז איך לא יהיו לי רגשי נחיתות ??? שלא לדבר על המחירים !!

ולגבי השינוי המשמעותי ש-rmindel לא רואה - אז תסתכל על המעבד ועל הזכרון. DDR3 ומעבד penryn לעומת חומרה בסיסית ואיטית יותר. וכמובן כפי ש-QttP רשם - את איכות החומרים, איכות הבניה והעמידות לאורך שנים אתה לא יכול לבדוק דרך המפרט. לי היה HP מסדרת DV לתקופה קצרה מאוד אך ארוכה מדי לטעמי. אין מה להשוות לסדרת הלטיטוד של דל. ה-touchpad לדוגמא היה בלתי נסבל ואין לך דרך לדעת את זה רק מהשוואת המפרט.

פורסם

החומרה של המחשב אינה מודרנית יותר מהחומרה של הווסטרו 1310 למשל (חוץ מהגרפיקה), שהוחלף ע"י דגם חדש (1320), אינו נמכר יותר בארה"ב, ונחשב בעיני דגם מיושן.

בטח שכן. ה-1310 הוא סנטה רוזה, זה מונטבינה (כמו ה-1320 וכל המחשבים הכי חדשים בשוק).

נראה לי תמוה מאוד שמביאים לארץ דגם 13" מודרני וטוב מחברה כלכך גדולה, ולא יהיה לו דגם מקביל בארה"ב. אם כבר, הנסיון מלמד אותנו שהדברים עובדים הפוך.מישהו מכיר דגמים של דל, לנובו או סוני שנמכרים בארץ ולא נמכרים בארה"ב ??

יש דגם מקביל, או יותר נכון סדרה. חפש DV3t.

וכן, באופן מפתיע, יצא לי להיתקל בקונפיגורציות מסוימות של מחשבים (לנובו לצורך העניין) שנמכרו באירופה ובארץ, ומעולם לא היו זמינים בארה"ב. לדוגמה R61 עם מסך 15" לא רחב. נכון, שלרוב כמות הדגמים הזמינים בארה"ב גדולה יותר (כי השוק שם גדול יותר משמעותית), אבל יש ויש.

פורסם

יש דגם מקביל, או יותר נכון סדרה. חפש DV3t.

דגם זה נראה שונה, שוקל החל מ-2.23 ק"ג, וללא 9300, וזאת מבלי להיכנס לפרטים נוספים.

מסכנים האמריקאים. לא מביאים להם את המחשבים הטובים באמת.

ואני דווקא כן ראיתי R61 עם מסך 3:4 15", ולראייה, ציטוט מ- notebookcheck :

A number of different display versions are offered for the Lenovo Thinkpad R61. The possible choices range from 14" wide screen formats ( WXGA, WXGA+) beyond 15" panels in 4:3 format (XGA and XGA+) to 15.4 inch wide-screen displays with 1280x800 or 1680x1050 pixels resolution

http://www.notebookcheck.net/Review-Lenovo-Thinkpad-R61-Notebook.4214.0.html

כנראה שבדקת לאחר שהמחשב כבר ירד מהמדפים בארה"ב עקב היותו מיושן ;) , ורק בארץ עדיין שווק כאילו העולם עדיין לא עבר למסכים רחבים .

פורסם

דגם זה נראה שונה, שוקל החל מ-2.23 ק"ג, וללא 9300, וזאת מבלי להיכנס לפרטים נוספים.

מבדיקה קצת יותר מעמיקה, אתה צודק. נראה שה-DV3660 באמת נמכר רק באירופה (ראיתי אותו גם באתרי HP בריטניה וכאלה).

מסכנים האמריקאים. לא מביאים להם את המחשבים הטובים באמת.

אין צורך להיות ציני.

ואני דווקא כן ראיתי R61 עם מסך 3:4 15", ולראייה, ציטוט מ- notebookcheck :

A number of different display versions are offered for the Lenovo Thinkpad R61. The possible choices range from 14" wide screen formats ( WXGA, WXGA+) beyond 15" panels in 4:3 format (XGA and XGA+) to 15.4 inch wide-screen displays with 1280x800 or 1680x1050 pixels resolution

כנראה שלא היית מודע לכך ש-Notebookcheck הוא לא אתר אמריקאי, אלא גרמני.

כנראה שבדקת לאחר שהמחשב כבר ירד מהמדפים בארה"ב עקב היותו מיושן ;) , ורק בארץ עדיין שווק כאילו העולם עדיין לא עבר למסכים רחבים .

עוד פעם אתה ותסביך הנחיתות שלך. ::)

תאמין לי שאני מבין במחשבי Thinkpad יותר ממך, ותאמין לי שהדגם הספציפי הזה מעולם לא הוצע למכירה בארה"ב (ותהיה הסיבה אשר תהיה). אם תעיין ב-Tabook/LTWBook, שמכילים את רשימת כל הדגמים המקונפגים מראש לשוק האמריקאי, לא תמצא אף R61 עם מסך לא רחב, והאופציה הזו מעולם לא הופיעה באתר לנובו ארה"ב, וזה ב-100% וודאות. כי גם אם אני הייתי יכול לפספס אותה (שכן אני לא מבקר בו כל יום), תאמין לי שהחבר'ה ב-Thinkpads.com בחיים לא היו מפספסים אותה (במיוחד שיש רבים וטובים שם שמתעבים מסכים רחבים ולא הפסיקו לקטר לרגע אחד על זה שמסכי 4:3 עברו מהעולם). וגם הם, כמוני, הופתעו מאוד לשמוע שהיו בכלל דגמים כאלה של R61.

הדיון:

http://forum.thinkpads.com/viewtopic.php?p=457967#p457967

הדגם:

http://www.twenga.co.uk/prices-ThinkPad-R61-8944-LENOVO-Laptop-223299-0#desc

שים לב למדינות שהאחריות תופסת בהן (ארה"ב וכל ארצות אמריקה לא ברשימה):

http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/warrantyLookup.do?type=8944&x=0&y=0&iws=on&sitestyle=lenovo

שוב, זו לא הנקודה בכלל. ה-R61 הוא פשוט הדוגמה הכי טובה שאני מכיר למצב שבו קונפיגורציית בסיס שלמה פשוט לא זמינה בארה"ב, אבל כן זמינה במקומות אחרים. מקרים קטנים יותר של דגמים קצת שונים לשווקים שונים קיימים כמעט בכל סדרה של ניידים (כמו רבים מדגמי Pavilion, שמסתיימים ב-US לשוק האמריקאי, וב-EJ לשוק האירופאי).

נראה שה-3660 הוא עוד דוגמה לקונפיגורציית בסיס שלמה שלא נמכרת בארה"ב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים