עבור לתוכן

חברה צריך ייעוץ ועזרה האם נתב Level One WBR6001 מתאים לצרכים שלי - מאוד חשוב!

Featured Replies

פורסם

אז ככה, יש לי אינטרנט כבלים של 1.5 מגה - תשתית של הוט וספק בזק בינלאומי.

מודם של מוטורולה - הנתב הנוכחי שאותו אני רוצה להחליף הוא - 3COM 3CRWER10075.

הסיבה להחלפה היא שאני מוריד המון ב-UTORRENT והראוטר פשוט לא מצליח לעמוד בעומס, מתנתק כל כמה דקות או כל כמה שעות זה תלוי. כמובן אם אני גם גולש במקביל במחשב נייד השני אז הניתוקים הם ממש כל כמה דקות.

הנני מחפש נתב אלחוטי שבנוי טוב, כלומר עם זיכרון מספיק כדי לעמוד בכמות גדולה של חיבורים (זה מה שהסבירו לי משפיע על עמידה בעומסים) וכמובן גם טווח קליטה טוב שיוכל לחדור כמה קירות טובים וגם ממ"ד אם יש אפשרות.

כרגע לנתב יחוברו שני מחשבים ניידים באופן אלחוטי, אם אופציה בעתיד למדפסת אלחוטית ול-PS3 גם כן באופן אלחוטי (עדיין לא בטוח אבל עדיין לא רוצה לשלול את האופציה הזאת)...

אני מבין שאם אני מחבר את כל האביזרים שציינתי באותו הזמן לראוטר אז המהירות בכל אחד מהם תהיה נמוכה, אבל מה שחשוב לי שהראוטר יצליח לעמוד בעומס ולא להתנתק כל כמה דקות, כלומר שמהירות הורדה וגלישה תרד זה בקטנה אבל שלא יהיו ניתוקים מעצבנים כל כמה דקות...

לאחורנה שמתי לב לנתב Level One WBR6001 שראיתי דווקא תגובות די טובות עליו וגם המחיר לא בשמיים - בסביבות 250 ש"ח.

זהו דף הבית של המוצר - http://global.level1.com/product_d.php?id=471

אני לא מתכוון להשתמש בתקן N של הראוטר אלא G בלבד, אבל בעתיד מי יודע מה ישתנה. כרגע אני בודק אותו רק בשביל תקן G שמספיק לי.

השאלה שלי - האם הנתב הזה מתאים לצרכים שלי שציינתי למעלה? בעיקר להורדות כבדות ללא ניתוקים.

מאוד מודה לכל העוזרים ואשמח לקבל תגובות גם מבעלי נתב Level One WBR6001 שכבר התנסו איתו.

נ.ב.

איך לפי המפרט שמופיע באתר הבית אני יכול לדעת האם הנתב כן יכול לעמוד בעומס של מספר רב של חיבורים?

פורסם

תראה, מניסיון, WIFI יותר רגיש כמובן על אחת כמה וכמה אם יש פלאפים - FLAP - נפילה בכבלים. אני ממליץ לך לפנות עצמאית לכבלים ולבדוק האם העוצמת שלך תקינות והאם יש פלאפים - במידה ותיענה בשלילה - קח את זה לכיוון החומרה - ראוטר וכו' להחלפה. מודם מוטורולה עובד טוב עם ראוטרים שלא כמו TERAYON 715 שגורם להרבה ניתוקים - מודם סטנדרטי אך ישן יותר של הכבלים.

בכלל אני ממליץ יותר אם יש כבלים על מודם Thomson - מניסיון בתמיכה טכנית - פחות בעיות איתו עם ראוטרים ובכלל.

בכל מקרה הראוטר שהצגת נחמד אך לא יותר מזה - הייתי ממליץ יותר לכיוון של הראוטרים של EDIMAX וגם על ציוד האלחוטי.

פורסם
  • מחבר

תראה, מניסיון, WIFI יותר רגיש כמובן על אחת כמה וכמה אם יש פלאפים - FLAP - נפילה בכבלים. אני ממליץ לך לפנות עצמאית לכבלים ולבדוק האם העוצמת שלך תקינות והאם יש פלאפים - במידה ותיענה בשלילה - קח את זה לכיוון החומרה - ראוטר וכו' להחלפה. מודם מוטורולה עובד טוב עם ראוטרים שלא כמו TERAYON 715 שגורם להרבה ניתוקים - מודם סטנדרטי אך ישן יותר של הכבלים.

בכלל אני ממליץ יותר אם יש כבלים על מודם Thomson - מניסיון בתמיכה טכנית - פחות בעיות איתו עם ראוטרים ובכלל.

בכל מקרה הראוטר שהצגת נחמד אך לא יותר מזה - הייתי ממליץ יותר לכיוון של הראוטרים של EDIMAX וגם על ציוד האלחוטי.

הבעיה היא אכן בראוטר, בחיבור ישיר של הנייד למודם אין שום בעיות בכלל, גם לאחר בדיקה מול הוט העוצמות הן בסדר גמור, וגם המודם תפקד ללא שום בעיה בעת הבדיקה שלהם של 48 שעות...

על איזה דגם של EDIMAX היית ממליץ? ומה הכוונה "ציוד אלחוטי"?

ומישהו אולי יודע איך לפי המידע באתר הרשמי של LEVEL ONE אני יכול לדעת שהראוטר כן עומד במספר רב של חיבורים? ודרך אגב, אם הוא גם בעל תקן N שמאפשר תעבורת נתונים עד 300MBS - אז זה אומר שהנתב כן מסוגל לעמוד בעומסים? או שלאו דווקא?

מודה מראש לכל העוזרים.

פורסם

לפני שאתה מתחיל להחליף נתבים ולקנות ציוד חדש, ניסיתי להוריד את כמות החיבור שתוכנות השיתוף פותחת?

שים את הכמות הגלובלית על 100 ואת החיבורים לכל טורנט למשהו כמו 30, תבדוק עם עדיין הנתב קורס.

אם כבר ניסית הכל או שבכל מקרה התקבעת על לקנות נתב חדש, אני ממליץ על הBR-6524N של אדימקס.

ה300Mbps שאתה מדבר עליו זה משהו שקשור רק ליכולת האלחוטית שלו, זה לא אומר שהוא יתמודד עם יותר חיבורים. במקרה הנתב של אדימקס יודע להתמודד עם עומסים גדולים בגלל שיש לו מעבד חזק והרבה זיכרון יחסית.

פורסם
  • מחבר

לפני שאתה מתחיל להחליף נתבים ולקנות ציוד חדש, ניסיתי להוריד את כמות החיבור שתוכנות השיתוף פותחת?

שים את הכמות הגלובלית על 100 ואת החיבורים לכל טורנט למשהו כמו 30, תבדוק עם עדיין הנתב קורס.

אם כבר ניסית הכל או שבכל מקרה התקבעת על לקנות נתב חדש, אני ממליץ על הBR-6524N של אדימקס.

ה300Mbps שאתה מדבר עליו זה משהו שקשור רק ליכולת האלחוטית שלו, זה לא אומר שהוא יתמודד עם יותר חיבורים. במקרה הנתב של אדימקס יודע להתמודד עם עומסים גדולים בגלל שיש לו מעבד חזק והרבה זיכרון יחסית.

הייתי מוריד את כמות החיבורים גם על 50, כרגע זה על 50 אצלי גלובלי ופר טורנט משהו כמו 40 - טעדיין יש קריסות פה ושם....

פורסם
  • מחבר

אשמח לעוד תגובות בנושא...

פורסם

אני אשמח אם תקרא את חוקי הפורום ולא תקפיץ דיונים לפני הזמן.

נוספה לך אזהרה על כך, זאת האזהרה הראשונה שלך, שבשלישית תורחק או תושתק מהפורום זמנית או לצמיתות.

כמו שכבר העירו לך לפני חודש בדיוק, התאזר בסבלנות.

כמו כן, אני מבקש שלא תצטט את התגובה שלפניך. זה מיותר ומקשה את הקריאה של הדיון.

אין להגיב על ההודעה הזאת בדיון.

פורסם
  • מחבר

עכשיו לפחות מותר להקפיץ אני מאמין....

אשמח לעוד תגובות ועזרה.

בעיקר בנושא ה-LEVEL ONE - מאלה שיש להם את הנתב בשימוש או שהתנסו בו.

פורסם
  • מחבר

אשמח לעוד עזרה בנושא...

פורסם
  • מחבר

הקפצה לעוד עזרה.... :(

פורסם
  • מחבר

חברה אשמח לעוד קצת עזרה ותגובות בנושא.

פורסם

בדקת אם הוא לא מתחמם במיוחד לאחרונה?

האקלים לא משחקים כל כך טוב בתקופה הזאת על ציוד מחשבים ותקשורת.

פורסם
  • מחבר

בדקת אם הוא לא מתחמם במיוחד לאחרונה?

האקלים לא משחקים כל כך טוב בתקופה הזאת על ציוד מחשבים ותקשורת.

האמת שאף פעם הוא לא התחמם יותר מדי...

שאלה - הנתב עצמו נמצא אצלי מתחת לשולחן בין 4 רגליים ממתכת (של שולחן) והנתב עצמו יושב עם חלק התחתון שלון במין מנשא כזה מברזל שמיועד להעמד מחשב נייח (מכרתי את הנייח לכן הראוטר יושב שם לבד)... יכול להוית שעודף "מתכת" הוא שמשפיע לע תפקודו של הנתב? אולי מאיזו בחינה "אלקטרומגנטית" אני עודי....

• 2 שנים מאוחר יותר...
פורסם

תראה תנסה לבדוק מה קורה אם את מזיז את הראוטר למקום אחר אם כן זו הבעיה למרות שאני לא חושב כי אם יש קו אווירי לא תיהיה שום בעיה מבחינת ראוטר לשני מחשבים זה ממש לא חשוב כל הראוטרים מסוגלים להעביר מידע הרבה יותר גדול מאשר האינטנט שלך יודע לתת הם בנויים לT1 ככה שגם ראוטר ב100 שקל יעשה את העבודה יכול להיות שהראוטר עשה את שלו זה קורה אחרי כמה שנים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים