עבור לתוכן

שוב מובטל :(

Featured Replies

פורסם

מעוגן, בהרבה מקומות מקלים על אנשים לעזוב בתקופה הראשונה, עזיבה מרצון בד"כ זה כתוצאה של אי התאמה לסביבת העבודה אין להם סיבה להחזיק עובדים שלא רוצים להיות שמה.

ראיתי כמה חוזי שכר, בכל אחד מהם זה קצת שונה, אני לא יודע מה החוק עצמו אומר אבל לדעתי כולם מוסיפים עליו לטובת העובד, למרות שאני מכיר אנשים שעשו להם טרור שהם רצו לעזוב, אפילו בתקנים של outsourcing...

• תגובות 55
  • צפיות 3.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מעוגן, בהרבה מקומות מקלים על אנשים לעזוב בתקופה הראשונה, עזיבה מרצון בד"כ זה כתוצאה של אי התאמה לסביבת העבודה אין להם סיבה להחזיק עובדים שלא רוצים להיות שמה.

ראיתי כמה חוזי שכר, בכל אחד מהם זה קצת שונה, אני לא יודע מה החוק עצמו אומר אבל לדעתי כולם מוסיפים עליו לטובת העובד, למרות שאני מכיר אנשים שעשו להם טרור שהם רצו לעזוב, אפילו בתקנים של outsourcing...

בסדר, אז בנאדם לא שווה הרבה, תצפה ממנו לא להתפשר

על שכר ולהיות ריאלי?

לבוא לכל מקום ולבקש 15,000 שקל נטו?

אף אחד לא אמר שהמצב בארץ ביחסי עובד-מעביד הוא תקין, רחוק מכך

(נושא שלמשל בוער בהרבה מקומות הוא הוצאות נסיעה ושעות נוספות,

שעות נוספות זה משהו שבוער אפילו בשוק ההיי-טק ששם ידוע כי המשכורות

והתנאים הם מהגבוהים במשק), אבל אתה לא יכול לצפות שזה ישתנה בין לילה

או שזה ישתנה ביזמת העובדים.

אני אתן לך עוד דוגמא, מהסתכלות על מודעות דרושים באתרים רוסיים

תמיד מצויינות המשכורות, אף אחד לא משחק איתך ב"פוקר ציפיות השכר" כמו בארץ.

רשום לך באותיות קידוש לבנה כמה המעסיק מוכן לשלם על ביצוע התפקיד הזה

בנטו, למשל על תפקיד של מפתח בשפת C, מוכנים לשלם בין 100,000-120,000 רובאל,

כמובן שהמרווח בסכום הוא לפי כישורי המועמד.

בכל אופן, לדעתי הבעיות כאן בארץ נובעות בעיקר ממנטאליות שגובלות תסלחו לי

במדינות עולם שלישי, הבעיה שכאן האנשים כ"כ מושכרים ויש הרבה כאלה,

שזה פשוט חבל.

פורסם

אף אחד לא מבקש נטו, אלא אם אתה פראייר ומבקש שכר נטו גולמי שמקשה עליך לקבל תוספות לשכר כיוון שהמעסיק ייטען שכל פלוץ חדש של מס הכנסה מכסה את כל הדרישות שלך בקלות(ולדוגמא לעובדים עם רכב מדרגה שלישית ומעלה זה מאוד מאוד נכון).

בן אדם צריך לקבל מה שהוא שווה זה מאוד פשוט, בן אדם שלא מקבל מה שהוא שווה בחברה נורמאלית מרים גבות, אם אתה כביכול מגיע עם קורות חיים נכבדות, נסיון טוב והמלצות חמות ומתפשר על משכורת ששווה למישהו שכביכול אמור להיות שווה חצי ממך זה מדליק נורה אדומה, המעסיק לא חושב פשש עשיתי קופה, הוא חושב מה לא בסדר עם העובד הזה שהוא מבקש כלכך קצת. בסופו של דבר גם במשבר יש אנשים שמרוויחים יותר וכאלה שמרוויחים פחות, בעידן שכל חוזה שכר מקבל יחס כמו מסמך מודיעני בתפוצה מצומצמת אתה יכול להרוויח חצי ממה שהעובד בתא לידך מהצוות שלך מרוויח, ההבדל היחידי שהוא דרש יותר והמעסיק הבין שהוא שווה את זה. אף אחד לא בא לחסוך על עובדים, במיוחד עובדים בתחומים שקשה למצוא מישהו שבאמת יודע את ההעבודה(שוב לא קשור לאלכס או איך קוראים לו, אנשים עם MCSE יש כמו נמלים בקיץ, השאלה מי באמת יודע משהו) ומעסיק רואה בעובד השקעה לטווח ארוך, ברוב המקרים עוברים חודשים טובים עד שהמעסיק רואה כסף מהעובד החדש שנקלט, בן אדם ששווה את זה גם שווה משכורת בהתאם.

ראיתי את זה, בכל מקרה אין שום דבר לא חוקי במשהו שהוא לטובת העובד, מי שעובד בשכר חודשי(קרי גלואבלי) מחוייב אוט' ב30 יום עבודה, חוזה שכר נורמאלי מאפשר לך לצאת בתחילת הדרך בקלות ללא התראה מוקדמת כמעט או בכלל...

פורסם

לא רלוונטי, נמחק

פורסם

זה לא משנה עם כמה ארצות אתה עובד, זה משנה מה אתה עושה בפועל ומה אתה עושה עם עצמך, בתחום דיי מצומצם כמו enterprise IT שאין בו יותר מידי אופציות לקחת על עצמך אחריות נוספת ולגלוש לתחומים אחרים, חוזה שכר עם התחייבות זה פשוט בדיחה, אני מאוד מציע לך לשאול את החברים שלך לעבודה כמה מהם חתומים על חוזה התחייבות, אני דיי בטוח שתופתע מהתוצאות.

אם אתה איש MS נטו, , כבר עדיף ללכת על אינטגרציה, או פיתוח בתור MS LAB ADMIN, בזה הרבה יותר קל לגלוש לתחומים אחרים, במיוחד בתחמי ייעוץ ואינגרציה שבהם העובד מקבל על עצמו פרוייקט חדש כל מספר חודשים, המחייב אותו ללמוד מערכות ופתרונות חדשים On the fly...

פורסם

בסדר, אז בנאדם לא שווה הרבה, תצפה ממנו לא להתפשר

על שכר ולהיות ריאלי?

לבוא לכל מקום ולבקש 15,000 שקל נטו?

זה עבד יופי לחבר שלי.

לבנאדם אין שום נסיון קודם בעיצוב אתרים ולא שום רקע אקדמאי, ורק בגלל שבראיון העבודה הוא בא וטען שהוא שווה X סכום ואיכשו הצליח להרשים את הבוס, השכר ההתחלתי שלו הוא פא*ינג באיזור ה 13 נטו. לדבריו, אחרים בחברה אשר הגיעו לאותן המשרות ועם רקע אקדמאי ונסיון בתחום ולא טרחו לציין את "שוויים", יושבים מזה כמה חודשים על מחצית מהשכר שלו.

כמובן שבהתחלה הייתי משוכנע שהוא מחרטט אותי (הבנאדם גר בקראוון ברשפון ומגיע לעבודה בהרצליה פיתוח כל יום על אופניים, וזה כי הוא סטלן מת) עד שהראה לי את תלוש המשכורת.

אייי....

פורסם

האמת שהיום זה קצת יותר בעייתי, במיוחד אם עוברים חברות השמה שמסננות עובדים לפי תקרת שכר, אבל עדיין בקלות אפשר להרוויח 20% יותר מהעובד שהגיע לעבוד איתך באותו היום לאותו תפקיד רק כי דרשת יותר והרשמת את הבוס.

פורסם

לא רלוונטי, נמחק

פורסם

הבן אדם צודק לגמרי, אל תנסה למחוק את הטיעונים (המוצלחים יותר, למען האמת) שלו בעזרת דמגוגיה זולה שכזו.

פורסם

מעקב

פורסם

זה לא משנה עם כמה ארצות אתה עובד, זה משנה מה אתה עושה בפועל ומה אתה עושה עם עצמך, בתחום דיי מצומצם כמו enterprise IT שאין בו יותר מידי אופציות לקחת על עצמך אחריות נוספת ולגלוש לתחומים אחרים, חוזה שכר עם התחייבות זה פשוט בדיחה, אני מאוד מציע לך לשאול את החברים שלך לעבודה כמה מהם חתומים על חוזה התחייבות, אני דיי בטוח שתופתע מהתוצאות.

אם אתה איש MS נטו, , כבר עדיף ללכת על אינטגרציה, או פיתוח בתור MS LAB ADMIN, בזה הרבה יותר קל לגלוש לתחומים אחרים, במיוחד בתחמי ייעוץ ואינגרציה שבהם העובד מקבל על עצמו פרוייקט חדש כל מספר חודשים, המחייב אותו ללמוד מערכות ופתרונות חדשים On the fly...

אני לא יודע מה אלכס רשם שם ולגבי מה הגבת לו, מה שכן

לדעתי יש הרבה לאן להתפתח בתחום ה-IT שבסופו של דבר

רחוק מלהתחיל ולהסתיים ב-IT לתאגידים.

זה עבד יופי לחבר שלי.

לבנאדם אין שום נסיון קודם בעיצוב אתרים ולא שום רקע אקדמאי' date=' ורק בגלל שבראיון העבודה הוא בא וטען שהוא שווה X סכום ואיכשו הצליח להרשים את הבוס, השכר ההתחלתי שלו הוא פא*ינג באיזור ה 13 נטו. לדבריו, אחרים בחברה אשר הגיעו לאותן המשרות ועם רקע אקדמאי ונסיון בתחום ולא טרחו לציין את "שוויים", יושבים מזה כמה חודשים על מחצית מהשכר שלו.

כמובן שבהתחלה הייתי משוכנע שהוא מחרטט אותי (הבנאדם גר בקראוון ברשפון ומגיע לעבודה בהרצליה פיתוח כל יום על אופניים, וזה כי הוא סטלן מת) עד שהראה לי את תלוש המשכורת.

אייי....

[/quote']

תראה מבחינתי בסיטואציה כזו יש שני תרחישים:

1. החבר שלך הזה כמה שאתה רואה אותו סטלן, באמת שווה את הכסף הזה והמנהל פשוט היה מספיק חכם בשביל לקלוט את זה.

2. לחבר שלך שיחק המזל, ברגע שמנהל ייתעשת באיזה גל פיטורים או רה-אירגון של מחלקת הפיתוח, החבר שלך יהיו מהראשונים לעוף.

פורסם

טורבובסקי הגדיר את זה בסדר מקודם (למרות שזה ציטוט מדוייק של T3HK1NG מ American beauty), רק שהוא נבהל מ Meir787 ומחק את אשר כתב.

יכול להיות שאלון מקצועי במה שהוא עושה, ואני מפרגן, רק שמנ' מבטו של המעסיק שהמלש"ע (מועמד לשירות עבודה) יקרין תדמית של מצליחן כמה שהוא רק רוצה, כולם מתחילים מאותה נקודה.

העלאת השכר תגיע למי שהוכיח עצמו. וכמו שאני מכיר את אלון, הוא היה עובד שם תמורת שכר נמוך בהרבה - המזל כאמור שיחק לו יפה.

פורסם

אהלן, מי שבאמת מחפש עבודה - צריכים הרבה בתמיכה טכנית בחברה שאני עובד ... צרו איתי קשר בפרטי

פורסם

נחמד לראות שאנשים גם מציעים פה עבודה אחד לשני :xyxthumbs:

זה היופי בחברה שלנו

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים