עבור לתוכן

שוב מובטל :(

Featured Replies

פורסם

גם אני התחלתי משכר מינימום ואין בושה בשכר נמוך, כל עוד יש עבודה שאתה מרוצה ממנה ויש לה אופק מקצועי להתפתח וללמוד דברים חדשים

באשר לשכר - הכל בראש. תמצא את הדברים החיוביים מסביב ותראה איך הכל נראה ורוד פתאום.

• תגובות 55
  • צפיות 3.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

חברות כן מנצלות כח עבודה זול, ולא לכולם יש אפשרות למשרה מלאה ולהתקדם. אני בגיל 19, סטודנט, אין לי בכלל אפשרות לעבוד משרה מלאה. יש לי בקושי אפשרות לעבוד חצי משרה. אני מקבל שכר כמעט מינימום (22 לשעה) רק כדי שאוכל לממן נסיעה באוטובוסים ולצאת עם חברים בלי לבקש כסף מההורים. אני לא יודע מה יהיה כשאני אסיים את התואר, אבל אני בטוח שאני לא אקבל ישר תנאים של מהנדס, כמו רכב בית ואי בודד משלי ועדיין אצטרך לעבוד בשביל משכורת נמוכה עד שאצבור נסיון ובלה בלה בלה... אז אני שואל - בשביל מה כל זה?!

יש לי מנהלים בעבודה שהתקדמו רק תודות לוותק, אנשים שבקושי יש להם 12 שנות לימוד... והם נוהגים במכוניות שאני רואה רק בסרטים. יותר נחמד, לא?

פורסם

צריך פיס בחיים...

המזל גם משחק תפקיד. אתה לא צריך להסתכל עליהם בעים צרה, פשוט תגיד לעצמך שאתה תצליח להגיע לרמתם ואפילו ליותר מזה, וזה ייקרה. לב לבייב משתין על כולנו היישר מהשמים, ולבן אדם אין תעודת בגרות.

אם ביל גייטס הצליח להקים את מיקרוסופט מאפס, כולנו יכולים להצליח...

פורסם

לביל גייטס היה מזל, לא יותר מזה.

שילוב של אישיות, זמן ומקום.

אישיות - ביל גייטס.

זמן - מהפכת המחשוב.

מקום - בית ספר פרטי שרכש את המחשב הראשון שם גם פגש את אלן, לאחר מכן גנב רעיונות מחברות שעבד בהן, ומשם זה התגלגל...

פורסם

אני עובד בצבא הגנה לישראל, ומתפרנס בכבוד שקל ו40 אגורות לשעה... כן כן רק 400 שקל אבל אין לי הוצאות בכלל פרט לדברים קטנים פה ושם כך שאני מסיים את החודש עם +300 שקל בבנק. ככה שהמצב שלי טוב יותר מהרבה אנשים שמרוויחים עשרות אלפים ומוציאים פי כמה. :xyxthumbs: :xyxthumbs:

פורסם

אצלנו יש משרה לאחראי מחשוב, עבודה באמת טובה, מסתובבים כל היום בין המשרדים ופותרים לאנשים בעיות קטנות במחשב(הוורד נתקע, הרשת נפלה)

אבל מחפשים בנאדם תותח להרבה זמן..

אם מישהו עונה לקריטריונים הוא יכול לפנות אליי ואני אגלגל את זה קדימה(עדיפות גדולה לבעלי סיווג בטחוני מעברם)

פורסם

אישיות - ביל גייטס.

זמן - מהפכת המחשוב.

מקום - בית ספר פרטי שרכש את המחשב הראשון שם גם פגש את אלן, לאחר מכן גנב רעיונות מחברות שעבד בהן, ומשם זה התגלגל...

אז יאללה ,לך תקים חברה של 200 מיליארד.

פורסם

אני גוייסתי ככה לחברה שלי עם שכר בסיסי יחסית לגיוסים הקודמים בתקופות טובות ועוד עם התחייבות לשנתיים עם כמה עשרות אלפי שקלים קנס יציאה.

לכאורה על הפנים נכון ?

ואשכרה חתמת על חוזה כזה? עזוב שזה לא חוקי, זה פשוט טמטום...

פורסם

ברגעי משבר מתפשרים.

פורסם

רגעי משבר חולפים(מה עוד שלא היה משבר בהייטק במיוחד, חודש מרץ היה אחד הגיוסים הגדולים בשנים האחרונות וזה היה "בשיא" המשבר), לחתום על הסכם כזה אומר "לא אכפת לי מהזכויות שלי, דרכו עלי אני עבד", מה עוד שאם השכר לא שווה את זה, כלומר משכורת אחת-אחת וחצי גג מכסה את כל הקנס יציאה זה אומר שא) אתה מרוויח חרא, ב) אתה הולך להרוויח חרא במשך כל תקופת התחייבות שלך ג) החברה הבינה שאתה לא מודע למה אתה שווה, או פשוט לא שווה הרבה והולכת להתייחס אליך בהתאם.

כל בן אדם שווה לחברה סכום מסויים, מהסכום הזה הוא צריך לדרוש משכורת יפה, עובד שהשעה שלו לחברה שווה בסביבות ה150-200 דולר, צריך לקבל לפחות כ400 שקל ליום עבודה במקרה של שכר גלובאלי ועל זה מוסיפים תוספות, שימור עובד, כיסוי עלויות מיסוי רכב, הוצאות אוכל, וכו', אנשים שלא דורשים מספיק מעלים גבות בדיוק כמו מפגרים שדורשים משכורת של סמכנ"ל מו"פ, מקבלים הצעת שכר דורשים יותר מתפשרים על קצת פחות, אבל לא על תנאים בסיסיים, חוזה שכר נורמאלי בכלל לא מחייב התראה מוקדמת על עזיבה לתקופה של 6 חודשים, אחרי זה בד"כ זה יום על כל שבוע עבודה עד לתקופת גג של 30 ימי עבודה.

פורסם

מחזק את דובי

פורסם

אישיות - ביל גייטס.

זמן - מהפכת המחשוב.

זה ממש לא נכון!

ביל גייטס ראה את המקינטוש של סטיב, ומאז הבין מה השלכות ברגע שהוא יעתיק את המערכת למחשבי PC.

ואכן... הוא צדק.

פורסם

ולפני זה הוא קנה מע"ה ב10000 דולר ומכר אותה בכמה מאות אלפים לIBM, יש לו חוש עסקי מאוד מפותח, שבסופו של דבר זה מה שחשוב.

כמעט שום בן אדם באמת עשיר לא גאון, לא המציא שום דבר מטורף ולא ישב שנים בפיתוח, אפילו המיליונרים של השנים האחרונות, המנוע של GOOGLE היה דרעק עד שהם לא גייסו מספיק כסף ממשקיעים בשביל צוות פיתוח נורמאלי, youtube וfacebook נו באמת היה להם גימיק זה לא שהם היו צריכים לפתח דברים רציניים בעצמם, וכמו כן שאר הדברים. מעט החברות שבאמת מאיצות מסטארטאפ מורכב במיוחד, בד"כ מדובר על קונספט מאוד חדשני ועם המשיקעים מגיע הפיתוח האמיתי.

היוצא מן הכלל זה אולי צ'קפויינט שבאמת היו הראשונים להבין שהגנה אמיתית צריכה לבוא מ appliance יעודי והשקיעו קרוב ל10 שנים בפיתוח המוצר הסופי שלהם, והמכירה אז הייתה נחמדה אבל לא פורצת גבולות, לא קרוב לשווי המגוכח של גימיקים חסרי תכלית כמו טוויטר ופייסדרעק שהשווי הווירטואלי שלהם הוא מילארדים...

פורסם
ולפני זה הוא קנה מע"ה ב10000 דולר ומכר אותה בכמה מאות אלפים לIBM, יש לו חוש עסקי מאוד מפותח, שבסופו של דבר זה מה שחשוב.

זה רק פרט קטן הוא היה הרבה יותר חכם ולא נתן לIBM בלעדיות לדוס

ואז IBM בטימטומם אז קידמו את הדוס אם המחשבים שלהם ובגלל שלא היה בלעדיות לדוס

צצו "תואמי IBM " ודפקו אותם חזק

פורסם

חוזה שכר נורמאלי בכלל לא מחייב התראה מוקדמת על עזיבה לתקופה של 6 חודשים, אחרי זה בד"כ זה יום על כל שבוע עבודה עד לתקופת גג של 30 ימי עבודה.

הנושא הזה מעוגן בחוק, אני לא חושב שחוקי בכלל לדרוש משהו אחר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים