עבור לתוכן

Q8400 או Q6700

Featured Replies

פורסם

לא מכבר פרסמתי שאלה עם בקשה למפרט מחשב.

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=411437

המליצו לי שם על ה-Q8400. כאשר שלחתי בקשה לחנויות המליצו לי על ה-Q6700 כי יש לו cache גדול יותר. מאחר והפרש המחיר אינו רלוונטי (60 ש"ח), את מי כדאי לקנות?

תודה מראש.

• תגובות 57
  • צפיות 4.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

Q6700

טוב יותר גם לOC אם אתה מתכנן לעשות או בעתיד

פורסם

מה השימושים שלך בכלל?

יש כבר חלקים או שהמערכת טרם נקנתה?

(לא, אני לא מתכוון לעיין בדיון בן 4 עמודים בפורום אחר.)

פורסם
  • מחבר

השימוש העיקרי יהיה עריכת תמונות ב-PS.

המערכת עדיין לא נקנתה. בעזרת הפורום הגעתי למפרט מסויים אבל כאשר שלחתי אותו לחנויות כדי להשוות ביניהן (מחיר, תנאי תשלום, זמן אספקה וכד') אחת מהן הציעה מעבד אחר. עכשיו עולה השאלה, האם כדאי לי לשנות את המפרט המקורי או לדבוק בו.

OC לא מעניין אותי.

פורסם

שנייהם מעבדים מצויינים אבל Q6700 עובד על חם (ניראה לי) יש לי q6600 והוא יכול להגיעה ל 80 מעלות במאמץ של 30%

אהה ויש לי גם q8200 והוא קר יותר אבל לכוול ליבה יש 2.33 לאומת השני 2.40 זה חישוב שלך בתכלס החום של המעבד לא יזיק לו (בדרך כלל )מעבדים יכולים להגיעה ל 100 בלי להיתאמץ

אז עם חשוב לך כוח לך על q6700 עם לא חשוב לך הכוח ובה לך מערכת קרה יותר לך על q8400 ההבדל כימעט לא מורגש (בלי oc עם זה סיפור אחר אבל על תעשה חבל על האחריות)ועל המחשב)

פורסם
  • מחבר

אפשר לקבל תרגום לעברית קלה ומנוקדת?

פורסם

שנייהם מעבדים מצויינים אבל Q6700 עובד על חם (ניראה לי) יש לי q6600 והוא יכול להגיעה ל 80 מעלות במאמץ של 30%

אהה ויש לי גם q8200 והוא קר יותר אבל לכוול ליבה יש 2.33 לאומת השני 2.40 זה חישוב שלך בתכלס החום של המעבד לא יזיק לו (בדרך כלל )מעבדים יכולים להגיעה ל 100 בלי להיתאמץ

אז עם חשוב לך כוח לך על q6700 עם לא חשוב לך הכוח ובה לך מערכת קרה יותר לך על q8400 ההבדל כימעט לא מורגש (בלי oc עם זה סיפור אחר אבל על תעשה חבל על האחריות)ועל המחשב)

Q6600 ממש לא מגיע ל80 מעלות במאמץ של 30%, אפילו ב100% הוא לא מתקרב לזה.

נדיר שמעבדים מגיעים ל100 מעלות, וגם אז זה רק באוברקלוק מטורף עם קירור לא מספיק טוב. 100 מעלות כבר יקצרו את החיים של המעבד משמעותית.

בכל מקרה, פותח הדיון - תמונות באיזה גדלים בערך תערוך בפוטושופ? כמה מקצועית תהיה העבודה? (חובב\מקצוען\מקצוען שעושה מזה כסף)

אם זה עריכה פשוטה יחסית של קבצים בגודל 8 מגה פיקסלים למשל - אפילו E5200 יספיק בלי בעיה. פוטושופ זאת לא תוכנה כבדה למחשבים של היום.

נשמח אם תפרט עוד גם על שאר השימושים.

פורסם
  • מחבר

1. אני חובב.

2. התמונות הן 10MB היום ו-20MD בעתיד.

3. האם הכוונה היא שאין חשיבות למעבד? שלא ארגיש את ההבדל אם ארכוש אחד או את השני?

פורסם

בשביל הגדלים האלו אין לך צורך במעבד 4 ליבות

מעבד כמו E6300 (הגרסה החדשה :)) יעשה את העבודה בצורה מעולה

אם אתה משתמש ב - plugins (תראה מה הדרישות שלהם) או באפקטי תלת מימד בזמן העריכה אז תוסיף כרטיס מסך של nvidia (עדיף בגלל תאימות)

כמו 9400GT/9500GT

פורסם
  • מחבר

אנשים יקרים, אני מתחיל להיות מבולבל מאד. בסך הכל שאלתי שאלה פשוטה מאד. :nixweiss: באשכול המקורי ההמלצה הראשונית היתה על ה-Q8400 ואף אחד לא הציע אחר. מזה אני למד שהוא המתאים היותר לצרכי. לא כך?

פורסם

^^^

בשביל תמונות בגודל של 20MB (ונגיד שאחרי פילטרים שכבות וכו.. אתה מקבל 100MB) עדיין אין טעם למעבד 4 ליבות

המקסימום שבמקסימום מעבד 3 ליבות כמו AMD 710

בנוסף לזה במפרט הקודם הצועה לך כרטיס מסך של ATI אבל, רוב ה plugins וגם לפוטושופ עצמו יש תאימות יותר טובה עם כרטיסי Nvidia

בנוסף לזה בשביל המחשב המודרני פוטושופ היא לא תוכנה כבדה

גם אני עורך חובב של וידיאו ותמונות ויש לי מעבד E6550 בעריכת וידאו המעבד אומנם מגביל אבל בעריכת תמונות המעבד עושה עבודה מצוינת

אני מציעה לך להשקיעה את הכסף ב - 4GB של זיכרון מהיר כמו DDR2 1066mhz

פורסם

8GB זה מעולה, ואתה בהחלט יכול לקחת מעבד כמו ה-E6300.

פורסם
זיכרון: אני מתכנן על 8GB.

לא, נראה לי שיש טעם להשקיעה ב- 8GB של זיכרון בשביל תמונות של 20MB , כמות של 4GB יהיה מספיק

כדי לנצל את כל הזיכרון אתה צריך לקחת מערכת של 64bit

מעבד: לפי מה שאני מבין הוא לא כל כך חשוב.

המעבד הוא חשוב

אבל בשביל תמונות של 20mb/10mb אין טעם להשקיעה ב - 4 ליבות כמו שאמרתי אתה יכול לקנות את E6300 או שת AMD 710

תסתכל על המבחן הזה לדוגמה:

http://www.anandtech.com/bench/default.aspx?b=25

יתן לך לפחות אינדיקציה על עלות/תועלת של מעבד כמו Q8400 מול מעבד כמו E6300 או amd 710

כרטיס מסך: עשיתי חיפוש ומצאתי לא מעט דגמים. לאיזה מהם אתה מתכוון?

תקח את 9500gt 512MB הכי פשוט וזול שתמצא, כמו כן יש גרסאות עם קירור פסיבי

פורסם

q6600 חם מאוד !!! בדרך כלל בטמפרטורה של קיץ הוא מגיע ל 45 בערך

אבל כשניחנסים למישחקים כבדים הוא יכול להגיעה בכלילות ל 80 אגב יש לי תוכנה שאמורה להגביל את זה (סוג של oc ) כדי להגביל את החום או שזה יגביל לי את המעבד ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים