עבור לתוכן

DELL XPS SX13 תואם Studio XPS 13 תמורת 6000 ש"ח לסטודנטית האם כדאי?

Featured Replies

פורסם

לאחר חיפוש בגוגל מצאתי את הצעת המחיר הבאה על דגם DELL STUDIO XPS SX13-163B , עולה 6000 ש"ח -

http://www.zol.co.il/Product.aspx?productid=270

מה שהבנתי זוהי בעצם הפצה קמעונית של הדגם Studio XPS 13 <ז"א אותו דגם>. הנה מפרט הדגם באתר דל ישראל

http://www1.euro.dell.com/il/he/home/Laptops/laptop-studio-xps-13/pd.aspx?refid=laptop-studio-xps-13&s=dhs&cs=ildhs1

אני סטודנטית למדעי המחשב ככה שאצטרך מחשב שיוכל להריץ לי פרויקטים רציניים, ולשמש אותי באוניברסיטה לאורך זמן. עד כמה אתם ממליצים לי עליו בתמורה למחיר? ועד כמה האתר\חנות האלה אמינים?

תודה.

פורסם

בתור סטודנטית למדעי המחשב את צריכה כפול ליבה ו2 ג'יגה זיכרון. גג.

את רוצה משהו מגניב, עם זה אני יכול להזדהות :P

סביר להניח שבמקצוע שבחרת ברגע החל מהסמסטר ה 2-3 כל העבודה שלך תיהיה מול מחשב, ככה שאם את לא מתכננת לקנות מסך חיצוני קצת יותר גדול נגיד 19 ומעלה תכיני תקציב לאופטמטריסטים.

אם התכנון הוא לעבוד ללא מסך חיצוני, אז הפשרה בין ניידות לנוחות עבודה היא 14 אינטש.

החנות שהבאת אינה מייבאת דרך היבואן הרשמי עד כמה שזכור לי, יש לזה יתרון (המחיר) וחסרון (אחריות).

לשיקולך.

בכל מקרה, לעיסוקייך הייתי ממליץ T400 של לנובו או E6400 של דל

פורסם

סביר להניח שבמקצוע שבחרת ברגע החל מהסמסטר ה 2-3 כל העבודה שלך תיהיה מול מחשב, ככה שאם את לא מתכננת לקנות מסך חיצוני קצת יותר גדול נגיד 19 ומעלה תכיני תקציב לאופטמטריסטים.

אתה מגזים. נתחיל מזה ש-1280X800 ב-13.3" זה 113PPI. לעומת מסכים של E6400 ו-T400 אשר לפעמים באים עם 1440X900 ב-14.1", וזה כבר 120PPI, כלומר הטקסט יותר קטן.

באופן אישי אני עובד כבר שנתיים עם מסך 14" ב-1400X1050, שזה 124PPI, ולא נזקק לשרותי אופטומטריסטים. :) וכבר לפני זה היה לי 15" באותה רזולוציה (116PPI, עדיין יותר ממסך ה-13" של ה-XPS).

בכל מקרה, לעיסוקייך הייתי ממליץ T400 של לנובו או E6400 של דל

מסכים ביותר. מחשבים הרבה יותר מקצועיים ואיכותיים. :xyxthumbs:

פורסם

גם ה T400 וגם הE6400 מגיעים עם 800*1280 שזה 107 PPI (ואפילו זולים יותר עם מסכים אלו) אני לקחת E6400 ברזולוזיה זו ופשוט תענוג, לפני זה ניסיתי T400 ב 900*1440 גרם לי לאמץ את העיינים יותר מדי, בבית גם ככה אני עובד מול 22", לא ראיתי טעם בלשלם יותר כדי לאמץ את העיינים

פורסם

גם ה T400 וגם הE6400 מגיעים עם 800*1280 (ואפילו זולים יותר עם מסכים אלו) אני לקחת E6400 ברזולוזיה זו ופשוט תענוג, לפני זה ניסיתי T400 ב 900*1440 גרם לי לאמץ את העיינים יותר מדי, בבית גם ככה אני עובד מול 22", לא ראיתי טעם בלשלם יותר כדי לאמץ את העיינים

לי אישית 1280X800 פשוט לא היה נותן שטח עבודה מספק אחרי שהתרגלתי לרזולוציות גבוהות. במיוחד לגובה. אני מבין את הנקודה שלך, אבל לרוב PPI גבוה מאמץ את העיניים בהתחלה, ואח"כ שמתרגלים. כל עוד לא מדובר ב-PPI גבוה מידי, כמובן (כמו 1920X1200 ב-15.4" - זה כבר נראה לי ממש מוגזם).

פורסם

זה עניין שתלוי לחלוטין בהעדפה אישית/ רמת הראיה של כל אחד, לי אין שום בעיה לעבוד עם מסכים קטנים ברזולוציה גבוהה לאורך שעות. מתרגלים די מהר. בכל מקרה WXGA על מחשב 13.3" זה ממש לא משהו שהייתי מגדירה חריג או שסביר שיגרום לרוב האנשים בעיות.

פורסם

שוב, אני משתמש במסך של הנייד רק כאשר אני לא בבית/במעונות. אז יותר חשובה לי הנוחות, כאשר צריך לתת עבודה אני מעדיף מסך נורמאלי

פורסם

קניתי את המחשב הזה, חזרתי מ LA וקניתי לאבא שלי את המחשב הזה בידיוק! ונכון השם שלו פה בארץ ובאתר של דל זה באמת XPS 13

ואני יכול להגיד לך שהביצועים של המחשב הם מעולים!, מריץ את ויסטה כמו מים, הוא לא כבד במיוחד ונחשב יחסית לקטן ונוח לעבודה.

קניתי אותו אמנם ב 900$ בלי עברית (שבקרוב אדביק לו מדבקות). חוץ מזה מדובר במחשב באמת מעולה

החסרון היחידי זה שיש לו רק יציאת USB אחת במחשב.

פורסם

יש שתיים. השניה משולבת עם ESATA.

פורסם
  • מחבר

קניתי את המחשב הזה, חזרתי מ LA וקניתי לאבא שלי את המחשב הזה בידיוק! ונכון השם שלו פה בארץ ובאתר של דל זה באמת XPS 13

ואני יכול להגיד לך שהביצועים של המחשב הם מעולים!, מריץ את ויסטה כמו מים, הוא לא כבד במיוחד ונחשב יחסית לקטן ונוח לעבודה.

קניתי אותו אמנם ב 900$ בלי עברית (שבקרוב אדביק לו מדבקות). חוץ מזה מדובר במחשב באמת מעולה

הו אם יש לך אותו דגם בדיוק אז נהדר - אז יש לי כמה שאלות אליך :)

עד כמה המחשב מתחמם?

איך הצג המבריק? ניתן להסתדר עימו?

ואיזו סוללה יש לך ולכמה זמן בערך היא מחזיקה בעבודה שוטפת?

אם יש עוד נקודות שאתה רוצה להעלות אתה מוזמן :yelclap:

פורסם

היה לי מחשב כזה עד לא מזמן. הוא החליף את ה-E6400 שהיה לי לפניו(שהיה מחשב מעולה!) אבל רציתי 13" (וגם קצת רציתי לגוון עם דגם חדש...)

ה-STUDIO XPS 13 הינו מחשב מצויין, ביצועים טובים, איכות בנייה מעולה, מפרט בסיסי עשיר. הוא היה חם מעט יותר מהמחשב הקודם שהיה לי (וגם מזה שבא אחריו), אבל בהחלט לא היתה לו בעיית התחממות כפי שדובר עליה בפורומים שונים.

חסרונות:

לא אהבתי את משקלו הרב יחסית. 2.2 ק"ג זה לא נתון טוב למחשב בגודל הזה, ה-E6400 הרגיש יותר קל.

מסך - בלתי אפשרי לעבוד בשמש. בחדר חשוך לעומת זאת המסך נהדר.

סוללה - רק עד 3 שעות עבודה. מעט מדי למחשב בגודל זה.

כפתורי מגע (של המולטימדיה ) - not my cup of tea , אבל רוב האנשים מוצאים את זה דווקא חדשני ונוח ...

חסרון קטן, קצת זניח - מאוד רגיש להשארת טביעות אצבעות ...

אבל החסרון הכי משמעותי של ה XPS הינו ...

ה-DELL LATITUDE E4300

זה המחשב אליו עברתי ואני מבסוט בכל רגע איתו. קל משמעותית מה-XPS, דק יותר, סולידי יותר, מסך מאט, סוללה שמחזיקה מעל 5 שעות, וחזק לא פחות בזכות מעבדים חסכוניים ועתירי ביצועים. אמנם כרטיס המסך מעט פחות טוב - X4500HD לעומת 9400 אבל הוא עונה על כל הדרישות שלי. המפרט מכיל חצי מכמות הזיכרון וחצי מנפח הדיסק, אבל לא הייתי צריך כל כך הרבה, ובכלל, אני יכול להכפיל את שניהם בעלות של כ-100 דולר בלבד.

וגם לו יש מקלדת מוארת, מצלמה, כרטיס רשת טוב, וכל מה שעושה את המחשב לנוח יותר. ואפילו XP

בקיצור - ה E4300 מהווה שיפור לכל הדברים שלא אהבתי ב XPS - משקל, מסך, זמן סוללה. כמו כן הוא מעוצב נאה וסולידי יותר לטעמי, פחות חם ויותר שקט, ואותם ביצועים מהשורה הראשונה.

ויתרון נוסף מאוד משמעותי - בתור מחשב עסקי, הוא זוכה ל 3 שנים אחריות NBD לעומת שנה בלבד ב-XPS .

פורסם

ה E4300 הרבה מחוץ לתקציב שלה..

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודה רבה על התגובות =]

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים