עבור לתוכן

מחפש קירור חדש למעבד בסוקט 478 שמגיע ל-77 מעלות!

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

יש לי מחשב כבר בערך 5 שנים,והבעיה היא במעבד: פנטיום 4 - 2.80GHz, סוקט 478, פרסקוט.

הוא נמצא בחום מתמיד, ועם כמה חלונות ie של ynet וHW, ועוד תוכנה קטנה או 2 (בהחלט לא מאמץ גדול מידי), הוא הגיע היום ל- 77 מעלות!

אני מבין שהמצב מאוד מסוכן, ואני רוצה להחליף את הקירור שלו, כרגע אני עם קירור הסטוק.

מצורפת תמונה של cpu-z, everest, ותוכנה שהגיעה עם הלוח אם שלי - core center.

1024787699.JPG

הדגשים בבחירת הקירור החדש:

- שלא יהיה מסובך מידי להרכיב את הקירור (למרות שבגדול אני די חושב שאני אסתדר עם רובם)

- עד 150 ש"ח

- עדיף עם משחה טרמית מובנת, אלא אם כן יש לכם המלצה אחרת...

- אני לא מתכנן שום oc, למקרה שהיה ספק.

1. מצאתי כמה קירורים מעניינים:

Scythe:

Kama Cross

Samurai Z Rev B

Katana 2

-

Cooler Master Hyper TX 2 - הבנתי שהוא טוב אבל כנראה לא מתאים לסוקט, חבל.

-

OCZ Vanquisher - נראה לי שלא מתאים לסוקט שלי

מה דעתכם עליהם? יש להם משחה טרמית מובנת?

2. איזה קירורים מומלצים אחרים אתם מציעים?

תודה רבה לעוזרים.

פורסם

אין מה לחשוש

המעבד יכול לעמוד גם על 85 במאמץ

אם אתה רוצה קצת להוריד מהחום שפר סירקולציה וקנה קירור טוב ..

מעבר לזה אין הרבה מה לעשות

פורסם

ה-Scythe Mine Rev B הוא קירור קצת יותר טוב מכל הקירורים של Scythe שיש לך ברשימה, אבל הוא טיפה יותר יקר ופחות זמין. כמו כן הוא ענק. אמור להיכנס בכל לוח, אבל לך תדע.

מצד שני, כמו שאמר arhst, הטמפרטורה של 77 מעלות בכלל לא משהו חריג לפרסקוט. הדבר היחיד הרע בזה הוא שזה גורם לקירור הסטוק להסתובב במהירות מקסימלית ולהרעיש כמו מטוס.

פורסם

על תמהר להספיד את הקירו ולהחליפו תנקה קודם כול את כול המחשב מאבק נקה טוב את הקירור של המעבד ותמרח משחה חדשה תפתח בזהירות תקליפסים לפעמים התושבות יכולות להשבר קרה כבר כמה פעמים במחשבים ישנים ותנסה לעבוד כמה ימים עם דלת מארז פתוחה ...

וחזור לעדכן

פורסם

פותח התרד לפני הכל ניסת לנקות אבק..לבדוק RPM ?

איך הסירקולציה במארז ?

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על ההיענות הרבה,

מצד שני, כמו שאמר arhst, הטמפרטורה של 77 מעלות בכלל לא משהו חריג לפרסקוט. הדבר היחיד הרע בזה הוא שזה גורם לקירור הסטוק להסתובב במהירות מקסימלית ולהרעיש כמו מטוס.

אתם אומרים שטמפ' של 77 מעלות היא בסדר?

כי יחסית לטמפרטורות של מעבדים אחרים זה נחשב חם מאוד, ולפי דעתי החום עוד יכול לעלות במאמץ יותר גדול וגם בחודשים יולי/אוגוסט בכלל...

גם שכחתי להגיד שהמחשב נמצא בממ"ד ואין מזגן בחדר, יש מקסימום מאוורר גבוה, וזה חדר חם תמיד.

על תמהר להספיד את הקירו ולהחליפו תנקה קודם כול את כול המחשב מאבק נקה טוב את הקירור של המעבד ותמרח משחה חדשה תפתח בזהירות תקליפסים לפעמים התושבות יכולות להשבר קרה כבר כמה פעמים במחשבים ישנים ותנסה לעבוד כמה ימים עם דלת מארז פתוחה ...

וחזור לעדכן

בקשר לניקיון של אבק, באמת שהניקיון היסודי היה לפני כמה חודשים... אני בהחלט אעשה זאת בהקדם.

אבל דלת מארז פתוחה לא אומר הרבה אבק?

בקשר למשחה טרמית, אף פעם לא שיניתי או נגעתי (כמעט 6 שנים...) אז זה גם רעיון ממש טוב, כמובן שאין לי אחת בבית, איזו משחה היא המומלצת?

פותח התרד לפני הכל ניסת לנקות אבק..לבדוק RPM ?

איך הסירקולציה במארז ?

ה- rpm של המאוורר כמו שרואים בתמונה עומד על סביבות ה-5500 במאמץ גבוה יחסית (נראה לי המקס' של המאורר..).

ומבחינת סירקולציה היא לא רעה:

מאוורר מכניס מקדימה, מאוורר על הכרטיס מסך שאני הוספתי שזורק אוויר לכיוון המעבד (שגם לו יש מאוורר וצלעות קירור) וספק הכוח, ומאורר שמוציא אוויר מאחור (בנוסף לזה של הספק כוח),

אבל יש לי מאוורר שאני יכול להוסיף, יש איזה מיקום אסטרטגי? מכוון על צלעות הקירור של קירור הסטוק?

הדגשתי את השאלות/התלבטויות שלי, אתם ממש עוזרים אז תודה לכם ;)

פורסם

מעבדי הP4 עם ליבת פרסקוט ידועים בחום שלהם..כמובן שכמה שיותר נמוך יותר טוב..אבל הם עובדים גם ב80-90 מעלות במאמץ..

אכן דלת מארז פתוחה אומרת הרבה אבק..אז תסגור אותה.. :smile1:

לגבי המאוורר הנוסף..אתה יכול לנסות להתקין אותו שיכניס אוויר בקידמת המארז/צד..או בגג המארז שיוציא אוויר..מעבר לזה אין משהו שיועיל...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים