עבור לתוכן

איפה עדיף שיהיה הספק? למעלה או למטה?

Featured Replies

פורסם

מה עדיף ?

פורסם

למעלה- החום של הספק לא יפגע בלוח אם ושאר הרכיבים(כי החום שלו עולה למעלה)

למטה- קצת פחות רעש

אני מעדיף למטה

פורסם
  • מחבר

אז מה עדיף בכללי ?

פורסם

החום של הספק מפונה בעיקרו ע"י המאוורר ולכן לא ממש יפגע ברכיבים גם אם ישב למטה. בד"כ ההפך קורה, כשהספק למעלה הוא צריך גם לפנות חלק מהחום של גופי הקרור של המעבד וכרטיס המסך, אז הוא מתחמם יותר ובד"כ המאוורר שלו גם מסתובב יותר מהר מאשר כשהוא למטה ולכן גם מרעיש יותר.

אני חושב שלמטה עדיף, אבל כך שפתח המאוורר כלפי מעלה (גם במארזים עם פתחי יניקה לספק מלמטה), כדי שלא ישאב הרבה אבק מבחוץ.

פורסם

דווקא בגלל האבק, הייתי ממליץ לשים את הספק למטה אבל הפוך. בחלק מהמארזים אין פתחים מלמטה אלא רגליות גומי קטנות ככה שהוא שואב אויר מתוך המארז ולא מהרצפה.

במארזים שאין בהם פילטרים, כאשר הספק ישב למטה ופתח המאוורר פונה למעלה, יכנס המון אבק אבל מן הסתם קל מאוד לנקות (לחץ אויר/פן).

פורסם

בדיוק להיפך. למשוך מלמטה אומר למשוך הרבה יותר אבק מבחוץ. גם לא ממש הייתי ממליץ לתת לספק אוויר דרך פילטר, גם בגלל שזה יקטין מהותית את זרימת האוויר הקריטית לספק ובמיוחד כשהפילטר יתחיל להתמלא באבק.

פורסם

אני מדבר על מארזים שאין בהם פתחי אוורור לספק למטה, ופילטרים במאווררים השונים במארז, בלי קשר לספק.

פורסם

למטה כמובן,ככה הספק פחות תלוי בסרקולציה ומקרר את עצמו.

חות מזה אוויר חם עולה למלעה כך שהספק תחמם מזה...

פורסם

אני מדבר על מארזים שאין בהם פתחי אוורור לספק למטה, ופילטרים במאווררים השונים במארז, בלי קשר לספק.

זו אופציה בתנאי שיש רגליים גבוהות מספיק (מה שאין הרבה פעמים) כדי לאפשר משיכה טובה וללא רעש, אבל היא לא ממש תמעיט את האבק מתוך המארז.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים