עבור לתוכן

לימודים גבוהים בארה"ב

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

דבר ראשון לימודים בחול זה בעיקר החוויה שאי אפשר להשוות לארץ.

דבר שני יש לי כמעט אותה כמות משפחה בארץ ובארהב ככה שלכו תדעו אולי אם ארצה להמשיך את חיי בארהב זה יהיה צעד חכם?!

• תגובות 124
  • צפיות 8.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

אם יש כסף ויכלת להתקבל לאוניברסיטה טובה בארצות הברית - לך על זה. בכל מקרה מידע רלוונטי בפורום לא תקבל. אף אחד כאן לא לומד או ניסה להתקבל ללימודים בחו"ל. תתחיל לחפש מידע ברשת, דבר עם קרובי משפחה. לך תעבוד.

פורסם

אתה ממעיט בערך הפורום הזה...

פורסם

מה ההבדל בין אם תקבל תואר באוניברסיטת ת''א או טכניון, לבין אם תקבל את אותו התואר אבל באוניברסיטה בארה"ב?

נשער וקבילתי תואר ראשון בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה באוניברסיטת ת''א, אדם אחר קיבל את אותו התואר ב MIT , ואדם שלישי קיבל את אותו התואר באוניברסיטה בארה"ב בינונית, כלומר לא כזאת יוקרתית ופופולרית כמו MIT , האם רק זה שקיבל את התואר מMIT יוכל להתקבל לכל עבודה במקצוע שלמד (בהנחה והוא באמת למד באוניברסיטה ויודע את המקצוע שלו) , וכמובן שבשלושת המקרים אני מתכוון שהם בלי ניסיון , רק יצאו מהאוניברסיטה.

ושאלה שנייה, האם זה שקיבל את התואר באוניברסיטת ת''א יוכל להתקבל לעבודה בארה"ב או בכל מקום אחר בעולם ? (או שפה כבר נכנס לתמונה עניין הויזות ואזרחות וכו'..?)

בארץ - אין שום ספק שתואר מהטכניון או את"א מספיק. כמובן שאם תבוא עם תואר מ-MIT יסתכלו עליך שונה, אבל אתה מוזמן להסתכל על טבלאות השכר שפורסמו לא מזמן ולראות שגם בוגרי את"א והטכניון מסתדרים יפה מאוד.

בחו"ל (ארה"ב לצורך העניין) המצב שונה - כמובן שלבוגר MIT יש יתרון ברור, בהנחה ומסתכלים אך ורק על בוגרי תואר ראשון חסרי ניסיון. אבל כל מעסיק שמכבד את עצמו שמע על הטכניון וכנראה שגם על את"א, ויודע שהבוגרים שלהם הם אנשים עם הרבה מאוד פוטנציאל. בוגר טכניון יפסיד כנראה לבוגר MIT עם נתונים דומים - אבל אני לא בטוח שתהיה עדיפות לבוגר קולג' בינוני עליו.

פורסם

ז"א אם לדוגמא אני בא עם תואר מ את"א לאירופה או לארה"ב ,בלי ניסיון כאילו, יקבלו אותי? או שיקבלו אותי אבל ייתנו לי משכורת נמוכה יחסית למקצוע שלי?

ומה בנוגע לאדם השלישי שהבאתי בדוגמא שהוציא תואר בארה"ב אבל באוניברסיטה רגילה, לא יוקרתית כמו MIT. האם יש ההבדל בין תואר זה לבין תואר מאת"א ?

פורסם

תלוי כמה נמוך אתה מגדיר בינוני. עדיין עם תואר מקולג' מארה"ב נקודת הפתיחה שלך (בארה"ב) טובה יותר. חוץ מהבדלי הרמות (והסיכוי שהמראיין שמע על הטכניון או את"א) יש את פאקטור ה"עולם קטן". סביר להניח שאח/שכן/בן דוד/שחקן פוטבול אהוב של המראיין למד באותה אוניברסיטה ולכן הוא ייטה לטובת המועמד משם.

מעבר לזה האמריקאים אובססיביים עם דירוגים וסטיסטיקה ומכיוון שהאוניברסיטאות בארץ לא מדורגות באופן ישיר מול אילו של ארה"ב, הם יעדיפו את האוניברסיטה המדורגת.

פורסם

תלוי כמה נמוך אתה מגדיר בינוני. עדיין עם תואר מקולג' מארה"ב נקודת הפתיחה שלך (בארה"ב) טובה יותר. חוץ מהבדלי הרמות (והסיכוי שהמראיין שמע על הטכניון או את"א) יש את פאקטור ה"עולם קטן". סביר להניח שאח/שכן/בן דוד/שחקן פוטבול אהוב של המראיין למד באותה אוניברסיטה ולכן הוא ייטה לטובת המועמד משם.

מעבר לזה האמריקאים אובססיביים עם דירוגים וסטיסטיקה ומכיוון שהאוניברסיטאות בארץ לא מדורגות באופן ישיר מול אילו של ארה"ב, הם יעדיפו את האוניברסיטה המדורגת.

אה הבנתי. ומה לגבי אירופה , קנדה ואוסטרליה ? אותו דבר ?

פורסם

Your asking way too many questions which have no straight, completely accurate, answers.

פורסם

מה הטעם בללמוד בחול?האוניברסיטאות בארץ אחלה,אפשר לגור במרכז בת"א,לעבוד,לשכור דירה והחיים אחלה

אני רוצה לראות עובד כמלצר בת"א, משלם שכר דירה ובמקביל מצליח להסתדר בלימודי הנדסה בת"א.[br]פורסם בתאריך: 14.06.2009 בשעה 17:14:50

מה לגבי אנגלית?5 יח' אנגלית מספיק בשביל ללמוד בחול אם יתנו לבן אדם מאמר הוא יבין על מה הוא מדבר?

לא.

פורסם

אתה לא חייב לעבוד כמלצר-אני מאמין שאם תמצא עבודה בשירות הלקוחות של אורנג',אתה מסודר מבחינת פרנסה...

יש לך ממה לחיות זאת אומרת

פורסם

אין לך ממה לחיות, אלא אם אתה עובד כמו חמור. ואז אין לך זמן ללימודים.

פורסם

אתה לא חייב לעבוד כמלצר-אני מאמין שאם תמצא עבודה בשירות הלקוחות של אורנג',אתה מסודר מבחינת פרנסה...

יש לך ממה לחיות זאת אומרת

נניח שהוא עובד משרה מלאה - 8 שעות ביום, 5 ימים בשבוע (ואולי במציאות זה איכשהו יסתדר עם עבודה בשבת וכו'). אתה מרוויח סביבות ה-3500 שקל בחודש. מזה אתה צריך לממן שכל לימוד, מחייה (מיסים וחשבונות, נסיעות, אוכל, שכר דירה (ואתה לא יודע כנראה מה השכר דירה בת"א) - ואחרי כל זה - להספיק ללמוד כמו בן אדם, כדי להוציא ציונים נורמליים ולהתקבל לעבודה סבירה או להשאר באקדמיה אם זה מה שאתה רוצה. מהבחינה הזאת הטכניון עדיף - כמות המעונות היא עצומה והרוב המכריע של מי שמבקש מעונות - מקבל (וגם מי שלא - אי אפשר להשוות בין שכר הדירה בת"א לחיפה/נשר, וזה לבד יכול להוריד עלויות של אלפי שקלים בחודש.

פורסם

מרוויחים הרבה יותר כמלצרים מאשר כטלפנים למיניהם, דרך אגב.

פורסם

גם 20 שעות בשבוע זה הרבה לסטודנט בתכלס

פורסם

20 שעות בשבוע זה 4 שעות ביוםX5 פעמים בשבוע

זה שום דבר,4 שעות ביום זה אפילו לא חצי משרת עבודה

יואב-3500 לא מספיקים כדי שתסתדר עם כל מה שאמרת?רגע,ולא לקחת בחשבון שההורים יכולים לעזור קצת?נגיד הם יתנו לך כל חודש עוד 1000 שח,אתה כבר על 4.5 בחודש,זה לא מספיק?

כלמצרים אולי מרוויחים הרבה יותר בגלל טיפים,אבל אם אין טיפים שכח מיזה שמרוויחים הרבה דרך מלצרות

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים