עבור לתוכן

בעיה טכנית שצצה לי אתמול ככל הנראה קשורה להארד דיסק

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אתמול לאחר שסיימתי להוריד מספר דברים מהמיול החלטתי לכבות את המחשב לאחר תקופה לא קצרה בה הוא נשאר דלוק. היום בבוקר כאשר ניסיתי להדליק את המחשב קרה דבר מוזר מאוד. לקח למחשב בסביבות 10 דקות להטען עד שהוא הגיע למסך הדסקטופ ואז גיליתי ששניים מהכוננים הקשיחים שלי נעלמו.

אז החלטתי לנסות לפרק כמה מהכוננים (מתוך 4 כוננים קשיחים) ולראות איך המחשב פועל לאחר ניסוי וטעייה גיליתי שברגע שאני מפרק את הכונן הרביעי והכי חדש וגם לצערי הכי גדול(Seagate Barracuda 7200 500 Gbytes) המחשב חוזר לעבוד כרגיל ושלושת הכוננים האחרים מופיעים . עכשוו השאלה שלי היא בעצם מה קרה פה? האם הכונן הרביעי נשרף או שקיים סיכוי שהוא עוד בר ניצול ? ולמה כונן נוסף נעלם אם למעשה הייתה בעיה רק בכונן אחד? למטה מפרט המחשב שלי כולל שינויים שנערכו במהלך השנים

לוח אם - D945PSN intel sandusky

מעבד- intel doul-core p4 2.8ghz

דיסק קשיח- Hitachi 160gb sata 2 (ההארד דיסק הראשון לפני שנוספו עוד שלושה במהלך השנים)

זיכרון- Hynix 512mb ddr2-533 (נוספו עוד שני כרטיסי זיכרון אחד של 500 ואחד של 1000 כך שיש 2000 סך הכל אנ יודעי שזה לא התצורה הכי יעילה אבל ככה יצא :\)

כרטיס מסך- Geforce 7300gs 256mb (מאוחר יותר החלפתי אותו בGeforce 8600gt 512mb של gainward )

ספק כח של HEC 350W הוחלף בספק 500 של HEC מאוחר יותר

המפרט המקורי נקנה ביולי 2006

פורסם

אם הסיגייט הזה הוא מסדרת ה7200.11 אז לא פלא

רק בעיות יש איתם,דרוש שיחליפו לך ל7200.12 באותו נפח

או אחד של חברה אחרת

פורסם
  • מחבר

אם הסיגייט הזה הוא מסדרת ה7200.11 אז לא פלא

רק בעיות יש איתם,דרוש שיחליפו לך ל7200.12 באותו נפח

או אחד של חברה אחרת

אכן מדובר ב7200.11 אין לי בעיה לדרוש להחלפתו אבל בנוגע למידע שהיה בו זה כבר סיפור אחר... אין דרך לשלוף את המידע ואז להחליפו ? אולי לנסות לחבר אותו למחשב אחר ולשלוף את המידע או שזה עלול לגרום נזק לאותו מחשב ? אולי יש איזה אתר תמיכה שמתמודד עם הבעיות של 7200.11 שיוכל לעזור לי ? בבקשה זה מאוד חשוב

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים