עבור לתוכן

דיון במהות תורת מפרטי המחשב : מה יותר חשוב? מעבד חזק או כרטיס מסך חזק?

Featured Replies

פורסם

מה עדיף? להקצות יותר כסף למעבד וכך להרוויח מחשב יותר מהיר, או לחילופין להקצות יותר כסף לכרטיס מסך כדי שנקבל ביצועים חזקים יותר במשחקים לטווח הקצר...

אולי בכלל עדיף לאזן ולצאת מגולחים משני הצדדים בצורה כזאת שהמחשב יהיה בינוני במקום חזק במשחקים או מהיר בתוכנות.... מה דעתכם?

בהתחלה חשבתי שכדאי לרכוש INTEL חלש לעשות OC של איזה 60-70 אחוז ולהינות מזה... ולקנות כ. מסך חזק... כעת דעותיי השתנו - אני חושב שכדאי להשקיע במעבד חזק ולעשות לו OC להגיע לתוצאות טובות מאוד ולקנות כ. מסך בינוני (700-600) וכך עוד שנה-שנתיים להחליף כ. מסך ולהמשיך להינות ממעבד חזק לאורך זמן.

פורסם

אולי ניסחת את שאלתך לא נכון כי, התשובה לשאלה שלך מובנת מאליה!

אין הגדרה או עדיפות כלפי רכיב כלשהו ככלל, כל מפרט מורכב, ככל הניתן בתקציבו, לפי צרכי המשתמש ושימושו העיקרי במערכת!!!

יותר מזה, החומרה מתפתחת כל כך מהר בימינו שגם אם אתמול היה עדיף למשתמש מסויים להשקיע יותר בכ. מסך, היום התמונה יכולה להיות אחרת...

פורסם

התשובה היא : שילוב של הכל.

מקרים קיצוניים:

אם תקנה מעבד חלש וכרטיס מסך חזק מאוד יכול להיות שיהיה לך צוואר בקבוק.

אם תקנה מעבד חזק וכרטיס חלש תסבול מפריימים נמוכים.

צריך לקנות מפרט מאוזן (במידה ואתה לא משוגע שיכול לקנות את החומרה הכי טובה והכי חזקה).

הרבה תלוי בשימושים ובתקציב שלך.

למרות כל "ההרצאה" הזאת , כרטיס מסך משפיע קצת יותר על הביצועים מהמעבד.

פורסם

הדגש בגיימינג צריך לבוא קודם על כרטיס המסך ואז על המעבד. כמו כן יש לבחור את כרטיס המסך בהתאם לרזולוציה שלך ואת המעבד (Quad\Triple\Dual) בהתאם לשימושים שלך

פורסם

כשבונים מפרט לגיימינג, הרעיון העיקרי הוא לקחת כרטיס מסך כמה שיותר חזק עם מעבד שלא יגביל אותו. זה העיקרון המנחה (בלי התייחסות לשאר חלקי המערכת).

פורסם

לדעתי רבים מהאנשים המגדיריםעצמם כגיימרים טועים בהגדרתם, הם מגדירים עצמם כחולי גרפיקה

למרות שאינם מסוגלים לדעת את ההבדל בין AA וAF ופילטרים כאלו ואחרים. לכן לדעתי זו טעות

להכניס את כרטיס המסך בראש ובראשונה. לפעמים אפשר לראות מפרט מחשב בו המעבד חלש מאוד,

בכדי להביא כרטיס מסך. מחשב צריך להיות מאוזן, במשחקים המעבד עומד יפה ביותר, כאשר למעשה

עד שנה שעברה מעבד הפנטיום 4 שלי מ2004 החזיק יפה. לדעתי אין טעם להשקיע בכרטיס מסך איכותי

מדי. כפי שכתב אחד מן הכתבים של טומסהארדוור-כל כרטיס מעל ה4850X2 הוא מיותר. אני חושב

שעלות של מפרט מחשב צריכה להיות עד 3500 ש"ח. ההתישנות של כרטיסי מסך היא מהירה ביותר, למעשה

כרטיס שקנית לפני שלוש שנים ב3000 ש"ח בערך, עלותו היום כ600 ש"ח (ראה ערך 8800GTX), מאידך ההתיישנות של המעבד

איטית הרבה יותר. מפרט מחשב שמיועד לגיימינג צריך להיות מאוזן, הוא צריך לשלב בין מעבד איכותי לכ"מ

איכותי. לפני מלחמת השוק של ATI ונווידיה בתקופה של השנתיים שלוש האחרונות שוק הבניים היה איכותי ביותר,

כאשר מגמה זו חזרה אלינו עם כרטיס ה9600GT. המעבד היה ונשאר עיקר המערכת, כאשר למעשה הכרטיס הגרפי

אינו מבצע שום פעולות למעט משחקים, אז השאלה היא כמה אנורוצים להשקיע בו. אני אישית לא רואה צורך לקנות

כ"מ מתקדם מהHD4770 או ה4850. במקום לקנות כרטיס שעלותו 1500 שקלים ויחזיק למשך שנתיים-שנתיים וחצי,

אפשר לקנות כ"מ בפחות ממחצית העלות שיחזיק שנה וחצי-שנתיים, ולאחר מכן לקנות כ"מ חדש בעוד 750 ש"ח

שיתן ביצועים עדיפים משמעותית מאותו כ"מ ב1500, הבעיה בכך שאנו נצטרך להפשר בגרפיקה וכאן חזרנו לנקודה

ההתחלתית של השאלה האם אנו משחקים בשביל הגרפיקה או בשביל המשחקיות. (לדעתי מי שמחשק בשביל הגרפיקה הוא

אידיו*)

פורסם

כפי שנאמר פה, כרטיסי-תצוגה מתיישנים מהר יותר בהשוואה למעבדים-ראשיים, ולכן בד"כ כדאי להשקיע קצת יותר מההכרחי במעבד-הראשי, וקצת פחות ממה ש-"יחזיק לשנה נוספת" בכרטיס-התצוגה. כמו בכל דבר, תכנון נבון של רכישת כרטיס-תצוגה צפוי להניב גם חסכון כספי, וגם שיפור ביצועים.

ובכלל, השוק הזה זז כל-כך מהר, עד שאין ערך מעשי בלנסות לתכנן ולבנות מחשב "שחזיק" ליותר מ-2-3 שנים - בקירוב, לדעתי.

פורסם

ובכל זאת:

1. המון ת'רדים נפתחים עם: "אני רוצה מחשב שיחזיק לי את המשחקים הכי כבדים בY-X השנים הבאות עד 2XXX ש"ח".

2. ההגדרה של יחזיק משתנה ממשתמש למשתמש. עבור סבא שלי זה שזה ידלק, עבור חולה גרפיקה זה שזה ימשיך לתת לפחות 60FPS על מסך ה1200X1920 שלו בכל דבר בהגדרות הכי גבוהות וכד'...

אנשים לא מבינים שאין מחשב שאוטומטית מתחדש עם הזמן, ואנשי מכירות שמוכרים להם גם מבטיחים להם את השמים. לא אחת שמעתי אנשי מכירות אומרים משפטים כמו "המחשב הזה כל כך חזק שגם ב2015 אתה עדיין תריץ איתו את כל המשחקים הכי חדשים". או ב"בטח שזה מריץ את כל המשחקים שתמצא" על מחשב עם 8400GS". יש בעיה קשה של חוסר תיאום ציפיות בין האפשרי, התקציב וההבנה הכוללת של המשתמש הפשוט.

פורסם

אוקיי אז אתה אומר שאנשי מכירות מגזימים ושרוב הצרכנים לא מבינים מהחיים שלהם.

what a new and refreshing idea.

בכל מקרה זאת בדיוק הסיבה לקיום של הפורום הזה.

לפה באים אנשים כדי לקבל "הארה" בנוגע לקניית מחשבים, בין אם זה להורדת תקציב והתאמת ציפיות לטווח הרחוק או שינוי מהותי של מפרטים לא מתאימים שאותם אנשים קיבלו מאותם אנשי מכירות חביבים.

אם כבר מדברים על מפרטים וכל היוצא בזאת, הייתי רוצה לציין שישנה מגמה שמאד מפריעה לי- אנשים בפורום מרכיבים את מחשב חלומותיהם בתקציבים מגוכחים ויוצרים מפרטים מבוזבזים וחסרי טעם, וזאת במקום להסביר לאותם אנשים שבאים עם תקציב של מעל ל6000 שלקנות מחשב למשחקים בתקציב של יותר מ4000 כיום זאת פשוט טעות פאטאלית.

פורסם

אכן אנשים משקיעים יותר מדיי בחומרה יקרה לדוגמא הI7 שמה לעשות זה עדיין עסק לא משתלם בהתחשב בזה שרק על לוח אם אתה צריך לשים בסביבות ה1100 שקלים במקרה הטוב, מה שבP43\P45 לא יקרה.

לגביי כרטיסי המסך, רבים נוהרים וקונים עם הרבה ריר בפה את הכרטיסים הנחשקים ביותר כמו HD4870X2 או GTX295 בעבר הלא רחוק גם GTX280 ו9800GX2, כשבעצם המערכת שלהם לאו דווקא מתאימה לכרטיס. ירידה בכרטיס המסך לרמה של GTX260 או HD4870 שעדיין נחשבת למכובדת ולמשל מסך 24'' חדש במקום ה17''-19'' שיש להם עכשיו ייתן שיפור עצום בחוויית המשחק שהם כל כך מחפשים.

במשך השנתיים האחרונות עוד מעידן הCRYSIS\COD4\BIOSHOCK, מעטים הם המשחקים אם בכלל שדורשים יותר מזה, ובזמנו? אנחנו הסתפקנו בהחלט בכרטיסים כמו 8800GT\9600GT או HD4850.

אז מה קרה? המשחקים נהיו כבדים יותר? לא... לא ממש.

המחירים לא שווים? דווקא כן הם ירדו הרבה..

אז מה גורם לאנשים בכל זאת לעלות את הסטנדרט שלהם? לדעתי זה פשוט כרטיסי המסך שיוצאים במהירות אחד אחרי השני אחרי השלישי, זה הכל.

מי שהיה לו מסך 24'' עם כרטיס HD4870 ושיחק היה המלך, הוא התלהב מהביצועים ולא הפסיק לספר עד כמה הוא נהנה. אין ספק שהחשק המיותר הזה לעוד ועוד פילטרים ופיירמרייט שהיה 50-60+ פתאום יהפוך ל80-100+ (שאת ההגיון בלעשות משהו כזה איני מבין) בהחלט משפיע.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים