עבור לתוכן

רוצה לפתוח חשבון בנק - איפה כדאי? + כמה שאלות

Featured Replies

פורסם

בנק פועלים איפה שהייתי אמרו לי שאני צריך להיות מעל 16 ואני יכול לפתוח לבד ללא הורים אבל אם אני רוצה שהורים שלי יהיו ערבים לחשבון ויוכלו לנהל לי אותו אז הם צריכים להיות שם.

קניות ברשת בישראל אפשרי אבל בחוץ אי אפשר (PP וכד')

הוצאות עד 400 שקל לקניה-וליום.

אין עמלות ואין כלום ולמעשה עם פתיחה אני קיבלתי תיק בשל עם מפצת גרוע וכפתור שכזה שישר משגר אותך לאתר הבנק.. ???

אתה צריך לחתום על מלא בולשיט ולכן אמרו לך תתאמן על החתימה.

לא צריך יותר מזה ותעודת זהות וקצת לחתום ולשבת. זה עסק משרדי בו אתה רק צריך לשבת קצת ואחרי שבוע בערך אתה מקבל את הכרטיס, מציג תעודת זהות לוקח ומקבל קוד סודי שלך לאשראי.

בהצלחה ותתחדש! :xyxthumbs: (יאלה קניות ברשת! ;D)

• תגובות 31
  • צפיות 6.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

עם כל ויזה ישראלית לא ניתן לקנות בחו"ל, זה לא קשור אם אתה צעיר או לא.

בעיקרון אם מקור ההכנסה היחיד שלך הוא צה"ל, אז אני ממליץ לך בכלל לא לקחת כרטיס אשראי אלא לקחת כרטיס-כספומט

זוהי המלצה כלכלית נטו, תגהץ, כשיהיה לך כסף לגהץ.

לגבי בחירת בנק, אני חושב שהבחירה הנכונה זה ללכת עם ההורים

אם זה לא רלוונטי - ללכת על הבנק הקרוב ביותר.

פורסם

אני פחתחתי חשבון חייל בלאומי, היה בסדר בלי הורים

פורסם

אני ממליץ לך לפתוח חשבון בבנק הדואר שם כמאת ואין עמלות אף פעם (מה שלא חשוב כשאתה חייל אבל כן חשוב כמה שנים אחרי זה)

כל הקטע הזה שבנקים לא לוקחים עמלות מחיילים וסטודנטים נועד כדי לשעבד אותך כלקוח לכל החיים, שישלם עמלות כאילו אין מחר.

פורסם

רוצה להתערב? פתחתי לפני שבוע חשבון...

אז עבדו עלייך :silly:.

אני פתחתי חשבון לפני כחצי שנה, הלכתי לבד, ולא ביקשו ממני שום ערב, ושום חתימה של אף אחד חוץ ממני (ואני מתחת ל-18, עדיין).

פורסם

הכי פשוט - לך לבנק של ההורים שלך, עם אחד מהם לפחות (ורצוי זה שמטפל בכל ענייני הבנק). מכירים אותם שם, ובקו התחתון כל יתנו לך אותם תנאים, בין אם אתה "צעיר" ובין אם בחשבון חייל. ההבדלים מתבטאים בעיקר בחשבונות "רגילים" וחשבונות סטודנטים - למרות שהתנאים בחשבונות סטודנטים גם כן די דומים. כרטיסי האשראי לצעירים/חיילים יהיו חינמיים לחלוטין (בד"כ גם סטודנטים), כרטיס כספומט גם הוא חינמי (בד"כ עם מסגרת קטנה יותר).

שים לב רק שכשתגיע לגיל 18 אתה תצטרך ללכת לבנק ולחתום על כל הטופסיאדה מחדש (ותאמין לי - יש מה לחתום). במילים אחרות, אם אין לך מה לשים בבנק, חבל על הזמן שלך, אל תפתח חשבון כרגע, אלה בשבועות שלפני הגיוס.

בנוסף, אני ממליץ לך להחתים את ההורים כערבים בחשבון, גם אם לא חייבים - אם אתה צריך מישהו שיעשה לך פעולה בחשבון כשאתה בחו"ל, או שאתה נכנס לאיזה מצוקה כלכלית, אתה לא תסתבך עם הבנק.

פורסם

בנוסף, אני ממליץ לך להחתים את ההורים כערבים בחשבון, גם אם לא חייבים - אם אתה צריך מישהו שיעשה לך פעולה בחשבון כשאתה בחו"ל, או שאתה נכנס לאיזה מצוקה כלכלית, אתה לא תסתבך עם הבנק.

אני מניח שאתה מתכוון לתת להם יפוי כוח לביצוע פעולות בחשבון.

ככלל, מומלץ מאוד להמנע מהחתמת ערבים בשבילך. אם לבנק יש טענה כספית כלשהי כלפיך (נניח סגרת את החשבון והבנק טוען שיש לך חוב), במידה ולא תשלם הבנק לא יוכל לפנות לערבים שלך ולקחת מהם את הכסף, אלא יאלץ לפעול רק נגדך.

פורסם

לי יש חשבון בנק בלאומי- רק כרטיס כספומט בינתיים,

ואני מעל 18 , אני יוכל לקנות משחקים מסטים ? (אין לי עוד ויזה)

פורסם

כרטיס כספומט הוא לא כרטיס אשראי, אז לא...

אני מניח שאתה מתכוון לתת להם יפוי כוח לביצוע פעולות בחשבון.

ככלל, מומלץ מאוד להמנע מהחתמת ערבים בשבילך. אם לבנק יש טענה כספית כלשהי כלפיך (נניח סגרת את החשבון והבנק טוען שיש לך חוב), במידה ולא תשלם הבנק לא יוכל לפנות לערבים שלך ולקחת מהם את הכסף, אלא יאלץ לפעול רק נגדך.

אתה צודק, טעות שלי.

פורסם

כרטיס כספומט הוא לא כרטיס אשראי, אז לא

אתה לא צריך אשראי ע"מ לקנות מחו"ל.

אני שאלתי פה בפורום, וכמה וכמה אנשים אמרו לי שהם הצליחו לקנות מסטים עם ויזה צעיר. אני יודע שזה נשמע הזוי, אבל זה מה שאמרו לי, ולי זה נשמע הגיוני מאוד. הרי מכניסים את מספר הכרטיס לסטים; אם הוא ויזה, 16 ספרות רגיל, לא איכפת להם אם זה צעיר או מבוגר או לא יודע מה - הם פשוט מושכים את הכסף.

מישהו פה אמר שעם ויזה רגילה אי אפשר לקנות מסטים או PP - לפני יומיים קניתי משחק מסטים עם כרטיס כזה, כרטיס רגיל בהחלט, לא בינלאומי ולא כלום.. פשוט ויזה.

פורסם

אני שאלתי פה בפורום, וכמה וכמה אנשים אמרו לי שהם הצליחו לקנות מסטים עם ויזה צעיר.

אז מה זה "ויזה צעיר" אם לא כרטיס אשראי :screwy:

פורסם

זה רעיון טוב?

לתת את הפרטים של החשבון של ההורים וכשנכנס נגיד 200 שח לבקש מאמא 200 שח :P ואז אחרי צבא לפתוח רגיל

פורסם

אני פתחתי בגיל 17, ויזה/מאסטרקרד(גם צעירים) אמורים לעבוד עם כל אתרי האינטרנט. אתה לא חייב ערבים אלא אם אתה רוצה מסגרת מיוחדת או משהו כזה, בכל מקרה כדאי לתת להורים יפוי כח כדי שיוכלו לבצע עבורך פעולות אם לא תהיה זמין.

לדעתי כדאי לפתוח חשבון בסניף קטן שלא צריך לחכות בתור חצי שעה רק כדי להפקיד מזומן.

בנוסף אני מצטרף למה שאמרו פה לגבי המינוס, אין לך מסגרת אשראי ואסור לך להיכנס למינוס בכלל. אם תהיה במינוס מעל לכמה ימים יבטלו לך את הכרטיס אשראי/יגבילו לך את החשבון - ממש לא נעים(מניסיון).

לדעתי אם אין לך הכנסה קבועה ועוד יש לך זמן עד הגיוס אין מה לפתוח כרגע חשבון בנק, סתם מיותר ויפתה אותך להוצאות מיותרות.

פורסם

אין תחרות אמיתית בין הבנקים בארץ, הם כולם אותו דבר והם גם מקושרים אחד לשני בדרכים לא דרכים.

או בקיצור - כולם אותו חרא.

פתח בסניף הקרוב לביתך/סניף בו יש חשבון לקרובייך.

בהצלחה.

פורסם

אני שאלתי פה בפורום, וכמה וכמה אנשים אמרו לי שהם הצליחו לקנות מסטים עם ויזה צעיר. אני יודע שזה נשמע הזוי, אבל זה מה שאמרו לי, ולי זה נשמע הגיוני מאוד. הרי מכניסים את מספר הכרטיס לסטים; אם הוא ויזה, 16 ספרות רגיל, לא איכפת להם אם זה צעיר או מבוגר או לא יודע מה - הם פשוט מושכים את הכסף.

מישהו פה אמר שעם ויזה רגילה אי אפשר לקנות מסטים או PP - לפני יומיים קניתי משחק מסטים עם כרטיס כזה, כרטיס רגיל בהחלט, לא בינלאומי ולא כלום.. פשוט ויזה.

נשמע מוזר, עד כמה שאני יודע כל כרטיס אשראי עם 16 ספרות הוא בינ"ל. על הכרטיס היה כתוב בקטן (למעלה בד"כ) valid only in israel או משהו כזה?

זה רעיון טוב?

לתת את הפרטים של החשבון של ההורים וכשנכנס נגיד 200 שח לבקש מאמא 200 שח :P ואז אחרי צבא לפתוח רגיל

הצבא לא מאפשר את זה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים