עבור לתוכן

שעושים OC, מה בעצם עושים ?

Featured Replies

פורסם

אתמול היה לי שיעור אלק' (כיתה י'), קצת הסבירו לנו איך מעבד עובד וזה ואמרו לנו שמעבד

מקבל את הקלוקים שלו מגביש שמוציא תדר מסויים ואחיד, אז איך אנחנו בדיוק משנים את התדר של הגביש הזה ?

פורסם

אתה משנה את ההגדרות שלו. אני לא בטוח שהבנתי את שאלתך. קראת את המדריך פה באתר?

פורסם
  • מחבר

לא הבנת אותי, אני יודע לעשות OC מצויין, השאלה שלי היא מה אני בעצם משנה בתוך המעבד (מבחינה אלקטרונית) שאני מרים את תדר הבאס.

פורסם
  • מחבר

מישהו יודע ?

פורסם

את מעלה את התדר ובשביל ליצור מצב שכזה אתה צריך להעלות את המתח- צריכת החשמל עולה.

משקיעים יותר אנרגיה חשמלית במחשבת שלך וכתוצאה מהעיבוד והכל הוא מתחמם ומכאן והלאה הוא דורש קירור ומפזר את החום..

פורסם

אתה יודע שיש פה פורום אוברקלוק נכון?

פורסם

תגידו, מה יש לכם!?... אם אתם לא מבינים את השאלה תהיו בשקט.

הבנדאם שואל מה גורם \ איך גורם לשינוי בגביש שכתצאה מכך גדל התדר... לי אין מושג, אבל לפחות אני יודע לקרא.

ההשערה שלי, היא שאתה למעשה קובע לו את מהירות הקלוקים (כל כמה זמן הוא צריך לעשות קלוק וכמה זמן יקח לו לעשות קלוק - משהוא כזה... איך ומה קובע, אין לי מושג) והוא פועל לפי המהירות והתדירות (מכאן באה המילה תדר אני חושב) שביקשת... וכך גדל התדר.

פורסם

פותח התרד בהסבר פשוט..ישנו גביש שנמצא על גבי לוח האם..

הגביש הינו רכיב אלקטרוני ש"פולט" פולסים כל X שניות...שאתה מבצע OC אתה בעצם מעלה את אותו תדר בסיסי שהגביש מייצר..

אתה שואל איך בדיוק..בלי להיכנס לזה (נשאיר קצת למורה ;D) אתה בעצם משנה את המתח שנכנס לאותו הגביש..מה שגורם לו לייצר עוד תהודה..שמתורגמת לעוד תדר..

פורסם

זה דומה לשעון יד/קיר אשר "מונע" ע"י קווארץ..הקווארץ גם כן פולט פולס בדיוק בכל שניה,כאשר מחוברת אליו סוללה בעלת מתח מסויים כלשהו.

אגב,מישהו יודע מאיזה חומר בנוי הגביש שעל לוח האם? יכול להיות שגם מקווארץ?

פורסם

אני חש בציניות אבל לא מבין אותה.... ^-^

פורסם
  • מחבר

תגידו, מה יש לכם!?... אם אתם לא מבינים את השאלה תהיו בשקט.

הבנדאם שואל מה גורם \ איך גורם לשינוי בגביש שכתצאה מכך גדל התדר... לי אין מושג, אבל לפחות אני יודע לקרא.

ההשערה שלי, היא שאתה למעשה קובע לו את מהירות הקלוקים (כל כמה זמן הוא צריך לעשות קלוק וכמה זמן יקח לו לעשות קלוק - משהוא כזה... איך ומה קובע, אין לי מושג) והוא פועל לפי המהירות והתדירות (מכאן באה המילה תדר אני חושב) שביקשת... וכך גדל התדר.

פותח התרד בהסבר פשוט..ישנו גביש שנמצא על גבי לוח האם..

הגביש הינו רכיב אלקטרוני ש"פולט" פולסים כל X שניות...שאתה מבצע OC אתה בעצם מעלה את אותו תדר בסיסי שהגביש מייצר..

אתה שואל איך בדיוק..בלי להיכנס לזה (נשאיר קצת למורה ;D) אתה בעצם משנה את המתח שנכנס לאותו הגביש..מה שגורם לו לייצר עוד תהודה..שמתורגמת לעוד תדר..

תודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים