עבור לתוכן

שאלה| י"ג\י"ד הנדסאי תוכנה בצבא

Featured Replies

פורסם

שלום, אני כרגע מסיים י"ב ורשום למכללה להמשך לימודים י"ג (עתודה הטכנולוגית) בצבא במקצוע הנדסת תוכנה. נתקלתי גם בפורום הזה וגם באחרים על המון אנשים שאומרים שהנדסאי בצבא זה חרא של מסלול עם פוטנציאל להידפקות מוחלטת אבל כולם דיברו על הנדסאי אלקטרוניקה או מכונות. אני כאמור בתוכנה, נירשמתי בגלל ש י"ג בתוכנה זה בעצם הזדמנות לבעלי פרופיל 72 ומעלה להתמיין לבסמ"ח(ממר"ם שמו הקודם), ומאחר שיש לי פרופיל 97 הצבא לא מוכן לדבר על זה בכלל. אז שאלתי אל מי שיודע פה, אם אני לא יצליח להתקבל לבסמ"ח, איזה תפקידים בצבא בדרך כלל מקבלים טכנאי תוכנה(י"ג)? הנסאי תוכנה(י"ד)? ופרוייקטנטים בתוכנה(עשיית פרוייקט ההנדסאי בצבא)?

תודה.

פורסם

בתור הנדסאי אני יכול להגיד לך שהצבא משום מה בוחר להתייחס להנדסאים למיניהם כמעט כמו שהוא מתייחס לכל מתגייס רגיל אחר..זתומרת שבצא יוצאים מנקדות הנחה שגם הנדסאים הם טיפשים גמורים שלא מבינים כלום ויכולים לבצע בעיקר תפקידים נורא נורא פשוטים ובסיסיים..וזה מבאס.מאוד.

אני מדבר על הנדסאי חשמל אבל המצב דומה גם במכונות ואלקטרוניקה..ואני מניח שגם בתוכנה המצב יהיה דומה..

כמובן שכמו בכל דבר אין שחור ולבן..יש כאלו שמתמזל מזלם ומקבלים תפקידים מאוד טובים ומעניינים..אבל עם זאת יש גם לא מעט שמוצאים את עצמם פתאום בתפקיד יחד על יב'ניקים פשוטים בלי שום רקע טכני..ואז אתה מרים את הראש לשמיים,מגרד את הפדחת ושואל את עצמך "למה לעזאזל בזבזתי שנתיים מהחיים שלי על פארש?"

לדעתי,אם אתה חושב שתוכל להתקבל ללימודים באוניברסיטה אין לך מה לחפש במסלול הזה..תרוויח הרבה יותר אם תסיים את הצבא כמה שיותר מהר ותלך ללמוד..אבל אם אתה חושב שלא תלמד אחרי הצבא וזה המקסימום שתלמד-אז לך על זה.

פורסם
  • מחבר

אבל אחי כל הקטע שאם אני יתקבל לתפקיד טוב כמו בסמ"ח אני לא יצטרך בכלל לעשות תואר בחיים שלי. והשאלה שלי הייתה גם מה השיבוץ של י"ג שזה לבזבז 8 חודשים לא שנה וחצי.

פורסם

כמו שכבר אמרתי,ישנו סיכוי לא מבוטל שלא הי'ג ולא הי'ד לא ישפיעו כלל על טיב התפקידים שיוצעו לך כשתתגייס(זתומרת שהסיכוי שלך להתקבל לאן שאתה רוצה לא יגדל גם אם תעשה יג או יד)..אמנם יש גם סיכוי שזה כן יעזור לך..אבל זה משהו שלא תלוי בך ואין לדעת אם זה כן או לא(הכל תלוי בתקן שיהיה או לא יהיה בזמן שתתגייס).

פורסם
  • מחבר

כן אחי אבל מה ששאלתי זה אם אתה מכיר טכנאים\הנדסאים\פרוייקטנטים של תוכנה בצבא ורואה מה התפקיד שלהם עושים. אני צריך מידע מאחד שעבר את המסלול הזה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים