עבור לתוכן

המלצה לפלש חיצוני לLX3?

Featured Replies

פורסם

אני קונה LX3 ורציתי לדעת אם יש פלש ממש קטנטן שיעשה את העבודה בצילומים בלילה ובתנאי אור ירודים,כאשר הצבעים שיופקו לא יאבדו מטבעם.

אם אפשר פלאש מוקפץ בעל כל היכולות האידיאליות אני אשמח...אני לא צלם מקצועי זה רק לLX3 אני אשתמש בה לצילומים במסיבות,ים, חברים, נופים וכו'

תודה

פורסם

אולימפוס FL36/FL36R. לא מדובר בפלאש קטנטן, אבל הגודל שלו נסבל לדעתי והתכונות מצויינות - עוצמה נורמלית, ראש שמסתובב לכל הכיוונים, TTL שתואם ל-LX3.

המץ 20 C2 קטן יותר, אבל מסתובב רק למעלה ומשתמש בחיישן Auto פנימי במקום ב-TTL של המצלמה. החסרונות הם תאורה פחות מחמיאה (במיוחד בתמונות אורך, אבל לא רק), שימוש יותר מסורבל וחשיפות פחות מדוייקות.

על פלאש ללא ראש מסתובב על תלך בשום מקרה. ההבדלים בין פלאש כזה לפלאש הפנימי של המצלמה זניחים.

פורסם
  • מחבר

אין תחליף אחר במשהו יותר זול או שזה הכי טוב שאני יכול לבקש?

זה נראה מגושם

[attachment deleted by admin]

פורסם

אני לא מכיר פלאשים קומפקטיים אחרים שנותנים את התכונות ההכרחיות (עוצמה סבירה ויכולת סיבוב) במחיר נמוך יותר.

פורסם
  • מחבר

אוקיי,

י*ש לו את כל התכונות שאני צריך בתנאי אור ירודים?,הצבעים ממנו לא יהיו רחוקים מהמציאות?

*דבר שני האם הוא יתאים גם לK2000 של חבר שלי?(או שבמקרה הזה כבר צריך המלצה אחרת??)

*המלצת לי בעבר את sigma EF530DGST והוא עולה פחות יותר האם הוא קומפקטי כולל את כל היכולות או שעדיף את האולימפוס?

תודה

פורסם

יש לו את כל התכונות שאני צריך בתנאי אור ירודים?

לאולימפוס יש את כל התכונות הדרושות. כמובן שלפלאשים גדולים יותר (כמו ל-FL50/FL50R) יש עוצמה גבוהה יותר וזמן טעינה קצר יותר, אבל אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. תצטרך להתפשר על משהו.

המץ הוא כאמור פשרה גדולה יותר, ואם יש לך אפשרות ללכת על האולימפוס אז אין טעם לבחור בו.

הצבעים ממנו לא יהיו רחוקים מהמציאות?

בפלאש ישיר עם WB של אור יום הצבעים מדוייקים מאוד. בפלאש מוקפץ הם תלויים בצבע של המשטח ממנו מוקפץ האור. אל תצפה שקיר בצבע כחול יחזיר אור נייטראלי. אם נושא הצבעים מטריד אותך, צלם ב-RAW ותוכל לקבל שליטה מלאה על הצבעים לאחר הצילום.

ודבר שני האם הוא יתאים גם לK2000 של חבר שלי?(או שבמקרה הזה כבר צריך המלצה אחרת??)

המץ יתאים. האולימפוס לא יעבוד ב-TTL, אבל אולי יעבוד עם חיישן ה-Auto המובנה שלו. בכל מקרה, חשוב שתוודא זאת (למשל בפורומים בחו"ל) לפני שאתה מרכיב את הפלאש על הפנטקס. גם אם הסיכוי נמוך, חבל להסתכן בגרימת נזק למצלמה ו/או לפלאש.

פורסם
  • מחבר

*המלצת לי בעבר את sigma EF530DGST והוא עולה פחות יותר האם הוא קומפקטי כולל את כל היכולות או שעדיף את האולימפוס?

*לגבי עוצמת ההארה של הפלש- אני לא צריך יותר מהאולימפוס(תקן אותי אם אני טועה) לשימושים שלי?

*לא עדיף כבר פלאש של אותו חברה כמו DMW-FL360 או שהוא לא משהו?

ומשהו טכני:

איך אני מצלם עם הפלש נגיד בים, הפלש יהיה ישיר על המצולם?

איך אני מצלם במקומות פנימיים שיש תקרה?

*יש צילומים שראיתי שצריך לתקוע חתיכת פלסטיק על הפלש ,אני צריך את זה?

תודה

פורסם

הוא לא קומפקטי והוא לא תומך ב-TTL של פנסוניק/אולימפוס.

*לגבי עוצמת ההארה של הפלש- אני לא צריך יותר מהאולימפוס(תקן אותי אם אני טועה) לשימושים שלי?

להערכתי לא. במיוחד לא במצלמה כמו ה-LX3 שכוללת עדשה שנותנת ביצועים טובים למדי כבר בצמצם הפתוח ביותר (2.0-2.8‏).

*לא עדיף כבר פלאש של אותו חברה כמו DMW-FL360 או שהוא לא משהו?

הוא זהה ל-FL36 מלבד המדבקה.

איך אני מצלם עם הפלש נגיד בים, הפלש יהיה ישיר על המצולם?

כן. ורצוי להשתמש בסנכרון כמה שיותר גבוה כדי לקבל צמצם כמה שיותר פתוח, דבר שמגדיל את העוצמה האפקטיבית של הפלאש. ב-LX3 תוכל להשתמש בסנכרון 1/2000, מהיר בהרבה ממצלמות DSLR שמוגבלות, במקרה הטוב, ל-1/250 (והכוונה כמובן לסנכרון X, לא לסנכרון HSS או FP שלא מגדילים את העוצמה האפקטיבית של הפלאש).

איך אני מצלם במקומות פנימיים שיש תקרה?

מסובב את ראש הפלאש לתקרה, ואם אפשר אז גם מעט לאחור. זה מונע צלליות מתחת לעינים ולסנטר.

*יש צילומים שראיתי שצריך לתקוע חתיכת פלסטיק על הפלש ,אני צריך את זה?

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=389788.msg3348233#msg3348233

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים