עבור לתוכן

נאום בפני קהל

Featured Replies

פורסם

עוד כמה ימים אני צריך להציג משהו באנגלית וזה דיי מלחיץ

יש למישהו טיפים איך לעבור את זה בשלום ?

פורסם

תתרכז במה שאתה צריך להציג ולא במה קורה בקהל, אלא אם אתה עושה סטנד אפ ואז זה משהו אחר

פורסם

תחשוב שבסוף באה כוסית שתעשה בך מה שצריך

והכי חשוב

1bfb3c7eorlyysosrs.jpg

פורסם
  • מחבר

תודה חברה :)

אבל אני אשמח לעצות קצת יותר פרקטיות אם יש

פורסם

אם זאת פעם ראשונה אז אין מה לעשות כולם נלחצים

נסה לכתוב על נייר את הסדר של הנאום (עיקרי דברים)

ככה שאם תלחץ וקורה שבזמן לחץ שוכחים דברים אז יהיה לך תזכורת

פורסם

הכי חשוב שתשמור על קשר עין עם הקהל. זה הדבר הכי קונקרטי בזמן הנאום. (עריכה: למבט שלך יש הרבה כוח במהלך הנאום! תשתדל להביט באנשים כשדבריך קשורים אליהם - ראש מינהל החינוך, לדוגמה, יהיה נקודה שכדאי להביט לעברה כשאתה מציע פתרונות עבור מערכת החינוך. מלבד זאת, כדאי לנסות לחלק את המבט בין כל האיזורים בקהל)

מחזק את מה שראלף הציע לך, מניסיון בנאומים, ובטח שבראשונים, נוטים לשכוח חלקים ולכן צריך להכין כרטיסיה קטנה עם עיקרי הדברים. אם תרצה אני יכול לשלוח לך דוגמה בה"פ.

עוד משהו שמאוד מאוד מהותי בזמן הנאום הוא הבעות הפנים ותנועות הגוף - והדרך הכי טובה לעבוד על זה היא מול מראה, ובעזרת אנשים שאתה סומך עליהם בקטע הזה.

יש לך הגבלת זמן (אני מניח שכן, ברוב תחרויות הנאומים יש הגבלת זמן של בין 4 ל-8 דקות)? אם כן, אתה צריך להתאמן בלהקדיש פרקי זמן בהתאם לחשיבות התוכן, כלומר - להשקיע יותר זמן בתוכן החשוב יותר ופחות זמן בתפל (לא לעשות מדידות זמנים, אבל לנהל את הזמן ככה שתוכל להעביר את הרעיון שלך בצורה הטובה ביותר). ראיתי מספר נאומים של אנשים שלא עשו חלוקת זמן טובה, וזה נתן רושם שהם לא מבינים מהו העיקר בנאום שלהם.

מלבד זאת, אם אתה מתבלבל באיזו מילה - לא קרה שום דבר! אתה יכול לאלתר וברוב המקרים לא ישימו לב בכלל, או שישימו לב שהתבלבלת קצת אבל זה לא יפגע בנאום בכלל.

שיהיה לך הרבה בהצלחה!

(אגב, באיזו מסגרת הנאום הזה?)

פורסם
  • מחבר

מחר בבוקר אני נפטר מזה סוף סוף, כרטיסיות כבר הכנתי כי אין בריריה יהיה לי קשה לזכור הכל בעל פה

זה מתבצע במסגרת קורס באנגלית במכללה

תודה על התגובת

פורסם

חשוב לדעת על מה אתה הולך לנאום. אם זה נאום במטרה להציג משהו חדש, רצוי להדגיש באופן ברור את ההתרונות.

מצד שני אם זה נאום בו אתה מנסה לשכנע מישהו בתוכנית מסוימת תדגיש את עיקרי ההתרונות שלך ואת החסרונות של התכונית

השניה, אבל בעיקר את הסייגים שיש לך מהתוכנית השניה.

שמור על קשר עין רציף, אני מכיר מישהו שכשהוא נואם הוא מסתכל יותר גבוהה מאריק בנאדו, וזה נוראי. חשוב לשלב הומור,

זה לא מופע סטדנאפ כך שבדיחות קרש יועילו (בהנחה שיהיו להם קצת קלאסה). שינוי קצב הדיבור יכול גם הוא להועיל.

עצירה לנשימה ארוכה ומרגיעה, מרגיעה גם את הקהל, אך אל תגזים. תקשר בין הקטעים שלך כמו שצריך, אל תזרוק רעיונות

בלי קשר לכלום.

בדיחה בהתחלה זה תמיד טוב, ואם אתה יכול לעשות את הנאום בצורה מעניינת זה יהיה נחמד, למשל מכר שלי תמיד משתמש

בחברים דימיוניים, ככה שכאשר דיברנו על סוגיית הגבולות במדינת ישראל (בתור דיבייט), הוא החליט לקרוא לספר התנ"ך בתור החבר הטוב שלו.

באופן הצגת הדברים שלו גרמה לכך שלא יכלת להוריד את העניינים, מאידך יריב שלו היה בעל טיעונים הרבה יותר טובים, אבל הוא פשוט שיעמם

כינ שום דבר לא היה מעניין.

פורסם

אני יודעת שזה בטח ישמע מאוד סתמי, אבל מניסיון של מישהי שהייתה על במה לא פעם - לפני שאתה עולה לנאום, קח 3 נשימות רציניות - לשאוף אוויר מהאף, לשחרר מהפה. כל נשימה לקחת לאט וברצינות.

פורסם

נו איך הלך?

פורסם
  • מחבר

לצערי לא "הלך", המרצה לא הגיעה....

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים