עבור לתוכן

המלצות לגבי שרת קבצים בייתי

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני רוצה להקים אצלי בבית שרת הורדות וקבצים בייתי,

הרעיון שלי הוא לנצל המון רכיבי חומרה טובים שיש אצלי בבית כדי ליצור מחשב שישמם שרת לאחסון קבצים,

מדפסות(מדפסת אחת שמכל הבית יוכלו להשתמש בה) והורדות (בעתיד גם חשבתי על פורטל קטן שאוכל להכניס בו לינק ומהבית הוא יוריד)(טורנטים)

בנוסף הייתי רוצה שזאת תהיה העמדה עליה יחובר הראוטר והיא תהיה היחידה שמחוברת פיזית.

עמדות הקצה הולכות להיות windows, והחיבור הולך להיות אלחוטי (כנראה אשדרג מG ל N לשיפור ביצועים)

המחשבה שלי היא להתקין לעצמי לינוקס, ודרכו לעשות זאת,

אין לי כמעט נסיון שעבודה על לינוקס אבל יש לי קצת ידע על יוניקס

השאלות שלי הם אלה:

1. האם זוהי חשיבה נכונה לעשות זאת על לינוקס?

2. האם אוכל להתקין תוכנות שיתוף וכו כדי להוריד באמת?

3. האם זאת בעיה ששרת הקבצים הוא לינוקס?

4. האם הקצבים יאפשרו לי לפתוח מעמדות הקצה סרטים (לא HD כי זה בטוח לא ילך) ולראות אותם מבלי להעביר אותם לעמדת הקצה?

5. השאלה החשובה ביותר היא האם פרוייקט מסוג זה הוא עבודה מאוד קשה או שאוכל לעמוד בזה?

פורסם

1. כן (לאיזו תשובה אתה מצפה פה?)

2. כן אבל לא תוכנות השיתוף של חלונות, אלא מקבילות לינוקסיות.

3. לא.

4. תלוי ברשת הפנימית שלך ובחומרה. מערכת ההפעלה כמעט לא משחקת פה תפקיד.

5. תלוי בך, בידע שלך, וברצון שלך ללמוד. נראה לי שהחלק הכי קשה יהיה להסתגל לעבודה ללא מסך גרפי ותוכנות הורדה לא גרפיות, למרות שאפשר לבנות שרת גרפי.

פורסם

אתה יכול להשתמש ב freeNAS. מבוססת FreeBSD, יש תמיכה בביטורנט, שיתוף קבצים של וינדוס (SMB), שרת FTP ואם אני לא טועה יש לה ממשק וובי לשינוי הגדרות אחרי שהקמת את העמדה.

פורסם
  • מחבר

אבל הנוחות של עבודה עם שרת לינוקס תהיה זהה מבחינת הורדות?

לגבי האחסון חשבתי שהמהירות העברה תהיה בעייתי בגלל שאני אעבור בין מערכות קבצים וגם על העמדות קצה אני אצתרך nfs server

פורסם

אם אתה מדבר באופן כללי על לינוקס, אתה יכול להשתמש בutorrent על גבי wine (מה שאני עושה), כך שזה זהה לחלוטין לוינדוס.

אתה יכול גם להשתמש בכלים חופשיים כמו Vuze (מה שהיה אזרוס), לא חושב שיש בו פונקציונליות פחותה.

לגבי עמדות הקצה: אם הן חלונאיות, אתה יכול להשתמש בsamba. אם הן לינוקסיות, תשתמש בNFS. או שתריץ שרת FTP ולא תהיה בעיה למשוך ממנו קבצים מכל מקום בלי יותר מידי הגדרות ועניינים בצד הקליינטים.

פורסם

אני חייב לציין 2 נקודות:

1. לפי השאלות - אתה לא צריך שרת קבצים

2. תקרא הוראות שימוש ראוטר אלחוטי (מידע נוסף בנושא קרינה) לפני שאתה מעמיס העברת קבצים ברשת אלחוטית. אצלי בבדיקות קרינה היה ממש מסוכן מבחינה זו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים