עבור לתוכן

מחפש כ.מסך PCI-E עם Dual-DVI בעל קירור פסיבי בלבד (רצוי עד 500שח)

Featured Replies

פורסם

לא מדובר בכרטיס למשחקים כבדים ברזולוציה מוגזמת, ככה שאפילו 256MB יהיה מספיק לדעתי. עשיתי חיפוש בפורום אבל לרוב קיבלתי תוצאות מלפני הרבה שנים, מה שלא כל כך רלוונטי להיום. תמליצו לי בבקשה על דגמים שאתם מכירים, בעלי קירור פסיבי. רצוי מתחת ל500שח, אבל לא נורא אם המחיר יעבור את התקציב המוקצב באיזה 36 או 127שח במידה ומדובר במוצר אמין ואיכותי.

פורסם

זה הכרטיס הכי משתלם לתקציב שלך, קירור פאסיבי, DUAL DVI ו512MB במחיר של 230 שקל:

http://www.pccenter.co.il/Product.asp?productid=7504

אפשר לשאול למה אתה מתעקש על קירור פאסיבי?, אם זה בגלל הרעש יש הרבה כרטיסים שקטים היום, במיוחד אם אתה לא מפעיל משחקים...

פורסם

אפשר לשאול למה אתה מתעקש על קירור פאסיבי?, אם זה בגלל הרעש יש הרבה כרטיסים שקטים היום, במיוחד אם אתה לא מפעיל משחקים...

לגמרי מסכים.

לקירור פאסיבי יכולה להיות גם, באופן פרדוקסלי, השפעה הפוכה. אם הוא לא מצליח לקרר את הכרטיס מספיק, הכרטיס מחמם את האוויר במארז, וכתוצאה מכך המאווררים האחרים עובדים יותר מהר ועושים יותר רעש. לפעמים קירור אקטיבי שקט יכול להיות עדיף.

כמובן, אם אתה רוצה להרכיב מארז HTPC פאסיבי לחלוטין, מה שאמרתי לא רלוונטי, אבל אז צריך להשגיח טוב-טוב על הטמפרטורה.

ייתכן שכרטיס כמו ה-3450 הוא באמת מספיק קריר כדי להתסדר ללא מאוורר. אבל בכרטיסים חזקים יותר כבר הייתי מעדיף שלא להתנסות עם קירור פאסיבי.

פורסם

אם אני לא טועה ב500 שקל אפשר גם לקנות כרטיס ממש טוב וגם לשים קירור אחר לא? יש לארקטיקקולינג

פורסם
  • מחבר

shapin

הצורך בקירור פסיבי נובע מזה שמדובר במחשב לאולפן הקלטות, איפה שכל מאוורר הופך לעניין די קריטי.

QttP

זה מוכר לי מאוד. יש כאן מארז יחסית גדול P182 עם זוג מאווררים שמסתובבים במהירות נמוכה, וממוקמים בצורה שמאפשרת זרימת אוויר אופטימלית דרך כל האזורים ה"חמים" במערכת כגון: הheatsync של המעבד, הזיכרונות, הnorth bridge, והכרטיס מסך. לעומת הדיסקים הקשיחים שלא כל כך דורשים הרבה קירור כי מדובר בדגמים יחסית "קרים", והם יושבים בצד התחתון של המארז ליד הספק כח שסופג את האוויר שלהם דרכו החוצה.

אתה יודע, שמתי לב לקטע מוזר עם גופי קירור פסיביים של רוב כרטיסי מסך: גוף הקירור שלהם בדרך כלל יושב למטה בצד התחתון של הכרטיס, למרות שחוקי הפיזיקה אומרים בפירוש שאוויר חם אמור להעלות למעלה... זה אומר שבמידה ואין מספיק זרימת אוויר באזור, רוב האוויר החם אמור להצטבר בין גוף הקירור לפלטה של הכרטיס? עד כמה זה נראה הגיוני?

DownSlayer

מתחת ל500שח, הכוונה לא 500שח ויותר אלה ההפך.

פורסם

אם ככה, אז תתחדש, זה הכרטיס הכי טוב בשבילך.

פורסם
  • מחבר

תודה :xyxthumbs:

אגב, יש איזה אלטרנטיבה של Nvidia משהו בסגנון? איזה מהכרטיסים שלהם פחות מתחממים בדרך כלל?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים