עבור לתוכן

"משבר" ישראל-ארה"ב אמיתי או קונספירציה מתוחכמת לתקיפת איראן בהפתעה?

Featured Replies

פורסם

אהלן

סתם משהו שעלה לי לראש...אולי בעצם כל המשברון הזה עם ארה"ב והושטת היד של אובמה לעולם המוסלמי נועדה בעצם להפתיע את איראן באיזשוהי דרך מתוכחמת או שזה אמיתי ואין דברים אחרים מתחת לשטח?מה אתם אומרים?

פורסם

להפתיע את איראן? אתה באמת חושב שאם ארצות הברית רוצה לתקוף באיראן היא צריכה להפתיע אותה? או שזה אפשרי בכלל, אתה מודע לכמות כוח האדם שצריך להזיז בשביל לעשות את זה? גם עם כל הכוחות המוצבים בעיראק, עה"ס, ואזור המפרץ, אם התקיפה תיהיה משהו מעבר ללהפציץ אותם חזרה לעידן האבן שאת זה הם יכולים לעשות מהמדשאה של הבית הלבן ללא הכנסת כוחות אין להם שום דרך בעולם להגניב מספיק כוחות לאזור בלי שאף אחד ישים לבד.

איראן זה לא עיראק, זה צבא מודרני באופן יחסי, של מיליוני חיילים(צבא העם של משה"מ לבדו הוא כמעט 2 מיליון), עם נשק סביר, כוח אדם שמתאמן בצורה אינטסיבית, ובשונה מהצבא שארצות הברית רגילה להלחם נגדו הוא גם נלחם חזרה.

פורסם

אההה

לא ממש נראה לי שאתה צודק

אי לא ממש בטוח לגבי הרצון של החייל האירני להלחם

כלומר אני חושב שיש מספיק אירנים שאינם תומכים במהפכה ואינם מעוניינים לחיות ב"רפובליקה האיסלמית "

השילטון שם נכון להיום איננו דמוקרטי והמדינה פועלת באופן אקטיבי לדיכוי העם .

כמובן שהצבא שלה הוא צבא מוסדר וכו'

וכמובן שיש להם את הפאנטים שלהם , אבל עצם הכפיה הדתית שם היא מהווה את סימון מקום השבר בזמן לחץ .

פורסם

אתה כלכך טועה, העם לא מדוכא, חוץ ממשבר אנרגיה חמור יותר וחמור פחות שמתבטא במכסות דלק כאלה ואחרות, המדינה במצב לא רע בכלל, אינטרנט חופשי, קנייונים, וקיימת כבר שנים תרבות צריכה שאפשר לקרוא לה מערבית, אז כן יש לפעמים הפגנות סטודנטים אבל את זה יש בכל מקום, זה לא מזרח גרמניה בתקופת השטאזי, או צרפת הכבושה.

אין אכיפה של חוקי הדת, נשים הולכות גם ללא רעלה, זוגות הולכים יד ביד, ואף אחד לא מת שמה, כן באזורים האורתודוקסיים המצב שונה(יש משמרות צניעות, והתליה הרנדומאלית של קוקסינל אחד או שתיים), אבל אותו דבר אפשר להגיד גם על מאה שערים ושאר האזורים בעלי פן דתי קיצוני בארץ..

הממשל הנוכחי החזיר לאזרח האיראני מה שכבר לא היה לו שנים, וזה הכבוד העצמי שלו, המדינה במצב טוב, יש תשתיות מתקדמות, תקשורת פתוחה, וג'ינסים של דיזל בקניון, והם ילחמו על הדברים האלה עד טיפת הדם האחרונה, וגם אם הצבא הסדיר לא יעשה זאת, משמרות המהפכה יעשו, הם וצבא העם עושים זאת לא בשביל שהם יוכלו לשחק קאונטר סטרייק בבית הקפה האינטרנטי השכונתי אלא בגלל אידיאולוגיה קיצונית, ויש להם מספיק כוח אדם, מספיק ציוד, ואימונים מספיקים בשביל להיות הסיוט הגדול ביותר של כל צבא כובש.

את עיראק ארצות הברית כבשה בלי להלחם, הכל הופצץ מהאוויר, וכל הצבא נכנע, כאן הסיפור יהיה שונה לגמרי, ויחידות עילית שמתאמנות שנים יגרמו לכמה פאדאין סורים בצפון עיראק שמאכילים את האמריקאים חרא כבר שנים להראות כמו פעילים של הנוער העובד והלומד.

פורסם

דובי אתה מרגל מאירן ? או שאתה רואה יותר מידי ערוץ שמונה ?

פורסם

יכול להיות דובי , יכול להיות , רק מעניין מיניין לך המידע הזה ?

אולי השיחות שלי עם אירנים הם שונות , אכן הם אוהבים את המדינה שלהם , אבל בקשר למערביות אתה טועה , כך לפחות על פי המידע המבוסס על שיחות שהיו לי עם אירנים .

אבל אולי המידע שברשותי לא מעודכן ו / או טעון בדיקה , יחד עם זאת ההשוואה שלך למאה שערים מבחינתי אומרת "דיינו " כלומר כפיה דתית , שמע הארץ הזו לפני המהפכה הייתה חילונית לגמרי , אני לא חושב שהם0 קיבלו את השינוי הדרסטי ( לידיעתי ) בהבנה .

שויין אני מודה שאני לא ממש בקי אבל אני חושש שההצגה של את הדברים איננה מבוססת כלל ולכן הייתי שמח לראות איזו אסמכטה ו / או היגיון מאחורי הדעה שלך .

פורסם

להפתיע את איראן? אתה באמת חושב שאם ארצות הברית רוצה לתקוף באיראן היא צריכה להפתיע אותה? או שזה אפשרי בכלל, אתה מודע לכמות כוח האדם שצריך להזיז בשביל לעשות את זה? גם עם כל הכוחות המוצבים בעיראק, עה"ס, ואזור המפרץ, אם התקיפה תיהיה משהו מעבר ללהפציץ אותם חזרה לעידן האבן שאת זה הם יכולים לעשות מהמדשאה של הבית הלבן ללא הכנסת כוחות אין להם שום דרך בעולם להגניב מספיק כוחות לאזור בלי שאף אחד ישים לבד.

איראן זה לא עיראק, זה צבא מודרני באופן יחסי, של מיליוני חיילים(צבא העם של משה"מ לבדו הוא כמעט 2 מיליון), עם נשק סביר, כוח אדם שמתאמן בצורה אינטסיבית, ובשונה מהצבא שארצות הברית רגילה להלחם נגדו הוא גם נלחם חזרה.

חזק !

אין ספק שצבא איראן התפתח, אבל רובו לא מחודש, ולא מהווה איום (מה שנקרא ביחס 1:12) לצבא "מערבי" כמו מצריים. בכל השאר נראה לי שאתה צודק (על סמך אינטואיציה, לא מצאתי מידע בנושא).

פורסם

לא יודע מה איתך, בפעם האחרונה שבדקתי מצרים היא המפעיל הגדול ביותר של מטוסי F16 באזור אחרינו, וזה כבר מגיע לכמעט 200, הם קונים אברמסים בקצב, וגם מתכננים לקנות משחטות דנדשות מהאמריקאים.

הצבא האיראני אולי לא בחזית הטכנולוגיה, אבל הפיתוח העצמי שלהם מאוד מרשים בהתחשב שהם נמצאים תחת אמברגו אמריקאי מאז המהפכה, מבחינת מטוסים יש להם ישנים יותר וישנים פחות, מיגים מכל מיני סוגים, ומפעילים קרוב ל100 מטוסי F14 שהם הצליחו לחדש אחרי שארצות הברית הוציאה את שלה משרות ומכרה אותם לכל מי שבערך רצה לקנות חלק ממנו. פיתוח עצמי של שכפול F18 אבל ללא שום מטוסים בשרות סדיר, ומגעים עם הסינים בשביל לקנות את הלביא שאנחנו מכרנו להם לפני כעשור.

מערכות נ"מ סבירות ביותר, דיי חדשות אפילו רוסיות מאמצע שנות ה90, זאת כמובן שאם הם לא יקבלו את הS300 העדכניים מהרוסים בקרוב, טנקים ישנים אבל מתכננים לקנות כמויות לא קטנות והכמות שיש להם כרגע היא דיי מספקת, אז זה אולי לא אברמס או מרכבה 4 בני שנים ספורות, אבל כמות של טנקים רוסים משנות ה80 וה-70 מספיקה בהחלט בשביל להיות איום.

הצי שלהם דפוק, אבל גם אותו הם משחזרים, לא מזמן הם הכריזו שהם מתכננים לקנות מסין 3 צוללות חדשות, מה שאומר שישראל לא תיהיה המדינה היחידה באזור עם היכולת הזאתי לאורך זמן, צוללות הדיזל שהם מפעילים כרגע בעלות טווח מאוד מוגבל ורחוקות מלהיות בלתי נראות במים(המון רעש, וזקוקות לציפה בתדירות גבוהה).

בסופו של דבר מדובר במדינה עם תוכנית גרעין מתקדמת("לפי פרסומים זרים"), דבר שהיא השיגה ללא עזרה חיצונית רבה במיוחד, מדינה שהצליחה לשגר לווין לחלל גם אם זה פאקינג מצלמה דיגיטאלית חד פעמית וווקיטוקי(אופק 1 היה קוביה במשקל של משהו כמו 30 קילו שלא עשתה כלום)...

זה רחוק מלהיות מדינה ערבית מתפרקת, האמת שחוץ מסוריה היום אין מדינות ערביות שמחזיקות צבא מיושן(מאלה שבאמת מחזיקות צבא, לא ממש מעניין אותי אם יש נסיכות שהחיר הממוכן שלה זה פרשים, יש לה מספיק נפט בשביל לקנות מחר את הצי השישי האמריקאי אם היא רוצה), ערב הסעודית מחזיקה בכלכך הרבה חרטא טכנולוגי שזה אפילו גורם לנו להראות מיושנים, מיצרים וירדן מקבלים את אותו הקטלוג שמגיע לנו מהאמריקאים כמעט, ואיראן מפתחת הכל בעצמה\קונה בשוק השחור והשחור פחות מה שאפשר.

יכול להיות דובי , יכול להיות , רק מעניין מיניין לך המידע הזה ?

אולי השיחות שלי עם אירנים הם שונות , אכן הם אוהבים את המדינה שלהם , אבל בקשר למערביות אתה טועה , כך לפחות על פי המידע המבוסס על שיחות שהיו לי עם אירנים .

אבל אולי המידע שברשותי לא מעודכן ו / או טעון בדיקה , יחד עם זאת ההשוואה שלך למאה שערים מבחינתי אומרת "דיינו " כלומר כפיה דתית , שמע הארץ הזו לפני המהפכה הייתה חילונית לגמרי , אני לא חושב שהם0 קיבלו את השינוי הדרסטי ( לידיעתי ) בהבנה .

שויין אני מודה שאני לא ממש בקי אבל אני חושש שההצגה של את הדברים איננה מבוססת כלל ולכן הייתי שמח לראות איזו אסמכטה ו / או היגיון מאחורי הדעה שלך .

סתם מחיפוש אקראי בגוגל teheran shopping center

http://en.wikipedia.org/wiki/Tehran

לא יודע מה איתך אבל לי זה נראה רחוק מאוד מהתמונה שיש לך בראש..

פורסם

:o :o :o

זובי , דובי ,

המידע שיש לי מבוסס על שיחות עם אנשים שהיו שם ולא עם מה שיכול להיות פרופגנדה אינטרנטית

מה הקשר להיתקדמות של ציויליזציה , נהפוכו , עם התפתחות חומרית שכזו גם נפש האדם שואפת להתפתחות קרי חופש , שילטון דתי לא הולך טוב עם חופש , אני לא מכחיש שהם אינם ה"ערבי" הרגיל קרי הישמעלי אני מאוד מאמין שהם מה שניקרא אז "עמלק" כלומר עם שיש לנו איתם מילחמה ( בלי לפרט את הסיבות כרגע ) והעם הזה גם תוקע אותנו כלומר אנחנו יכולים להיות מוכים על ידו ( כמו שקורה עדיין ע"י הטרור שהם שולחים וכו' ) .

אז כמו שאמרתי , אני יודע מעדות של אנשים ואתה יודע מחומר שאתה אוסף , שוב שם לב למה שאני אומר , אני לא מכחיש את ההיתפתחות שלהם אני רק חושב שיתכן שלא כולם מסכימים לדרך הדתית שהם מטווים וכן יש משהו ב"גאווה " שהמשטר שלהם מספק להם , טוב על כל מקרה אני מקווה שאתה טועה אבל יודע שבמשהו אני צודק .

פורסם

אבל שוב אתה לא מבין את העקרון, זה לא ערב הסעודית שלנשים אסור לנהוג, או להציג את הפנים שלהם בפומבי, נשים באיראן נוהגות, עושות סקי, "והחילוניות"(וזה לא שאיראן הייתה חילונית איי פעם כמו שאתה חושב, הם מוסלמים אחרי הכל, לבנון "חילונית" כי עד לא מזמן היא הייתה עם רוב דרוזי ונוצרי) ולובשות במקסימום צעיף בפומבי, ויש אזורים חילוניים יותר שגם את זה לא תמיד עושים.

המדינה הרבה הרבה יותר מערבית מכל מדינה ערבית אחרת, בכל מקום יש אנשים שלא מסכימים עם המשטר, במקומך הייתי מדבר פחות עם איראנים ומסתכל יותר על התמונה הכוללת. קח לדוגמא את לבנון, יש שמה חיזבאללה ותצוגות אופנה של הלבשה תחתונה מטובי המעצבים באירופה על החוף בקיץ, ניגודים קיימים יפה מאוד, גם בישראל יש לך את שס, 100, שערים ושנקין. העובדה שהאזרח האיראני הממוצע בכלל מסוגל לדבר איתך ולהתלונן אמור להראות עד כמה המצב שמה הוא לא כמו שאתה חושב.

ההנגה האיראנית היא אומנם דיקטטורה דתית, אבל זה שקוף לאזרח האיראני, את ענייני הפנים מנהל הפרלמנט, לא מועצת המומחים, יש להם דמוקרטיה עד כמה שאפשר, בטח שיותר ממדינות ערביות אחרות כדוגמת ירדן, ערב הסעודית, או מצרים, שקיפות המשטר שמה וכאן מהבחינה הטובה גבוהה אפילו יותר מלבנון.

ההנהגה יודעת טוב שמי שעלה במהפכה יכול בקלות מאוד לרדת באותה הדרך, העם שנא את השאה האיראני בזמנו בגלל זה הייתה גם מהפכה של העם לא של 10 קיצוניים וחומייני קטן אחד, הרוב המוחץ של העם תמך בזה, השאה היה מושחט בצורה היסטרית, והיה דיקטטור הרבה יותר גרוע כלפי העם מכל מה שהנהגה הדתית אי פעם כפתה עליו.

פורסם

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3729971,00.html

אז דובי מה אתה בעצם אומר כאן ?

שיש איזה עם שהוא שונא אותנו בלי שום קשר לכלום ?

צרפתי את הכתבה על הבחירות כדי לחזק את דברייך ,

אני מרגיש מעט מבולבל

אם הם מערביים אז מה יש להם לשנוא אותנו

ואם הם מוסלמים , איך הם מערביים ?

יכול להיות שאין לי חומר רקע יותר עליהם ..

פורסם

היה מצב כזה במצריים, אחרי השלום איתנו רצחו את סאדאת וניסו להביא להיפכה דתית מוסלמית, שם זה לא עבד...

הם חצויים בתוך עצמם, יש שאוהבים את המודרנה ויש שלא ורואים בה איום, אל תשכח שעד לפני מאה שנה פלוס מינוס

הם היו עוד באוהלים כמו הבדואים שלנו...

פורסם

אל תשכח שעד לפני מאה שנה פלוס מינוס

הם היו עוד באוהלים כמו הבדואים שלנו...

איזה שטויות.

פתח ספר היסטוריה תחת הערך "פרס".

אולי אחת התרבויות המוקדמות והמתקדמות ביותר בהיסטוריה האנושית, בטח יותר מישראל ויהודה.

פורסם

דווקא פתחתי בערב הסעודית...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים