עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

פרופיל, קרבי/ג'ובניק, תפקידים בצבא - שאלות...

Featured Replies

פורסם

עד לא מזמן הייתי ממוין לתפקיד במודיעין (גאמא) זרקו אותי ממש בסוף (מתגייס עוד חודש וקצת) ועכשיו אני תקוע בלי שום תפקיד שמתאים לי...

אז יש כמה שאלות כמובן.

קרבי אני לא יהיה - זה לא מתאים לי, הקב"ןית כתבה לי:

מגבלות שיבוץ רפואיות

עם זאת לאור אבחון כפוטנציאל להופעת קשיי הסתגלות קלים במהלך השירות. לא תשובץ כלוחם, אלא אם תביע רצון לכך בשאלון ההעדפות שישלח לביתך.

השאלה היא מה זה כולל, אז אני לא ישכב בעזה וירה בערבים אבל אני יכול לשבת בטנק ו..לירות בערבים? (לא שיש לי בעייה עם זה, כל עוד אחרים עושים את זה :screwy:)

52802457.png

יש לי כרגע, למרות הקשיי הסתגלות, פרופיל 97. אני כבר יכול להוריד ל82 כי יש לי משקפיים במספר גדול מספיק, השאלה אם ההורדה הקטנה הזאת שווה משהו.

אני גם לא מסוגל לרוץ יותר חצי קילומטר מקסימום, אפשר להוריד על זה?

הייתה לי פעם אלרגיה לחלב - כרגע זה לא מפריע לי אבל פעם הייתי במצב קשה בגלל זה - אפשר להוריד?

משקל - 56 וגובה 175, מספיק נמוך בשביל להוריד? (אולי אני יעשה דיאטה :lol:)

יש לכם רעיונות?

ובקשר לתפקידים - ביום הגיוס אני ישב עם מישהו ונראה איזה תפקיד אני יכול לקחת או שיזרקו אותי למשהו בלי לשאול אותי בכלל?

יש לכם המלצות לתפקיד? אני יודע לתכנת, בניית אתרים, ואני יכול גם לשמש כ"טכנאי" אני מתאר לעצמי.. יש תפקידים בנושא שאני יוכל לבקש?

ואם לא מחשבים - מה צריך לבקש כדי לשרת באיזור המרכז - איזה תפקידים יש פה בעיקר?

יש עוד משהו שאני צריך לעשות עכשיו כדי לשפר את הסיכויים שלי לתפקיד כמו שאני רוצה?

קרבי זה לא בשבילי, ואם מודיעין היו מקבלים אותי אז הייתי תורם למדינה בצורה הכי טובה... הם החליטו שלא וזה בעייה שלהם, אז לפחות שיהיה תפקיד סביר בשבילי.

תודה

פורסם

אתה סמרטוט . נקודה .

הולך לקב''ן בשביל לא להיות לוחם :x

היה מספיק שתגיע לבקו''ם ואצל קצין המיון היית מסרב להתפנות לטירונות לוחמים והיו שולחים אותך ל02 ואז לג'וב

פורסם
  • מחבר

לא הלכתי לקבן - אחרי הצו ראשון הזמינו אותי ואף אחד לא ידע באמת למה

אז היא שאלה אותי אם אני חושב שיהיה לי בעיות במהלך בשירות הצבאי, אז אמרתי ששאני לא רוצה להיות קרבי... וזה מה שהיא רשמה.

פורסם

אתה סמרטוט בלי קשר לזה שהלכת או לא הלכת לקב'ן אתה ילד בן 17 שלא יכול לרוץ חצי ק'מ ושוקל בערך כמו הביצה השמאלית שלי

ואת הריצפה לא הייתי מנגב איתך בגלל המשפט הבא שכתבת

השאלה היא מה זה כולל, אז אני לא ישכב בעזה וירה בערבים אבל אני יכול לשבת בטנק ו..לירות בערבים? (לא שיש לי בעייה עם זה, כל עוד אחרים עושים את זה screwy)

שאחרים יעשו...אתה תהנה מהמדינה הזאת ומלגרבץ כל היום, תעשה טובה לעולם ותפסיק לנשום.

פורסם

עזבו את הסמרטוט, הוא בחר במוד"ש, אם נדמה לו שמה שהם עושים זה לשבת בצל ולשחק בביצים אז הוא הולך לקבל כאפה רצינית ::)

אגב, רק שתדע לך שבמיטב הבהירו חד משמעית שמי שמגיש 1-ים או 5-ים ולא בסדר מדורג, אז פשוט מיטב יציבו אותו היכן שיעלה להם הדעת.

פורסם
  • מחבר

מה זה מוד"ש? זה כנראה אחד מה3 דברים שבוחרים. תאמת בחרתי לפי השמות בעיקר. ובקשר ל1ים, אני באמת לא רוצה אף תפקיד שמה חוץ מ"מקצוע".

ובקשר לתגובות האחרות, כמובן תמיד יבואו אלה שיקראו את החלק בהודעה שנוגע להם ויגיבו עליו בזעם. מה שאני התכוונתי הוא ש:

קרבי זה לא בשבילי, ואם מודיעין היו מקבלים אותי אז הייתי תורם למדינה בצורה הכי טובה... הם החליטו שלא וזה בעייה שלהם, אז לפחות שיהיה תפקיד סביר בשבילי.

לא כל אחד מתאים להיות קרבי, אני רציתי להיות בתפקיד שתורם משהו למדינה אבל בלי להיות קרבי. הם לא קיבלו אותי, וזה כבר בעייה אחרת.

ושכתבתי את הסוגריים האלה:

(לא שיש לי בעייה עם זה, כל עוד אחרים עושים את זה screwy)
זה היה רק בשביל שלא יחשבו שאני שמאלני שלא רוצה להיות קרבי כדי לא לפגוע בערבים. אולי באמת ניסוח אחר היה יוצא יותר טוב.

ועכשיו בבקשה אני ישמח לקבל תגובות שאיכשהו יעזרו לי, או ישפיעו על הדעה שלי, ולא ירידות... מי שלא יכול לעמוד בזה מוזמן לצאת בבקשה.

למשל אילו מקצועות כולל המשפט "לא תשובץ כלוחם"? יש תפקיד במנילה הזאת שאפשרי שישלחו אותי אילו עם המשפט הזה?

פורסם

מוד"ש = מודיעין שדה = לוחם איסוף.

הרי שכתוב לך לוחם, ואתה לא רוצה להיות קרבי, אז או שאתה לא יודע שלוחם זה מישהו שנלחם, או שלא יודע מה :-X

פורסם

אם אתה לא רוצה קרבי ואתה אומר שאתה טוב בתיכנות

לך תהיה טכנאי או משהו במחשבים עדיף שתהיה מרוצה מהשלוש שנים האלה מאשר תסבול

פורסם

שאחרים יעשו...אתה תהנה מהמדינה הזאת ומלגרבץ כל היום' date=' תעשה טובה לעולם ותפסיק לנשום.

[/quote']

לא כולם יכולים להיות לוחמים, גם לא כולם צריכים להיות.

אם אתה לא רוצה קרבי ואתה אומר שאתה טוב בתיכנות

לך תהיה טכנאי או משהו במחשבים עדיף שתהיה מרוצה מהשלוש שנים האלה מאשר תסבול

אם מישהו טוב ב"תיכנות", הוא יכול לנסות להתקבל לממר"מ(או עוד יחידות נוספות שיש בטח ואני פשוט לא מכיר)

בתור תכניתן ולא בהכרח בתור טכנאי מחשבים.

פורסם

אם נדמה לו שמה שהם עושים זה לשבת בצל ולשחק בביצים אז הוא הולך לקבל כאפה רצינית ::)

זה פחות או יותר מה שהם עושים (+ פלייסטיישן).

פורסם

לא מה שסיפרו לי חבר'ה ממוד"ש

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות :hi:

איך הולכים להיות טכנאי או ממר"ם? ביום של הגיוס אני יוכל להגיד שאני רוצה להיות טכנאי וזהו? מה איך זה הולך?

וממר"ם זה למי שלומד הנדסאים שנתיים לא?

ותכלס יש לי סיבה לעבור את התהליך של הורדת פרופיל או שמה שקב"ן כתבה זה סוג של הורדת פרופיל בפועל?

פורסם

מיונים ליחידות כאלה בד"כ מתבצעות לפני הצבא.

אני הייתי טכנאי קשר ומיחשוב ואפילו לזה הייתי צריך לעבור

מיונים בבה"ד 7 בערך חצי שנה לפני הגיוס.

פורסם
  • מחבר

הגאמא הזה דפק אותי, עשיתי איזה מליון ראיונות וכבר הייתי בטוח שאני מתקבל, ובסוף לא.

עכשיו מה אני כבר יכול לעשות חודש לפני?... מצדי שיתנו לי להיות זה שמסדר למזכירות את הווינדוס שהוא נתקע..חחח אני לא רוצה להיות כמו אח שלי שתקעו אותו שומר בירושליים.. :bash:

פורסם

תכלס, חודש לפני גיוס אתה לא יכול לעשות כלום :nixweiss:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.