עבור לתוכן

נייד לסטודנטית לתקשורת דיגיטלית - תקציב 4,500 ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום

אני מתכנן לקנות מחשב נייד לשימוש ביתי משרדי + מעט תוכנות גרפיות ופלאש

כיוון שאני חדש בתחום הניידים, ולפני שאני נכנס לעובי הקורה לגבי הרכיבים והמפרט המומלץ, רציתי ראשית לדעת האם בכלל ישנה חשיבות למותג/לחברה ששמה מוטבע על הנייד. LENOVO, DELL, HP, GIGABYTE, MSI... האם יש כאלו שנחשבים לחזקים יותר? לחלשים יותר? לאמינים יותר? לידועים כבעלי שירות לקוחות טוב יותר? מומלצים יותר או פחות?

תודה

עופר

פורסם

יש חשיבות, בהחלט. במחשב נייד יש משמעות גבוהה יותר מאשר במחשב שולחני לדברים כמו עיצוב המארז, החומרים שנעשה בהם שימוש בהרכבה,

אופן ההרכבה, תכנון מערכת הקירור, ארגונומיה (נוחות שימוש במקלדת, עכבר, מסך, מיקום הפורטים השונים), וכו'. ודברים אלה נבדלים מיצרן ליצרן מדגם לדגם, בעוד חומרת הבסיס יכולה להישאר זהה.

אז כן, בהחלט קיימים הבדלים באמינות, עמידות, בטיב השירות שמקבלים במקרה של תקלה ודברים כאלה. רק הבעיה היא, שקשה לקבוע חד-משמעית איזה יצרן יותר טוב, כי תמיד אפשר לשמוע מלא סיפורים וחוות דעת של אנשים, לכאן ולכאן, ובמיוחד לאור העובדה שלכל יצרן יש מספר סדרות של דגמים, אשר לעיתים נבדלים משמעותית מבחינת איכות ומאפיינים, למרות ששוב, חומרת הבסיס יכולה להיות זהה.

לדוגמה - כמעט לכל יצרן יש סדרות של מחשבים יקרים יותר שמיועדות לשוק העסקי, והם לרוב עמידים ואמינים יותר. מצד שני, לפעמים גם באותם דגמים איכותיים יכול להיות דגם מועד לתקלות או פאשלות כאלה ואחרות (אשר חלקן מתגלות רק לאחר שהדגם בשוק כבר זמן רב).

לכן קשה מאוד עד בלתי-אפשרי לדבר באופן כללי על "איזה מותג טוב יותר".

פורסם
  • מחבר

הבנתי, תודה רבה.

אז מה חשוב שאדע אם אני מתכוון לרכוש מחשב נייד שישמש כאמור לכל ישומי אופיס + גלישה באינטרנט + שמירה וצפייה במאגר גדול של סרטונים ומוזיקה + פלאש וקצת CS4 (עבור סטודנטית לתקשורת דיגיטלית)?

יש כיוונים מומלצים?

התקציב הוא באזור ה- 4,500 ש"ח

תודה רבה, ושבוע טוב

עופר

פורסם

אם אתה מעוניין בהמלצות, הכנס תקציב לכותרת בהתאם לחוקים.

האם המחשב ינוייד ללימודים?

פורסם
  • מחבר

המחשב אכן ינוייד ללימודים, אך לא זה יהיה השימוש העיקרי שלו. מה גם שהניוד ייעשה ברובו ברכב - לכן אין ממש חשיבות לגודל ולמשקל, וממילא עדיף מסך גדול על-מנת שיהיה נוח יותר לעבוד עם תוכנות כמו פוטושופ.

תודה...

אגב, לפי מה שקראתי קצת בפורום, השאלה הבאה הולכת להיות לגבי המסך - מבריק או מאט - אז אין לי מושג... מה זה אומר? מה ההבדלים ביניהם?

פורסם

מסכים מבריקים יוצרים תחושה של עומק צבע ומטשטשים את איכות המסך, מסכי מאט לא יוצרים השתקפויות. בתקציב כזה הרוב הגדול של המחשבים באים רק עם מסכים מבריקים ממילא כך שאין הרבה אופציות להתלבטות.

ב-CS4, היא זקוקה ליכולת ההאצה גרפית של התוכנה?

פורסם
  • מחבר

הבנתי. אוקיי, אז כנראה שזה באמת יהיה מסך מט. תודה.

לגבי השאלה על ההאצה הגרפית. אני מניח שהיא לא זקוקה לזה (השימוש בתוכנות CS4 יהיה די מינימלי. רק פלאש יזכה לתשומת לב אינטיסיבת יותר).

תודה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים