עבור לתוכן

אינטרנט - ADSL

Featured Replies

פורסם

בידי מודם ALCATEL אותו קיבלתי מ "בזק" לצורך חיבור מהיר לאינטרנט.

עשיתי "הבה נתחכמה לו" והפכתי את המודם הנ"ל ל ROUTER ע"י שינוי קונפיגורציה עמה מגיע המודם.

עד כאן הכל טוב ויפה.

יום אחד החלטתי להתחבר למודם הנ"ל לא כמחשב בודד אלא עם כל הרשת הביתית. לצורך זה קניתי ROUTER מסוג D-LINK , חיברתי אותו למחשבי הרשת ו ל ADSL וניסיתי להכנס לתוכנת הקונפיגורציה שלו דרך הדפדפן אך זה האחרון לא מצא את הROUTER אליו הייתי מחובר, כפי הנראה משום ש המודם שלי מקונפג כ ROUTER.

מה עושים ? מן הסתם יש להשיב את ה ADSL לקדמותו, היינו, שישיוב לתפקד כמודם ולא כ ROUTER. דא עקא, אינני יודע איך עושים זאת.

מישהו יודע כיצד "מקנפגים" מודם ADSL ש "קונפג" ל ROUTER ל מודם ?

למישהו יש רעיון אחר כיצד לחבר ROUTER מסוג D-LINK למודם ADSL ברשת ?

תודה ! ???

פורסם

תמוה..

למה קנית ראוטר, עם יש לך מודם אלקטל שהוא כבר ראוטר? זה רק גורם עוד ועוד סיבוכים לחבר מחשבים מאחורי ראוטר מאחורי ראוטר.

אם רצית לחבר רשת שלמה ולא מחשב בודד לאלקטל המשודרג, לא היית צריך לקנות עוד ראוטר, אלא היית צריך לקנות רכזת לבד (HUB/Switch) והכל היה עובד בלי בעיות.

חבל.

יש הרבה אנשים שהיו שמחים לאלקטל בשביל שיוכלו לשדרג אותו ולחסוך את הקנייה של ראוטר.. ;)

בכל אופן, אני מציע שתחזיר את הראוטר ותקבל את הכסף עליו, אם אתה יכול, כי הוא באמת באמת באמת לא נחוץ.

אם בכל זאת אתה רוצה להחזיר את האלקטל למצב מודם בלבד ולא מודם+ראוטר, ואז לחבר אליו את הראוטר שקנית, תוכל לקרוא בסוף המדריכים הנ"ל כיצד לעשות זאת:

http://www.avi.org.il

http://www.techno.co.il/community/viewtopic.php?t=567

פורסם
  • מחבר

יש לי hub (מרכזת) ויש לי מודם ADSL "מקונפג" ל ROUTER. כל נסיונותי לחבר למודם\ROUTER רשת עלו בתוהו (חיבור מחשב בודד ל router ולאינטרנט לא גרם לי בעיות, חיבור דרך ה hub לא צלח). לא נותר לי איפוא אלא להחזיר את ה router\מודם לקדמותו: שיהי ה מודם ולקנות router בנפרד (ממילא צריך הייתי לקנות hub כי הבעיה כפי הנראה היתה בו).

תודה על עזרתך !

פורסם

קנית hub או router של d-link?

חוץ מהמודם של אלקטל שהפכת לראוטר יש לך עוד ראוטר?

פורסם
  • מחבר

היה לי hub ורשת ביתית שפעלה לשביעות רצוני.

קניתי מודם ADSL מ "בזק" תוצרת ALCATEL.

"קינפגתי" את המודם ל ROUTER ולא היתה לי בעיה להתחבר דרך המחשב הבודד לאינטרנט דרך ה ROUTER שהיה מודם שך ALCATEL.

ניסיתי לחבר, במקום את המחשב הבודד, את ה HUB למודם\ROUTER של ALACATEL אך לא הצלחתי.

כיוון שחיבור לאינטרנט של המחשב הבודד באמצעות המודם\ROUTER לאינטרנט צלח ואילו חיבור ה HUB לאינטרנט כשל, הסקתי שהפגם מצוי ב HUB שלי.

עמדו בפני 2 אפשרויות: לקנות HUB חדש או router חדש.

מצאתי router במבצע של sakal ולפיכך קניתי router במבצע של D-link.

מה שנותר לי איפוא לעשות זה להפוך בחזרה את ה router של alcatel למודם ADSL רגיל ולחברו ל router שקניתי (d-link).

יש לך רעיון טוב יותר ?

פורסם

מה הבעיה לחבר אלקטל משודרג להאב כך שלכל הרשת יהיה אינטרנט מהיר ?

פורסם

אם אתה רוצה להשתמש בראוטר של d-link שקנית ולהחזיר את המודם למצב המקורי פשוט תכנס אליו דרך הדפדפן ותעשה ריסט לכל ההגדרות.

אין צורך לעשות את כל הקטע של ה-rip מחדש. אחרי איפוס ההגדרות יחזור ה-RELAY_PPP1 הישן ותמיד תוכל להחזיר את ה-PPP (בלי כל הקטע של ה-rip). המודם עדיין פרוץ אבל הוא כבר לא ראוטר

פורסם

לדעתי הוא לא ידע להגדיר את האלקטל המשודרג כראוטר

מעניין לדעת באיזה צורה הוא התחבר לאלקטל אחרי ששידרג אותו (הוא כתב שכמחשב בודד הוא הצליח)

יתכן ושם הטעות.

פורסם
  • מחבר

תודה !

פורסם

אחרי ש"הפכת" אותו לראוטר המשכת להשתמש בחייגן VPN בשביל להשיג גישה לאינטרנט?

פורסם
  • מחבר

הפעלתי את הדפדפן, בהגדרות ההתחברות סימנתי "התחברות דרך רשת מקומית (lan)" מתוך 3 האפשרויות (התחברות דרך מודם, התחברות מרחוק וחיבור באמצעות LAN) וזה הכל.

לא ראיתי ולא התעסקתי עם שום VPN ה router חוסך לי את כל ההגדרות. אינני משתמש בחייגן כלשהו, פשוט מעלה את הדפדפן ואני מחובר.

כשחיברתי את ה hub במקום את המחשב ל ADSL לא נוצר קשר. אני מסיק ש ה HUB בלתי תקין ולכן קניתי router כדי להחליף את ה hub.

פורסם

כשאתה מחבר את המודם אלקטל לHUB אתה צריך לחבר אותו בכבל מוצלב! או פשוט לחבר כבל רגיל ליציאה המוצלבת של ה HUB

כמו כן אתה צריך להגדיר את המודם אלקטל כ DHCP Server

אתה מגדיר את זה דרך ממשק ה WEB של המודם!

אתה לא צריך ראוטר....אתה פשוט לא חיברת את זה כראוי!!!

אני עובד בשיטה הזו כבר שנה וחצי!!....מאוד נוח...

תחזיר את הראוטר שקנית!...אתה ממש לא צריך אותו!

עידו

בהצלחה!

פורסם
  • מחבר

ובכבל לא מוצלב.

אשר להגדרת המודם כ dhcp אינני יודע. יש בידי הוראות שלפיהן פעלתי, נכנסתי לתוכנה של המודם, שיניתי פרמטרים לפי ההוראות והוא עבד כ router עם המחשב הבודד.

כאמור עם ה hub לא !

אתה יכול לפרט כיצגד להגדיר את המודם כ dhcp ?

תודה !

פורסם

בממשק ה-Web של האלקטל (http://10.0.0.138), תיכנס לתפריט ה-DHCP בצד שמאל, תסמן Auto DHCP, וב

Client timeout (seconds):

תכתוב 20 (ככה זה מוגדר אצלי).

פורסם
  • מחבר

אנסה זאת !

אוופס ! כרגע נכנסתי וכך זה היה מוגדר מקדמת דנן.

חוששני שהרעיון שלי לקנות router הוא המוצא היחידי. אנסה להחזיר את ה ADSL למצב מודם.

על כל פנים, תודה רבה !

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים