עבור לתוכן

בעיה: לאחר החלפת קירור ל HD4870 אין תמונה

Featured Replies

פורסם

שלום, אתמול החלפתי את הקירור סטוק של hd4870 ל ac twin turbo, זו הפעם הראשונה שאני מחליף אבל לא נראה לי שיש הרבה מקום לטעויות.

הסרתי את הקירור הקודם, ניקיתי את המשחה הטרמית הישנה, מרחתי חדשה, מקימתי את ההיטסינקטים של הזכרונות והרכבתי לבסוף את הקירור עצמו, הדקתי את הברגים ובסה"כ נראה שיש מגע מצוין בין משטח הנחושת של גוף הקירור לבין הליבה שמתחתיו.

לאחר שחיברתי את הכרטיס מסך המחשב נדלק כהלכה, ניגשתי ל vtune כדי לראות טמפ' ולהפתעתי הם הראו 86 מעלות , כאשר בדר"כ בעליית המחשב הטמפ היו נמוכות בהרבה, באיזור ה60.... בכל מקרה לאחר כמה שניות התחילו כל מיני ארטיפקטים בצבעים ירוק ואדום ואז המחשב כבה.

מאותו רגע לא הצלחתי לקבל תמונה במסך, כלומר המחשב עושה את הרעשים המוכרים של התחלה, המאווררים פועלים (מלבד אלו של twin turbo ) אבל לא מתקבלת שום תמונה על המסך , גם הנורה של המסך ממשיכה להבהב במצב המתנה.

הדברים שניסיתי בינתיים זה בדיקת חיבורי חשמל, חיבור PCI , הכל נראה שהוא יושב במקום , ניסיתי גם לחבר ליציאה אחרת בכרטיס ללא הצלחה.

עשיתי גם איפוס ביוס על הדרך, למרות שלא נראה לי שזה בעייה של הלוח.

יש למישהוא מושג מה יכולה להיות הבעייה? אני מאוד מקווה שלא הרסתי לחלוטין את הכרטיס...לא אמור להיות כיבוי אוטומוטי ברגע שהכרטיס מתחמם יותר מדי?

פורסם

האם בדקת שאכן המאווררים של הAC מסתובבים?

פורסם
  • מחבר

האם בדקת שאכן המאווררים של הAC מסתובבים?

בהדלקה הראשונית לא בדקתי, ועכשיו הם כבר לא מסתובבים....

פורסם

אני לא בטוח לגבי הכיבוי אוטומטי, לפי ההתעסקויות שלי עם משחות טרמיות וגופי קירור אני סבור שלא סגרת את הגוף קירור על הכרטיס כמו שצריך ולכן מה קרה זה שכאשר הפעלת, הטמפרטורות היו גבוהות, וכנראה בגלל שהכרטיסים אינם סוגרים את עצמם(לפי מה שאני יודע זה רק הCPU אבל לא משנה) אז ראית אורות ואז בום, אני לא יודע להגיד לך בבירור אם דפקת את הכרטיס, יכול להיות שאולי תנסה להתקין את הקירור שוב ואולי הכרטיס יעבוד, מי יודע.

עוד דבר, יכול להיות שהמשחה התרמית היא מהמשחות המוליכות ויכול להיות ששמת אותה מחוץ למקום שהיא הייתה אמורה להיות וזה דפק את הכרטיס.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה, לגבי ה"בום" לא היה שום ריח שרוף או רמז כלשהוא להתחממות שהיא לא נורמלית, למיטב ידעתי דווקא כרטיסים כן מכבים את עצמם אבל אני לא בטוח.

עוד דבר שאני חושב , לגוף הקירור יש כבל שאמור להתחבר לכרטיס עצמו, נראה לי שהוא אחראי על שליטה על מהירות המאווררים, בכל מקרה, אצלי יש שתי יציאות מהכבל הזה אחת עם 4 פינים וממנה משורשרת עוד אחת עם 3 פינים

ac-accelero-twin-turbo.jpg

אני חיברתי לכרטיס את היציאה של הלווש פינים (החיבור שיושב שתמונה על נפלסטיק) אולי החיבור הלא נכון בשילוב עם הפעלת בקר המאוורים של vtune גרם לאיזה קצר חשמלי שפגע בביוס של הכרטיס?

יש דרך לשחזר ביוס של כרטיס שלא מגיב?

פורסם

היי

אני מקווה מאוד שלא שרפתה את הGPU , יכול להיות שקיצרתה את המגעים העדינים של הGPU עם המשחה הטרמית (אם היא בצבע אפור אז היא מוליחה), תנסה להחזיר את הקירור סטוק המקורי ואז תבדוק .

רוני

פורסם

אני לא בטוח שהיית צריך להוציא את הקירור סטוק

הרי בצד השני של הכרטיס יש לך את המסגרת הכסופה הזו, ששם צריך לבוא הקירור.

פורסם

אני לא בטוח שהיית צריך להוציא את הקירור סטוק

הרי בצד השני של הכרטיס יש לך את המסגרת הכסופה הזו, ששם צריך לבוא הקירור.

זה רק אני או שלא הבנתי ?!

פותח התרד ... שאתה מרכיב את הקירור תחבר את החיבור של ה 3\4 פינים ישירות ללוח אמ בכניסה הכי קרובה למיקום של הכרטיס מסך ... אם אין לך אז בכרטיס עצמו אמור להיות חיבור 4 פינים ששם אתה מחבר הבעיה שזה חיבור קטן מאד ולא מתאים לכל הקירורים ... כמו שאמרתי תחבר קודם כל את החיבור לבד ישירות ללוח אמ ותבדוק עם המאווררים עובדים ... בקשר לכרטיס אני לא מאמין ששרפת אותו ... תבדוק שוב פעם את הקירור של הזיכרונות ...

פורסם
  • מחבר

טוב די התייאשתי, ניסיתי היום להחליף לכרטיס מסך ממחשב אחר כדי לראות אולי יש בעיה אחרת מלבד הכרטיס, כמובן שלאחר ההחלפה המחשב פעל כרגיל.

החזרתי את הקירור המקורי וגם זה לא עזר.

אני רוצה לממש אחריות הבעיה היא שהמדבקה על המחבר של גוף הקירור נקרעה

Palit_HD_4870_Sonic_PCB_Bottom.jpg

מדבקת האחריות זו זאת על הצלע הימנית התחתונה, ברגע שמפרקים את הקירור היא נקרעת והאחריות פגה.

השאלה שלי, מישהו ניסה לנצל אחריות על כרטיס מסך ללא המדבקה ? כלומר אולי אני יכול לגרד את השאריות ולהגיד ש"ככה קיבלתי את זה"

עוד אפשרות, האם יש דרך לשחזר או לזייף מדבקה כזו?

פורסם

אתה רוצה לממש אחריות אבל אם אין אחריות איך תממש אותה? ברגע שפתחת בורג אתה צריך לקחת בחשבון שהאחריות הלכה.

הדבר היחיד שיש לי להגיד לך זה להתחיל את כל ההרכבה מ-0 שוב.

פורסם
  • מחבר

אתה רוצה לממש אחריות אבל אם אין אחריות איך תממש אותה? ברגע שפתחת בורג אתה צריך לקחת בחשבון שהאחריות הלכה.

הדבר היחיד שיש לי להגיד לך זה להתחיל את כל ההרכבה מ-0 שוב.

לא כל כך הבנתי למה אתה מתכוון, אתה יכול לפתוח כמה ברגים שאתה רוצה כל עוד יש לך מדבקה, הבעיה שלי אין מדבקה כרגע.

התחלתי כבר הכל מהתחלה, אני מאמין, לצערי, שהכרטיס התחמם ונהרס, לא ידעתי שזה יכול לקרות אבל כל יום לומדים משהו חדש.

פניתי גם ל ATI בשביל לקבל חוות דעת מקצועית יותר על הבעיה שלי, הם לא הופתעו מהמקרה ולפי התיאור שלי הם מניחים שהכרטיס נהרס.

הנה חלק מהתשובה

According to your description, it seems that your GPU chip has burnt already. Since you can boot up at the first time and find the temperature is 86 degree, that is really too hot at idle mode. Later on, you can not see any BIOS posting page. It is not due to protection in VGA BIOS. It just indicates the VGA card is defective

בכל מקרה השאלה כרגע אם יש דרך לשחזר מדבקה או לנסות ולהציג עמדה של קיבלתי את הגרטיס ללא מדבקה.

פורסם

להשיג כזאת מדבקה אתה לא תשיג , ולטעון שזה הגיע ללא יוביל לתהליך הבא :

נניח והחנות תקבל ממך את הכרטיס , לא תספק לך כרטיס אחר , תעביר אותו ליבואן למימוש האחריות , היבואן לא יחליף ויחזיר לחנות בטענה שהופרה האחריות ,אתה מקבל את הכרטיס הדפוק בחזרה .

אפשרות אחרת היא שהיבואן מסיבה זו או אחרת יעביר את הכרטיס ליצרן , היצרן יראה שהאחריות הוסרה ברגע שפירקו את הגוף הקירור , אין אחריות ,יבואן לא מקבל כרטיס אחר במקומו , החנות מעדכנת אותך שאין אחריות .

אפשרות נוספת , החנות שולחת את הכרטיס כך או כך ליבואן , היבואן מחליף , בסופו של דבר ליבואן אין אחריות , הוא אוכל אותה ב250 דולר , מיידע את החנות שהחנות קצת "דפקה" אותו , החנות בתורה , או שמגיעה להסדר כלשהו עם היבואן , או יוצרת איתך קשר , משם זה כבר מתחיל להיות מכוער , כי זאת כבר הבעיה של החנות שהיא בכלל קיבלה את הכרטיס בלי האחריות ממך .

מסקנה מתבקשת :

או שאתה נדפק , או שהחנות והיבואן נדפקים .

אני מניח שכן ראית את המדבקה הזאת על הכרטיס לפני שפירקת אותו , וכן קראת מה כתוב עליה ...

אתה צריך לקחת אחריות על המעשים שלך , ואם אין אחריות , אז אין אחריות . אם האחריות הייתה חשובה לך, לא היית מפרק את הגוף הקירור המקורי מההתחלה בכלל .

מה שכן אני ממליץ לעשות , זה כן לגשת לחנות , להסביר להם את כל המצב , ולראות אם אפשר בצורה זו או אחרת להגיע להסדר כלשהו , ולא להתחיל לנסות להשיג מבדקות , ואין חיה כזאת שהגיע בלי מדבקה . יש יצרניות ששמות על הברגים , יש יצרניות ששמות על הכרטיס בלי שום קשר , אבל תמיד , אבל תמיד , מגיעה מדבקה כזו .

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה המפורטת.

להשיג מדבקה כזו אני באמת לא אשיג, אבל מדובר סה"כ במדבקת נייר לבנה עם כיתוב שחור, אני יכול לנסות להדפיס עם פונט דומה ופשוט להדביק את עם דבק UHU, זה גם יבטיח שהמדבקה תקרע ברגע שכל טכנאי יעבוד על הכרטיס.

מהיכרותי עם ארגונים וחברות אני די בספק אם זה בכלל מעניין את אותו טכנאי אם המבדקה כזו או אחרת (מה גם שבטח יש יותר מסוג אחד) ואני מניח שיש סיכוי סביר שזה יעבור בשלום.

אני אשמח לשמוע הצעות נוספות או בעיות אפשריות עם התוכנית הנ"ל.

פורסם

תפסיק לחפש קומבינות ותהיה קצת בן אדם ישר ולא ישראלי ממוצע ... הרי ידעת שברגע שתפתח בורג אז האחריות תרד ... לקחת את הסיכון ולצערי נפלת ... אני מציע לך כמו שאמרו ... לך לחנות תסביר להם הכל ותראה מה יקרה ... אם החנות תהיה איתך לא'רגית אני מאמין שיציעו לך הצעה טובה יותר מסתם כרטיס פגום

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים