עבור לתוכן

מחר בגרות בפיזיקה (לא כולל מעבדה-הייתה), בהצלחה. שאלות כאן.

Featured Replies

פורסם

מה אתם משחקים אותה עכשיו תותחים בפיסיקה.

מורים לבגרות אשכרה לא הצליחו לפתור את המבחן הזה,הייתה בגרות נאצית בזמן קצר עוד יותר נאצי עם טעויות נוסח הימלר.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3726345,00.html

אני יצאתי מהבגרות בהרגשה שדפקו אותי ואני פשוט לא מאמין שצדקתי!

אגב הוגשתי על 83 ואני באמת טוב בפיסיקה והבחינה הייתה לי קשה ובמיוחד הזמן לחץ לי בטירוף

• תגובות 30
  • צפיות 5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

דווקא הבגרות בחשמל הייתה נחמדה לגמרי... חוץ מסעיף קטן עם מגנט שאני לא בטוח לגביו הכל הלך די קליל

פורסם

עשיתי חשמל...

חוץ מטעות בסעיף ג' בשאלה 3

הכל נכון !

נגשתי עם מגן 95

פורסם

חשמל היה פשוט וקל. קרינה וחומר יכול היה להיות חביב, אילו ברחתי את השאלות הנכונות.

פורסם

יש מצב מישהו מעלה את השאלון?

בד"כ ב-YNET מתפרסמת מדי שנה כתבה עד כמה הבגרות במתמטיקה הייתה קשה משמעותית מזו בשנים הקודמות. מסקרן אותי לראות מה היה בבגרות בפיזיקה שהיא זכתה בכבוד...

פורסם

הפתרונות של גבע נכונים?

פורסם

הפתרונות של גבע נכונים?

במכניקה יש כמה שנראה לי קצת מוזרים, במיוחד שגם המורים אצלנו אמרו תשובות אחרות וגם לאף ילד ששאלתי לא יצא כאלה.

פורסם

במכניקה יש כמה שנראה לי קצת מוזרים, במיוחד שגם המורים אצלנו אמרו תשובות אחרות וגם לאף ילד ששאלתי לא יצא כאלה.

נקווה שהתוצאות שלנו נכונות. לרגע נבהלתי ממה שראיתי....

דרך אגב, מה לא יצא מבחינתך הגיוני בתשובות של גבע? (לצורך השוואה)

פורסם

עשיתי טעות אחת, חבל שהניא די עקרונית, כי בשאלה 4 ג' בטעות חשבתי שזה עבודת כח החיכוך מX=50

במקום מX=0. אבל ההסבר שלי די נכון (עבדתי על פי חישובים של מרחק ולא ע"פ חוק שימור אנרגייה, כך שכל מה שנותר

לי היה לכפול ב130 מטר בנוסחאת העבודה של כוח במקום ב80 מטר (המרחק שיצא לי)).

פורסם

מעיון קצר בשאלון במכניקה (עליו נסובה הכתבה), יש לי את הרושם שמעבר לכך שלימודי הפיזיקה בתיכונים רבים הם מתחת לכל ביקורת (על סמך תלונות רבות שמדובר היה בשאלון קשה במיוחד), לתלמידים יש בעיה בהבנת הנקרא - אין שום שאלה לא ברורה בשאלון, והתלונות בכתבה פשוט הזויות.

לגבי פתרונות של גבע - יש להם טעות ב-2.ד - כח החיכוך על הגופים שונה, עקב שוני בכח הנורמלי שפועל עליהם, לכן התאוצות שונות, ועקב מהירות התחלתית זהה

הם יעצרו בזמנים שונים.

אחרי זה, לא הייתי סומך על שאר הפתרונות שלהם.

טעות שלי...

פורסם

מעיון קצר בשאלון במכניקה (עליו נסובה הכתבה), יש לי את הרושם שמעבר לכך שלימודי הפיזיקה בתיכונים רבים הם מתחת לכל ביקורת (על סמך תלונות רבות שמדובר היה בשאלון קשה במיוחד), לתלמידים יש בעיה בהבנת הנקרא - אין שום שאלה לא ברורה בשאלון, והתלונות בכתבה פשוט הזויות.

לגבי פתרונות של גבע - יש להם טעות ב-2.ד - כח החיכוך על הגופים שונה, עקב שוני בכח הנורמלי שפועל עליהם, לכן התאוצות שונות, ועקב מהירות התחלתית זהה

הם יעצרו בזמנים שונים.

אחרי זה, לא הייתי סומך על שאר הפתרונות שלהם.

אתה טועה לדעתי, הפיתרון של גבע כן נכון, וזה אותו הפיתרון שמופיע אצל לחמן גם.

אמנם הכוח הנורמלי שונה,והוא שווה למסה כפול ג'י, כפול מקדם החיכוך מיו. מכיוון שכוח החיכוך הוא היחידי בציר האופקי, ניתן להשוות את מינוס כוח החיכוך לתאוצה כפול המסה. מכאן, המסה מצטמצמת, ויוצא שהתאוצה שווה למינוס מקדם החיכוך (0.1),כפול ג'י (10) כלומר היא מינוס אחד. תאוצה זו היא על כל גוף, ללא קשר למסה שלו. לכן, לשני הגופים יש אותה תאוצה ואותה מהירות התחלתית והם יעצרו באותה נקודה.

ובקשר למה שאמרת על הקושי, רוב האנשים שניגשו איתי יצאו בהרגשה שהיה קשה. גם לי היה קשה. אבל הבעיה היא לא רק רמת הקושי, אלא להספיק את התרגילים בזמן.

פורסם

יש לי ידידה שהיא פשוט גאון, היא יצאה מהמבחן עם טעויות רבות.

השאלון לא היה פרי במסגרת הזמן שהוקצב, לא יתכן כי במת' 5 יח"ל בשביל שאלות

קצרות הרבה יותר, נותנים שעתיים ופה רק שעה 45, אני הצלחתי להחליק את זה ממש על סף

מסגרת הזמן, אולם למזלי יש לי תוספת זמן, כך שהסתדרתי.

ואגב לשניים מעליי, אם בזה טעית כנראה שהוא לא היה כל כך קל...

פורסם

התשובות שלי יצאו בדיוק כמו של יואל גבע, חוץ מטעות מפגרת שלי בסעיף אחד. עשיתי את שאלות 1, 4 ו-5.

ו-qwerty (איזה כיף לרשום את השם שלך :silly:), זה ידוע שהלימוד בתיכון גרוע, לא?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים