עבור לתוכן

ככה צריך להגיע משחק מחשב!

Featured Replies

פורסם

עשיתי הזמנה של כמה משחקים מאיזה חנות שכבר טחנו עליה פה אז אני לא אזכיר את שמה.

בכל מקרה הייתי די מאוכזב מהאריזות של המשחקים לדוגמה Gothic Universe שמגיע עם שלושה דיסקים בלבד באריזת קרטון בלתי מחוזקת שנמעכה כליל.

או Codename Panzers Platinum שמגיע במארז DVD מפלסטיק עם 2 דיסקים בלבד.

אבל אז קרה דבר מוזר בין הערמה הגדולה של הדברים שהזמנתי הרמתי את הקופסה של Darwinia שהייתה ממש כבדה יחסית לאחרים.

מדובר במארז עשוי אולד-סקול קרטון מעוצב עם ArtWork מובלט של המשחק, כאשר החלק הקדמי של הקופסה נפתח כמו ספר.

מבפנים המארז מחוזק מקרטון קשיח וככה הוא לא נמעך במשלוח (לתשומת לב המפיצים של גוטיק!).

עכשיו התכולה של המארז פשוט הקסימה אותי ממש כמו בימים הטובים שמשחק מחשב היה מגיע כומ שצריך:

1. דיסק המשחק בתוך קופסה מפלסטיק ולא מעטפה, עטוף בניילון.

2. חוברת של המשחק עם הסבר על איך משחקים + פלאף על המשחק.

3. חוברת של המפיצה עם סקירה נחמדה של משחקים שהם מוציאים.

4. פוסטר דו צדדי ענק שמכל צד שלו יש תמונה אחרת (תמונה מהמשחק, לוגו המשחק).

5. מחזיק מפתחות נחמד מחומר גמיש בצורת דארווין.

ועלה לי כולה 24 שקל. שווה.

עכשיו רק להתקין ולראות איך המשחק עצמו.

עריכה:

גילוי נאות המתבקש,

כל המשחקים חדשים דנדשים סגורים בניילון ולא נפתחו מעולם.

החנות הציעה לי להחליף את גוטיק שנמעך באחד חדש.

פורסם

הרבה מאוד תלוי גם במקום שממנו החנות המדוברת השיגה את המשחקים..הרי אין ספק שלא מדובר במשחקים "יד ראשונה מהיצרן",ככה שאי אפשר להקיש מהאריזה של גות'יק(למשל)שקיבלת אתה,לגבי האריזה המקורית של גות'יק 3..

אבל אין ספק שאתה צודק ב200 אחוז..אני זוכר שפעם,קניית כל משחק ופתיחת הקופסא הייתה התרגשות בכל פעם מחדש..כל פעם היית מוצא בפנים דברים מרהיבים ומעניינים,וגם כל מיני בונוסים חמודים שהיו באמת מצדיקים קניה..היה ערך לכסף,הדבר היה נעשה "מהלב"(ככה זה לפחות הרגיש)..

היום אתה קונה משחק במחיר הגבוה פי 1.5 ואפילו פי 2 מהמחיר של פעם,מקבל קופסאת פלסטיק(או מעטפה) מסכנה עם דיסק המשחק,וצריך עוד לקוות ולהתפלל שהנ"ל לא יהיה פגום ואשכרה יעבוד..

העיקר הוא שהפיראטיות אשמה בכל.. ::)

פורסם

היא באמת אשמה בהכל, כי גם פעם כשמשחקים באו באריזות מושקעות, אנשים העדיפו להוריד פיראטית.

פורסם

היא באמת אשמה בהכל, כי גם פעם כשמשחקים באו באריזות מושקעות, אנשים העדיפו להוריד פיראטית.

ואני בטוח שהדרך להילחם בפיראטיות היא להפסיק להשקיע באלו שכן טורחים לקנות מקורי,אכן.

פורסם

האנשים שקונים מקורי, לא עושים את זה בגלל קופסאות. לראיה הזינוק המטורף ברכישות דיגטליות.

פורסם

אני לא מסכים.

הזינוק ברכישות הדיגיטליות בא משום שכך לרוב המשחקים זולים יותר,וזה גם חוסך לגיימרים המפוטמים את ההגעה לחנות.

אבל חוסר ההשקעה בקונים(ובאריזות המשחק) התחיל,לדעתי,עוד לפני שהפיראטיות הייתה כל כך משמעותית ולפני שמישהו בכלל חשב על רכישות דיגיטליות למיניהן.

אני לא מנסה להגיד שהפיראטיות באה בתגובה לחוסר ההשקעה בקונים,אבל אני יכול להעיד שעליי הדבר כן השפיע..אם פעם הייתי מרגיש שיש תמורה ל150-180 שקל ששילמתי על משחק,היום לשלם יותר ממאה שקל על פלסטיק עם דיסק מרגיש לי כמו RIPOFF.

פורסם

זה רק נדמה לך. הפיראטיות תמיד הייתה קיימת בהיקף די נרחב (קנית את דום המקורי בזמנו?)

חוסר ההשקעה נבע משיקולים כלכליים פשוטים. אריזות מושקעות עלו הרבה ולא התרגמו למכירות מוגברות. אז היו להם שני אופציות, להעלות את המחיר (מה שהם עשו רק תחת השם "חבילות אספנים") או להוריד את התוספות מסביב. חסכת דולר על האריזה, והמשחק מכר מיליונים? זה רווח נקי, שתוכל להשתמש בו לפתח את המשחק הבא.

אם משחק טוב תקנה אותו ולא משנה מה יבוא מסביב. אם בא לך להתפנק עם תוספות, קנה את חבילת האספנים. בסופו של יום, זה די קישקוש כל המסביב. עם NWN המקורי באה מפה מבד של העולם באריזה, וחוברת הוראות מושקעת עבה בספירלה. זה היה מגניב, אבל זה לא הפך את המשחק ליותר טוב, ועכשיו אין לי מושג איפה הם זרוקים בכלל.

פורסם

ועכשיו אין לי מושג איפה הם זרוקים בכלל.

יפה אמרת. אני מעדיף לקנות מסטים לא רק בגלל המחירים האטרקטיבים אלה גם כי זה חוסך "זבל" בבית. מי מאיתנו באמת מסתכל על המשחקים שהוא קנה לפני 5+ שנים?

פורסם
  • מחבר

אני דווקא נוסטלגי מאוד בקטע הזה... למעשה אני מתחזק מדף יפה מלא משחקים עם כל הפיצ'יפקעס שהם הגיעו איתם.

בהחלט נוורווינטר נייטס המקורי הגיע עם הספר משחק הכי מושקע שראיתי בחיים, איזה 300 עמודים משהו מטורף.

פורסם

אני דווקא נוסטלגי מאוד בקטע הזה... למעשה אני מתחזק מדף יפה מלא משחקים עם כל הפיצ'יפקעס שהם הגיעו איתם.

בהחלט נוורווינטר נייטס המקורי הגיע עם הספר משחק הכי מושקע שראיתי בחיים, איזה 300 עמודים משהו מטורף.

קראת את כולו?

בכל אופן, נכון שזה נחמד לפתוח אריזה גדולה ומושקעת עם הרבה דברים מושקעים בפנים אבל עדיין... אחרי יום זה פשוט ניהיה עוד משהו בארון ואז זה סתם תופס מקום או שזורקים.

פורסם
  • מחבר

האמת שמקרה נוורווינטר נייטס מיוחד כי באמת קראתי את כל הספר. בגלל המולטי המדהים שהיה למשחק הראשון חרשתי עליו במשך שנים. גם הסינגל היה חביב אבל כן קראתי זה חלק מהחוויה.

ואני לא חושב שזה סתם משהו שתופס מקום כי בסך הכל זה כמו לקנות ספר או סרט טוב ואז להאפסן במדף לפעמים יש את פרץ הנוסטלגיה לחזור לחוות את זה שוב ואז שולפים.

הקטע עם STEAM באמת שאני לא חובב קנייה דרך האינטרנט והורדה וירטואלית אבל פשוט מדובר במחירי זנות למשחקים טובים שחלקם חדשים מאוד ככה שזה פשוט לנצל מבצע אז למה לא.

פורסם

i453333_115792804700.jpg

זכור לטובה שהגיע עם קופסא גדולה חוברת הסברים מפורטת ופוסטר :(

אאחח היו ימים...

פורסם

זה עדיין ככה, פשוט עכשיו צריך לקנות את חבילת האספנים.

פורסם

אני לא מסכים עם מה שנאמר פה לגבי הורדות דיגיטליות, המקרים היחידים שבהם אני קונה באופן דיגיטלי זה כשאין לי ברירה(וואלב :pissed:) ושההפרש במחיר משמעותי. בכל מקרה אחר אני מעדיף לרכוש מוצר פיזי שאפשר להחזיק ביד, למרות שזה כבר לא ממש רלוונטי עם כל ההגנות המפגרות שדורשות להתחבר לאינטרנט בכל פעם שמפעילים את המשחק.

פורסם

לדעתי צריך המשחק לבוא במהדורה יפה ומהודרת עם אריזה קשיחה ונורמלית כמו של פעם, וגם הורדה באינטרנט בתשלום.

אנשים שמשקיעים כסף במשחק לא צריכים לשלם יותר על "מהדורה קשיחה" או מיוחדת, ואין שום קשר לפיראטיות, עובדה שעדיין אנשים קונים בכמויות משחקים מחנויות, זה לא אומר שצריך עכשיו לזלזל בהם ולהפיל זאת על הפיראטיות שהיא אשמה בכל זה...זה ממש לא ככה, כנראה שזה הפך לשיקולים כלליים של לחסוך כמה סנטים / דולרים על אריזה קשיחה. ועכשיו פשוט הם עושים מהדורה מיוחדת במחיר גבוה יותר שזה..ממ איך נאמר, בסופו של דבר זה הגיוני אבל לא פייר כלפי שחקנים שנהגו לקנות משחקים פעם וקיבלו את זה באותו מחיר באריזה אחת, ללא כל מיני מהדורות למיניהן בתוספת תשלום וכו'.

והקטע על פיראטיות, אני יכול להגיד לכם שאנשים שמורידים משחקים, רובם לא היו קונים אותם גם ככה, שזה בסופו של דבר אולי היה נותן תוספת קטנה מאוד במכירת המשחקים...וגם אם כן, בן אדם רגיל שחושב על הכסף שלו לא היה משקיע 60 דולר על משחק אלא מחכה חודש חודשיים שירד המחיר וקונה את זה בחצי או פחות.

כמו שאמרתי, בסופו של דבר זה היה מניב רווח קטן יותר..אני לא חושב שזה כמו שכולם מפיצים היום "הפסדים של מליארדים".

אבל זה רק אני

:)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים