עבור לתוכן

שאלה על מבנה הנרגילה

Featured Replies

פורסם

יש משהו שלא תפסתי בנרגילה, בעצם הצינור עובר לתוך הכד, לאיזור שאין בו מים?

ואז בעצם שואבים אוויר מהצינור וזה יוצר לחץ, אז האוויר מהראש יורד למטה דרך הצינור מתכת דרך המים לתוך הצינור שבפה?

אני אנסה להסביר את עצמי:

האוויר יורד מהראש עם הטבק למטה ואין לו איפה לצאת אלא בקצה הצינור מתכת שבתוך המים, משם האוויר עולה למעלה דרך החור בראש הכד ודרך החור מגיע לפי הצינור שבפה?

זה בעצם כמו באנג? או שיש עוד זרימות אוויר שאני לא יודע לגביהן?

פורסם

וויקיפדיה is your friend

החומרים המשמשים לעישון בנרגילה חייבים להיות רטובים או לחים. לכן מעורבב בדרך כלל טבק לנרגילה עם פירות מיובשים למחצה. התוספות לטבק מעניקות לנרגילה את ייחודה, שכן כאשר מעשנים אותה חשים בטעם התוספת. ניתן להשיג טבק במגוון טעמים, כגון תפוח, בננה, תות שדה, דובדבן, ורדים, מנטה ועוד.

הנרגילה מחולקת לשלושה חלקים: ראש, גוף וכד. מצידו העליון של הגוף מחובר הראש ומצידו התחתון הכד. מהגוף יוצא צינור המשמש לשאיפת העשן. ברוב הנרגילות שניתן למצוא בישראל כלול גם השפץ (סוג של מלקחיים המשמשים להדלקת וסידור הגחלים). בנרגילה הטבק לא נשרף אלא מחומם לטמפרטורה גבוהה מאוד על ידי גחל הנמצא מעליו ומופרד ממנו בנייר אלומיניום (נייר כסף) מחורר. הטבק ממוקם בראש הנרגילה. כד הנרגילה מלא בחלקו מים.

כאשר שואפים אוויר מן הצינור, נוצר ואקום בתוך הכד. אז נשאב לתוך הכד אוויר דרך הראש ודרך הטבק החם. העשן עובר דרך המים שבכד הנרגילה, ומסונן חלקית: חלק מן הניקוטין והעטרן שבטבק מסוננים. הסינון מעדן את טעמו של העשן. לפעמים מוסיפים לכד אלכוהול או חומרים אחרים (כמו סירופ, משקה מוגז או חלב), על מנת לקבל תחושות אחרות.

באזורים שונים מקובלות נרגילות בצורות שונות וכן טבק מסוגים שונים. במצרים הנרגילה בעלת מכל הזכוכית מכונה "שישה" ומקובל לעשן בה טבק 'ממותק' (מעסל) בטעמי פירות. עוד מקובל במצרים לעשן בנרגילה שגופה נחושת או פליז וצווארה עץ, והיא מכונה "גוזה". לנרגילה מסוג זה אין מחברים צינור אלא קנה חלול ומקובל לעשן בה טבק עם חשיש. סוג טבק המקובל באסיה הוא טבק "אג'אמי" שהוא טבק ללא תוספת טעם אותו מרטיבים מעט ועליו מניחים גחל. משמעות השם "אג'אמי" היא "שאינו ערבי" והכוונה בכך היא בדרך כלל לפרסי, ואכן הטבק האג'אמי מיוצר בפרס. בקשמיר בנוי צוואר הנרגילה כולו מקנים (במבוק) והוא מכונה "נרגילה" בעוד שמכל המים עשוי שם מחומר או מנחושת והוא מכונה "הכלי-בבלי".

פורסם
  • מחבר

כן קראתי את זה, אבל השאלה אם גם בקטע של הגומי (שמחברים את הכד לצוואר) גם עובר אוויר, כי אאל"ט (אין פה נרגילה מולי) יש שם חורי איוורור

פורסם

לא.

פורסם

כל העניין הוא שזה יחידה אטומה עם כניסה רק באזור הראש

פורסם
  • מחבר

הסתכלתי עכשיו ומה שקורה הוא ככה:

הצינור שנכנס למים זה הנתיב אוויר של הראש, עם הטבק, והחורים מסביב לצינור זה הנתיב אוויר של הצינור הגמיש.

אני בונה נרגילה מכלי של נר אבל הכד קיבל עכשיו סדק (הצלחתי לעשות חור יפה עם הדרמל אבל שחיממתי את החור פתאום נהיה סדק :() אז אני לא אשקיע יותר מדי, ואני אפרסם תמונות בהמשך :P

פורסם

בעיקרון אתה יכול לבנות נרגילה מטושים ופלסטלינה(איכותית! 12 שקל)

זה גם יוצא ממש יפה בסוף

פורסם
  • מחבר

יש לנו מספיק נרגילות, זה סתם בשביל הקטע ;D

טוב הנה הלוג עבודה, חשבתי לפתוח ביומני פרויקטים :P אבל יש פה כבר אשכול...

imgp6385.jpg

זה החפץ, מצאתי את זה במקרה בבית של ילדה אחת ואמרתי שאני חייב לנסות.

שמים בפנים נר וזה מאיר...

קודם הייתי צריך להוציא את התבנית הזאת הנר, זה היה מולחם למשטח מתחתיו, עם מצית טורבו ופלייר קטן הוצאתי את זה בלי בעיה.

imgp6388.jpg

בזמן שהוצאתי בטעות עיקמתי את הבסיס והוא היה די משוחרר, ולא היה לי כוח להשקיע אז ליפפתי קצת בדיל ועם המצית טורבו פשוט המסתי מסביב, זה עשה את העבודה.

imgp6397.jpgimgp6398xgc.jpg

לאחר מכן הדבקתי עם סיליקון את ה"כד" למשטח וסתמתי שהמים ישארו שם, לא היה לי סיליקון מדביק אז השתמשתי בסיליקון לבן לאמבטיות, אני מקווה שזה יחזיק.

בזמן שהרחבתי את החור נשבר לי ה"כד" אז הדבקתי את החתיכה עם דבק מגע, זה יצא לא אסטטי אבל נטפל בזה בסוף.

imgp6399.jpg

הדבר הבא יתפקד כראש, ראשית הוצאתי את המכסה שהיה מולחם, ולאחר מכן חתכתי חתיכת פח בקוטר המתאים כדי שתהיה לבסיס של הראש, עליו יונח הטבק.

לקחתי צינורית מתכת וחיברתי אותה באמצע הראש, כדי שהאוויר יעבור דרכה.

יש לי פה תמונה רק של השלב הראשוני, לאחר שזה יתייבש אני אצלם איך זה יצא בסוף.

imgp6392.jpg

זה סתם משהו שנבע משעמום וצורך לשריפת זמן טוטאלית לאחר המגן שהיה היום בהסטוריה.

מה שנשאר לי לעשות זה לראות איך זה מתחבר ולמצוא צינור שלא יכביד על הגוף ויפיל אותו.

בנוסף מסתובבת לי בבית משקולת מגנטית, אני כנראה אחבר אותה לבסיס ה"חפץ" (עוד לא מצאתי שם לדבר הזה) כדי שיתן איזון ואולי גם אוכל למגנט אותו לבסיס פח רחב, על מנת שלא יפול.

cheers :hat:

פורסם

יש לי רעיון יותר טוב וזול.

תכין באנג מבקבוק פלסטיק, תקנה או תאלתר מבחנה. סגור עניין.

פורסם

:screwy: המשטרה בדרך....

אם אני לא טועה יש חוק בארץ שאומר שאם אתה מחזיק משהו כזה בבית שלך אתה עובר על החוק. לפי החיפוש שלי בwikipedia זה סעיף 10 א ו ב

פורסם

אחזקת נרגילה אינה חוקית? או שאולי אתה מדבר על הבאנג מבקבוק פלסטיק... מה שדי הגיוני

פורסם
  • מחבר

אנשים זה לא באנג זאת נרגילה :s05: לטבק

ממה שהבנתי החוק אוסר על אחזקת חפצים שתפקידם לעישון סמים, מה שאני לא מבין זה איך הם אוכפים את זה, הרי ככל הידוע לי אפשר לעשן סמים בנייר גלגול ובנרגילה, שניהם נמכרים בכל פיצוציה בעיר

פורסם

חחח.... טוב שהוא לא הגזים... דור לא הבנתי מה לא היה ברור לך במבנה של הנרגיל...?

יש חור בין החיבור של הכד לגוף לבין הצינור שנכנס למים, החור מחובר לפייה ושאתה שואף האויר נכנס מלמעלה דרך הראש ועובד בתוך המים יחד עם העשן (לסינון) והוא נכנס לחור למעלה ומגיע לפייה.

עריכה: נזכרתי עכשיו שכתבת איפה שהוא שלא קוראים לך דור - אלא דורון.... מצטער... :-*

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים