עבור לתוכן

טיפים לבגרות למחר בספרות

Featured Replies

פורסם

^ אין שום סיבה לקרוא שום יצירה הארוכה מ-20 עמודים. תמיד אפשר למצוא סיכומים של כ-20 עמ' לכל היותר, בהם כתוב כל מה שצריך לדעת. אם שום דבר לא השתנה בשנים האחרונות, אין שום שאלה שאשכרה דורשת קריאה של היצירה. יותר שאלות בסגנון - תאר את התפתחות הדמות הראשית, אילו מוטיבים יש ביצירה, ושאר דברים לא מעניינים. כל זאת ניתן למצוא בסיכומים.

פורסם

בתכלס-אחרי שגומרים את הבחינה כמה עמודים סוגרים במחברת בחינה?

וללמוד מסיכומים מהאינטרנט-אתם בטחים שזה בטוח ללמוד מסכימוים שלא בטוח שנבדקו ע"י מורים ואולי רשומים שם דברים שלא רצויים לרשום בבגרות?

פורסם

אני למדתי בעיקר מסיכומים מהאינטרנט, מהאתר של אלוני יצחק אם אני זוכר נכון, והצלחתי לקבל 85 סופי. כמובן שסיכומים של ילדוד'ס מ FXP לא מומלצים.

פורסם

ברור שלא סיכומי ילדים מFXP

אז אתה אומר שהסיכומים של אלוני יצחק טובים?

מזה בכלל זה בצפר אלוני יצחק?למה הסיכומים שלו נמצאים בכל נושא שרק תמצא באינטרנט?

פורסם

כלום, רק שני ספרים של 150 עמ' כל אחד, מחזה של איזה 80 עמודים, 20 שירים ומשהו כמו 7 סיפורים קצרים.

חח ממש... למה נראה לך שצריך ללמוד הכל!!?

אני לומד רק:

6 שירים.

אנטיגונה

חיזו בטטה, פרנהיים, האדונית והרוכל ואולי תהילה...

אני לא קורא את אנטיגונה...המורה שלי נתנה סיכום טוב (חופר) של 12 עמודים...הוא בטוח טוב (יש לה תואר שלישי בספרות...חולת נפש).

ולקרוא שירים זה לא קשה...

סיפורים, אני יודע את הרעיון הכללי...לא צריך לקרוא(את הסיפורים עצמם)...גם ככה אני אחפור על כל היצירה...לא באמת משנה מה שואלים...

ערן.

פורסם

טעות...אם אתה דופק סיכום בבגרות מורידים הרבה נקודות.

אתה חייב להתייחס לשאלה ולחזור על מילות השאלה לפחות פעמיים בתשובה.

פורסם

טעות...אם אתה דופק סיכום בבגרות מורידים הרבה נקודות.

אתה חייב להתייחס לשאלה ולחזור על מילות השאלה לפחות פעמיים בתשובה.

זה הכל סיפורים...

אתה צריך לכתוב את כל היצירה...ואז לענות על השאלה (כדי לראות שאתה יודע מה התשובה)...ואז לסכם.

זהו...מורים עם תואר ראשון-שלישי לספרות רואים תשובה של פחות מ1 וחצי הם מתחרפנים ככה זה...

ערן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים