עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

טיפים לבגרות למחר בספרות

Featured Replies

פורסם

שלום.

יש לי מחר בגרות בספרות (כמו רוב התלמידים בגילי) והייתי רוצה לקבל טיפים מכאלא שיודעים יותר...

אני יודע שאני גם ככה לא הולך להפגיז בציון כי אני על הפנים אבל הייתי שמח לקבל טיפים על ניסוך שאלות וכאלא...

אם עברתם עם ציון טוב בבקשה תחלקו איתנו את הסוד במקום שיתנו לנו 60 בנימוק של "חסר"...

תודה רבה :)

נ.ב.

הבגרות ב9 (אני לא יודע אם זה מתחלק לקבוצות של יחידות או משהו)

פורסם

אתה אולי יודע באיזה שעה הבגרות?

פורסם

עשיתי סמסטר קודם ונכשלתי(למרות שהיה לי מגן גבוה), מחר אני עושה שוב בתקווה לגרד עוד כמה נקודות.

בהצלחה לנבחנים.

פורסם

ככל שזכור לי מלימודי ספרות, לא ממש משנה מה שואלים אותך, צריך לכתוב את כל מה שאתה יודע על היצירה, לאחר מכן להתייחס לשאלה, לחזור שוב על כל מה שאתה יודע כאשר אתה מתייחס שוב מדי פעם לשאלה, ולסיכום לתת התייחסות נוספת לנשאל בשאלה.

בגדול, ככל שהתשובה שלך יותר ארוכה, כך עושה רושם שאתה שולט טוב יותר בחומר (לפי התפיסה המעוותת של המורים לספרות), ויש פחות סיכוי שהיא תקרא במלואה - קריאה מרפרפת של התשובה תיתן את הרושם שאתה יודע על מה אתה מדבר.

דבר נוסף - אל תחשוב באופן עצמאי - הפרשנות ליצירה שלימדו אותך, היא הפרשנות היחידה הנכונה (גם אם הסופר/משורר הוציא נספח "למה התכוונתי?" לאחר שראה את ההתעללות ביצירותיו).

אני אישית הייתי גרוע בלחזור על עצמי 20 פעם, אך הצלחתי לקבל באזור ה-70.

פורסם

אני קיבלתי 45 למרות שיכולתי לדקלם את החומר, אחת הסיבות שאני שונא את המקצוע הזה(יותר מתנ"ך).

פורסם

^ מה היה אורך התשובות שלך?

לגבי תנ"ך - אין לי מושג איך זה היום, אך כשאני עשיתי בגרות, סו הייתה השנה הראשונה של תוכנית לימודים חדשה. היה לנו ספר, 1 ל-1 לפי אותה תוכנית חדשה, לכל פרק היה הסבר מילולי ושאלות-תשובות לדוג'. לפני מבחנים בכלל, ולפני הבגרות בפרט, הייתי קורא על הפרקים הרלוונטיים והייתי מקבל באיזור ה-80-90.

בתנ"ך סה"כ, השאלות די אינפורמטיביות ומצפים לתשובה קצרה ועניינית. זה כמו להבחן על התוכן של אגדות האחים גרים. אמנם הרבה יותר משעמם, אך בהחלט אפשרי ואף נסבל.

פורסם

אחרי כמה חודשים אני כבר לא זוכר, אבל ניצלתי את כל הזמן שהיה לי.

פורסם

פשוט תנסה למרוח (שזה לא יימנע ממך באמת ללמוד, אה?) כמה שאתה יכול. ככל שהתשובה ארוכה יותר - זה טוב יותר.

אני גרוע בסיפרות, אבל פעם אחת כשעשיתי את זה קיבלתי 80 ולא למדתי בכלל :nixweiss:

פורסם

שאלוהים יעזור לנו :errrr:

פורסם

אף אחד לא יודע מה באמת צריך לכתוב בספרו?ת...

אף פעם לא למדתי לספרו?ת ותמיד נכשלתי, למגן למדתי וכתבתי דיי הרבה וקיבלתי 70, אבל היא גם הורידה לי על זה שחזרתי על כל הסיפור בתשובה... בקיצור אין לי מושג מה היא רוצה.

אני רק מקווה שכמו שבשאר המקצועות שהבוחנים של הבגרות לא יהיו עם מחוון של מצטיינים מחוננים כמו שהמורות בבית ספר בודקות, שאם הם רואים שאני מכיר את הסיפור ועונה בערך על השאלה אז שיתנו את הניקוד ולא יחפשו את הניתוח החופר והמדוייק בנושא...

ואני מקווה שאני יוגש על 70 אפילו שזה המבחן הראשון שלא נכשלתי בו בספרו?ת.

פורסם

הבגרות לא ב1? ???

פורסם

הסיכוי שתקבל מגן 70 שואף ל-0 (אלא אם המורה שלך ממש טיפשה / נחמדה ).

ולמה שתקבל נקודות על תשובה מעורפלת ולא מדויקת? כמו בכל מקצוע אחר, גם כאן קיים מכוון, ואתה תקבל ציון בהתאם לתשובה שלך.

וכן, לפי מה שידוע לי הבגרות ב-13:00 בערך.

פורסם

קיבלתי במגן 85...

פורסם

לפי מה שאני יודע הבגרות ב13:00 ולא נראה לי הגיוני ב9 כי יש תרגיל של פיקוד העורף...

עוד לא התחלתי ללמוד, זה לא הרבה חומר נכון?

ערן.

פורסם

כלום, רק שני ספרים של 150 עמ' כל אחד, מחזה של איזה 80 עמודים, 20 שירים ומשהו כמו 7 סיפורים קצרים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.