עבור לתוכן

בעיה בעת Extract עם WINRAR בXP

Featured Replies

פורסם

הבעיה התחילה לפני כשבוע... ברבות מן הפעמים בהם אני עושה EXTRACT עם WINRAR לקבצים הEXTRACT איטי מאוד יחסית לזמן שבו הייתי רגיל שלוקח לדברים לעבוד במחשב שלי... מערכת ההפעלה עצמה עובדת רגיל ונורמאלי בידיוק כמו מקודם.. רק שבעת חילוץ הקבצים החילוץ איטי מאוד יחסית לקודם.

יש לציין שבWIN7 הבעיה לא קיימת והחילוץ מהיר כפי שהיה מקודם...

אני אובד עצות..

ניסיתי להתקין גירסא חדשה של WINRAR וזה אמנם עזר מעט... אך עדיין לא חזר למצבו המקורי.

עריכה : עכשיו שמתי לב גם שבעת חילוץ המעבד עומד על 25-30% מאמץ מה שנראה לי קצת לא הגיוני...(יכול להיות שהוא משתמש רק בליבה אחת מתוך ה4 משום מה?)

פורסם

רוב הסיכויים שזה עניין של DMA

תסתכל במדריך בסטיקי (בפורום אחסון)

פורסם

זה כנראה מגבלה של ההרדיסק.

אולי זה בגלל שאתה פותח לאותו הרדיסק ולכן יש עבודה כפולה.

(למקרה שאתה לא יודע, אם אתה פותח חלון WINRAR (או כל תוכנה אחרת) ואז גורר את הקבצים לחלון EXPLORER הוא תמיד יפתח קודם לTEMP DIR ורק אחר כך יעביר למחיצת המטרה (טמטום של הוינדוס).

לכן אם אתה רוצה לפתוח להרדיסק אחר במהירות מקסימלית תמיד תשתמש בEXTRACT TO.

פורסם
  • מחבר

אני יודע איך לעשות חילוץ קבצים ידני ללא צורך בתיקיית TEMP, זו ממש לא הבעיה כאן..

אני באמת חושב שהעניין הוא בDMA למרות שכל הבקרים שלי מכוונים על DMA חוץ מאחד...

נבדוק תעניין.

פורסם

קח בחשבון שאפילו אם הבקר מוגדר לשימוש בDMA

זה לא בהכרח אומר שהוא משתמש בו,בשביל זה צריך

להסתכל גם בשדה של CURRENT TRANSFER MODE

כדי לראות את מצב הפעולה הנוכחי

פורסם
  • מחבר

זה העניין שהוא מוגדר לעבוד בDMA אך למטה בcurrent transfer mode כתוב שהוא על PIO אז אני פשוט אעשה UNINSTALL לבקר בתקווה שבפעם הבאה שהוא יתקין אותו הוא יעבוד כDMA.. במידה ולא אני כנראה אתקין מחדש את הדרייברים של הצ'יפסט נקווה שזה יעזור.

פורסם

Task Manager>Processes>Right click on Winrar's process>Set Affinity...>Make sure all the four cores are marked.

פורסם
  • מחבר

עריכה :

הבעיה לא נפתרה.. ברגע שאני עושה UNINSTALL וריסטרט הוא עובר לDMA.. והכל עובד יפה.. אבל אחרי משהו כמו דקה של מאמץ(או העתקה של קבצים או חילוץ נניח) הוא שוב פעם חוזר לPIO MODE(כן כן באמצע עבודה בוינדוס הCurrent Transfer MODE משתנה מDMA 5 לPIO MODE(כאשר מוגדר DMA IF AVAILABLE)

בזה עוד לא נתקלתי.. מישהו ?

עריכה : סליחה על ההקפצה זו הייתה טעות ניתן למחוק את התגובה!

פורסם

אני מציע שתבדוק הגדרות בביוס

יכול להיות ששמה זה מכובה

פורסם

זה הרדיסק IDE ?

הוא מחובר עם עוד איזה כונן ?

סי די רום שמחובר על אותו ערוץ יכול להקפיץ שוב ושובאת הערוץ לPIO (כולל את הסי די וההרדיסק שעל אותו ערוץ).

אם זה המצב אז או שתחבר אותו לבד, או שתשנה בביוס כך שזה לא יעבור לPIO אף פעם.

אם זה הרדיסק SATA במצב אמולציה אז הגיע הזמן להתקין דריוור SATA ולשנות לזה בביוס, או אם אתה מעדיף אפשר לנעול את הMODE בביוס כמו במקרה הראשון.

איך לנעול את הMODE אפשר למצוא באחד הסטיקים אולי.

עוד דבר חשוב לציין שהסיבה שזה עובר לPIO MODE היא בגלל שיש בעיות בקריאה מהכונן (או כוננים) על אותו ערוץ.

במקרה שסי די רום מחובר על הערוץ אז זה כנראה הגורם כי הרבה דיסקים לא נקראים טוב וגורמים לזה.

אם אין סי די רום מחובר אז כדאי מאוד לבדוק את ההרדיסק היטב.

פורסם
  • מחבר

כל הכוננים הם SATA והDVD הוא IDE...

זו לא בעיית חומרה מכיוון שכמו שאמרתי... בWIN7 הכל תקין..(כרגע עובד על WIN7 ובדקתי שוב פעם ושוב פעם והכל תקין כאן)

פורסם

הוספתי להודעה הקודמת.

כדאי מאוד שתבדוק את ההרדיסק היטב.

בWIN7 הוא עובד עם דריוור אחר או שכנראה אין שם את העניין הזה של ההקפצות MODE, ולכן יכול להיות שיש לך בעיה וזה משפיע רק על הXP.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים