עבור לתוכן

שאלה בקשר ללוח אם ישן יחסית בעל dual ddr 333,יש לי שתי סטיקים של זכרונות

Featured Replies

פורסם

שפועלים בdual כרגע,חבר שלי הביא לי עוד סטיק אחד,אפשרי שהוא יעבור עם 3 סטיקים (כי אז זה לא יהיה דואל).ואם כן האם זה יוריד מהביצועים? (יש לי 512 מגה,והחבר נתן לי עוד 256 מגה)

תודה לעוזרים!

פורסם

אם תוסיף עוד מודול אז לא תוכל "להנות" מ-DC, אבל תוספת הנפח חשובה יותר.

פורסם
  • מחבר

הdc ישתנה אוטומטית לsingle או שאני צריך לשנות בביוס?

ועד כמה ארגיש את השיפור ביחס לDC שיש לי עכשיו?

תודה!

פורסם

אני לא חושב שתרגיש הרבה משום שזאת לא תוספת גדולה של זיכרון, אבל אתה תרגיש כי ביחס למה שיש לך זה גם לא מעט.

את ה-DC אתה גם ככה לא מרגיש/תרגיש בחסרונו. אין פונקציה כזו בביוס, זה נעשה אוטומטית על פי זיהוי של הביוס.

פורסם
  • מחבר

אני לא חושב שתרגיש הרבה משום שזאת לא תוספת גדולה של זיכרון, אבל אתה תרגיש כי ביחס למה שיש לך זה גם לא מעט.

את ה-DC אתה גם ככה לא מרגיש/תרגיש בחסרונו. אין פונקציה כזו בביוס, זה נעשה אוטומטית על פי זיהוי של הביוס.

תודה רבה :xyxthumbs:[br]פורסם בתאריך: 31.05.2009 בשעה 14:52:23

אגב שכחתי משהו אחד חשוב,הזכרונות שלי כרגע באוברקלוק (פרטים במפרט),האם זה אומר שאצטרך להוריד קצת את האוברקלוק או לחלופין אוכל להגביר אותו קצת יותר?
פורסם

זה לא יתן לך כלום

אבל אם זה בשביל אוברקלוק למעבד אז כדאי שהזיכרון הנוסף ידע לעמוד באותם תדרים של הזיכרונות הישנים

פורסם
  • מחבר

איזה בזבוז נוראי של שעתיים היו לי עכשיו....ניסיתי להפעיל את המחשב עם הסטיק החדש בכל מיני צורות (ניסיתי לשנות את הסדר של הזכרונות בסלוטים ומה לא) כל פעם בעייה אחרת.פעם אחת הויהדוס לא עולה וכותב שיש בעייה בתקיית הsystem כבר חשבתי שדפקתי את הוינדוס ואצטרך לפרמט,ואם בסדר אחר אני מכניס אותו אז עדיין בבוט אני רואה שיש לי 512 ראם וגם בוינדוס ורק בeverest אני רואה שהלוח אם כן מזהה את הסטיק אבל משום מה הוא לא מצליח להשתמש בו (לא כתוב כלום פשוט במקום שיהיה לי עכשיו 768 ראם עדיין יש 512).ובסוף כשעשיתי ניסוי אחרון ושמתי את הסטיק החדש לבד המחשב בכלל לא עלה! ואפילו לא היה אפשר לכבות אותו מהכפתור אלא רק מהספק!

מה זה אומר שהסטיק פגום או שהלוח אם שלי לא תומך בו? (זה יהיה מוזר כי הוא ddr 333 כמו שתי הסטיקים האחרים רק חברה אחרת).

לצורך העניין שתי הסטיקים שיש לי כבר מזמן הם samsung 256 ddr 2700 CL 2.5 כל אחד,והחדש הוא של transcend 256 ddr 2700 (ואפילו על השבבים שלו רשום samsung)

מה בעצם הבעייה?

פורסם

2 אופציות..

1. הזיכרון פגום.

2. פרמטר שאינו מתאים, למשל אם הוא דורש יותר מתח אז יש להעלות את המתח וזה יכול לגרום לאי יציבות ואפילו הצגת שגיאות ב-Memtest שיעלמו אחרי העלאת המתח. כנ"ל לגבי תזמונים, אולי התזמונים שלו גבוהים יותר והוא נאלץ לפעול בתזמונים של הזיכרונות הקודמים שלך, ואז אולי הוא לא מסוגל לזה.

פורסם
  • מחבר

דווקא בדקתי והזתמונים שלו זהים לזכרונות הישנים יותר (כפי שציינתי שיחקתי עם הסדר של הזכרונות בסלוטים והיה סדר אחד שהוא זיהה את הזיכרון בתוכנה everest אבל לא השתמש בו זתומרת עדיין היה לי 512 ראם,אז באברסט רשום את הפרטים שלו והתזמונים שלו זהים).

הזכרון עשה בעיות גם כשהמתח לזכרונות היה בnormal וגם ב+0.1.כנראה שהוא באמת דפוק,רק מוזר שeverest זהתה אותו והיה רשום את כל הפרטים עליו.

ובנוסף הוא נראה תקין לגמריי (לפחות לעין,הסתכלתי טוב על כל הצ'פים והמעגלים והם נראו תקינים לחלוטין,מה גם שהזיכרון הזה היה במחשב הקודם של חבר שלי,ככה שהוא אמור להיות תקין

פורסם

אברסט לא תתן לך את התזמונים שהזיכרון צריך לפעול בהם, היא תתן לך את ערכי ה-SPD שהם אינדיקציה שיכולה לעזור והיא תתן לך את התזמונים הנוכחיים. חפש את דגם הזיכרון על המודול עצמו וחפש באתר היצרנית את הפרטים עליו, כולל את מתח העבודה המומלץ שלו. כנ"ל לגבי מתח, אברסט לא יכולה לעזור לך בזה. מה שכן, לפעמים על הזיכרון רשום את התזמונים והמתח שלו, שווה לבדוק.

אגב, בעניין התזמונים, אתה לא חייב לחפש הרבה, אתה יכול פשוט לבחור תזמונים דיי גבוהים רק בשביל לוודא.

לגבי כך שהוא נראה תקין- כשזיכרון אינו תקין אתה לרוב לא תראה את זה עליו.

פורסם
  • מחבר

זה מה שמצאתי על הזכרון הזה:TS32MLD64V3F5

http://www.transcend.com.tw/download/datasheets/32D6V3F5.PDF

ולא רשום שמה כלום על תזמונים,ועל המתח רשום הרבה מאוד מידע שאני לא מבין ממנו מהו המתח המתאים

דבר נוסף,אם באמת זאת הייתה בעייה של תזמונים\מתח,האם הלוח אם לא היה מתאים את עצמו אוטומטית לזכרון כשניסתי להפעיל את המחשב רק עם הסטיק החדש לבד?,כי כשניסיתי את זה לא היה אפילו boot ואפילו לא היה אפשר לכבות את המחשב מהכפתור אלא רק מהספק כוח

פורסם

תגיד לי מה רשום על כל אחד מן הזיכרונות (דגמים) ותגיד לי מה הדגם המדויק של הלוח.

נ.ב. אתה יכול לנסות גם לאפס את הביוס ע"י ג'אמפר מתאים שעל הלוח, לאחר שהתקנת את הזיכרון החדש.

פורסם
  • מחבר

הזכרונות האחרים:

Samsung M3 68L3223DTL-CB3

Samsung M3 68L3223DTM-CB3

(שתיהם CL 2.5 וגם הסטיק החדש של tanscend)

הדגם של הלוח אם:

Gigabyte GA-8SQ800

ותודה על האינפורציה

פורסם

והזיכרון החדש?

פורסם
  • מחבר

transcend TS32MLD64V3F5

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים