עבור לתוכן

צריך פתרון קירור ל-chipset של ASUS P5N-D

Featured Replies

פורסם

הנושא עלה במקור פה http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=411505.0 אבל החלטתי לפתוח שרשור חדש פה כי זה כבר לא קשור. זה המצב:

הצ'יפסט מתחמם מאד, גם במנוחה, ברמה שאי אפשר להשאיר עליו את האצבע ליותר מרבע שניה בלי להשרף. לפי כל מיני תוכנות שבדקתי הטמפ' היא 48-9 רוב הזמן ולא ממש משתנה במאמץ. על פי הבנתי מקצת חפירה באינטרנט הסנסור של הלוח נמצא בין שני הסלוטים של הכרטיסי מסך ולכן הוא תמיד מראה שהוא חם מדי (מותקן 9800GTX שיושב במנוחה על 60-65 בד"כ). ובכל מקרה, ההיט סינק של הצ'יפסט יותר חם מ-50 מעלות להרגשתי - פשוט חם מדי למגע. הרבה יותר חם מהכרטיס מסך נגיד (כשנוגעים זה מרגיש הרבה יותר חם, תכלס אין לי מושג מה באמת ההבדל בטמפ' שם).

בגדול הבעיה היחידה היא שאני לא מצליח להתקדם בכלל עם OC, כבר כשעוברים את ה-200Mhz הווינדוס לא מצליח לעלות וקורס באמצע, וככל הנראה זה ה-NB שמפיל אותו. אני מודע לכך שלשילוב של הלוח והמעבד הזה (Q6600) בכל מקרה אין הרבה פוטנציאל אבל ידוע לי ש-2600MHz זאת לא המגבלה...

בשורה התחתונה, אני צריך לקרר את הדבר הזה כמו שצריך. ופה מתחילה הבעיה. ההיט סינק המעפן הזה גדול מדי (משהו כמו 9X6 ס"מ של צלעות על פלטה של 9X9, תסתכלו בתמונה כדי להבין את הכוונה). מתחתיו יושב גם הצ'יפ של nVidia וגם עוד צ'יפ כלשהו, ככל הנראה של ה-pciE אבל לא בטוח. בעצמי לא פירקתי אותו עדיין אז אני לא יודע בדיוק איך זה נראה. הלוח בא עם מאוורר קטן בשביל זה אבל כתוב עליו שהוא נועד רק למארזים עם קירור פסיבי כי אחרת הוא מסבך את זרימת האוויר ויכול להפריע לקירור המעבד... בכל מקרה ניסיתי אותו וזה לא שינה שום דבר בכלל, שום מעלה של שום דבר לא זזה, והיט סינק עדיין לוהט.

מבחינת קירור כללי במחשב, כרגע יש מאוורר 140 במארז (ליד ה-HDDs) שמכניס אוויר לכיוון הכרטיס מסך (מותקן בסלוט התחתון השחור בתמונה), יש קירור AC freezer 7 pro על המעבד שמזרים אוויר החוצה לכיוון מאוורר 120 במארז שמוציא אוויר החוצה.

עכשיו איך לעזאזל אני מתקין קירור על היצור המוזר הזה?? שום קירור סטנדרטי ללוח לא מתאים לו כי זה שני צ'יפים וההיט סינק הזה מאלומיניום זול והוא מעפן לגמרי. ואני גם לא רוצה להפריע לקירור של שאר המארז, ובאמת שאני לא מבין כלום בזרימת אוויר וכו'. ראיתי במקומות אחרים אנשים שקנו היט סינקים שלא קשורים בגודל, דברים איכותיים מנחושת ואז קדחו חורים והתאימו אותם וכבר שיפרו את המצב. זה מסובך? ומאיפה אני מוצא היט סינק מתאים בכלל? ואין משהו לעשות בלי לקדוח חורים בלוח?? :nixweiss:

תמונה כדי שיהיה יותר ברור מה הולך על הלוח הזה:

mb265as400.jpg

פורסם

יש מאוררים שהם 3 ס''מ או 4

אחד כזה על הקירור עצמו

יעשה את העבודה מעולה !

פורסם
  • מחבר

ניסיתי עם המאוור של אסוס שבא עם זה, הוא משהו כמו 4 ס"מ. יכול להיות שהוא מאוורר איטי מעפן ושמאוורר יותר טוב באמת יעשה הבדל?

כי המאוורר הזה לא הזיז בכלל...

פורסם

כן

יכול מאד להיות שאם תוסיף מאורר רציני הטמפ' תרד

ובכל מקרה , אין לך הרבה מה לדאוג לגביו , כי הוא אמור להיות ככה חם.

זה הציפסט ככה זה האנפורס האלה , הוא לא ידפק מחום יתר או משהו כזה

אבל עדיין עדיף שיהיה קר..

נסה לשים מאורר יותר רציני ואני בטוח שתראה הבדל בטמפ.

אם תוכל להשיג קירור/מאורר כמו שיש על הפאליט ג'יפורס 9600 זה יהיה מעולה

על הלוח שלך יש 4 חורים , אני חושב שבשנים מהם תוכל לדחוב את הקירור .

פורסם

פותח התרד כמו שציינתי בתרד הקודם שלך..טמפ' של 50+- במנוחה/מאמץ זה סביר בהחלט..

וזה לא מה שמגביל אותך..

תציין אלו פרמטרים שינת בביוס בדיוק.בבקשה..

פורסם
  • מחבר

פותח התרד כמו שציינתי בתרד הקודם שלך..טמפ' של 50+- במנוחה/מאמץ זה סביר בהחלט..

וזה לא מה שמגביל אותך..

תציין אלו פרמטרים שינת בביוס בדיוק.בבקשה..

הבעיה שזה כנראה הרבה יותר מ-50 רק שאין איך לבדוק את זה. אנשים שותים קפה ב-75-80 מעלות, הצ'יפ הזה כ"כ חם שאי אפשר בכלל לגעת בו.

ובכל מקרה, לגבי ה-OC לא הספקתי לשנות כמעט כלום ב-BIOS, כיביתי את כל הפיצ'רים של החסכון (כשאני אחזור הביתה אני אסתכל בדיוק וארשום) ובסה"כ העליתי קצת את התדר של המעבד (מנותק מהזכרון unlinked). כשזה קרס אז גם ניסיתי לשחק עם המתח של המעבד לשני הכיוונים רק בשביל הבדיקה אבל זה לא שינה כלום, מעבר ל-2600 הוא נפל לגמרי.

צריך לשים לב שבתדר הכי גבוה שהגעתי אליו (משהו כמו 2580 אני חושב) אחרי שעה של בדיקות מאמץ לא הייתה שום בעיה בזיכרון, שום טעות והכל היה קריר ונעים למעבד (50 מעלות) ככה שב-2600 לא סביר שפתאום המעבד קופץ לטמפ' שמפילה אותו.

פורסם

יש לך איך לבוד קפתח תוכנת ניטור..תפעיל OCCT או כל תוכנת מאמץ אחרת ותראה מה הטמפ' של הציפסט..

כמו כן מלבד לעלות באס יש עוד אופציות שצריך לשנות..החל ממחלק זיכרון ועד לתדר PCI-E..ולכן להאשים את הציפסט זה קצת :-\

דרך אגב איך הסירקולציה במארז ?

פורסם
  • מחבר

לגבי ה-OC:

כמו שאמרתי, כיביתי את כל הפונקציות של החסכון חשמל שקיימות למעבד. זיכרון - unlinked על 800mhz כמו שהוא אמור. מתח לזיכרון על 2.1 (OCZ זה מה שהוא צריך). כל שאר המתחים על auto.

Multiplier X9 (אי אפשר לשנות את זה בכלל ב-Q6600). תדר העליתי מ-266 עד 290 בערך ונשאר יציב. מעבר לזה קורס בעליה של הווינדוס, כולל ארטיפקטים מוזרים (פס אדום מרוח על המסך בזמן שהווינדוס עלה, לפני שהוא הספיק לקרוס).

על פי CPU-Z המתח של המעבד ב-auto עומד על 1.280. אחרי שהתחיל לקרוס ניסיתי לשחק עם המתח (אאל"ט ניסיתי סה"כ עד משהו כמו -150-100 מיליוולט לכל כיוון) אבל זה כל פעם קרס בדיוק אותו דבר.

אלה הטמפ', הערכים מימין (MAX) זה הכי הרבה שהוא הגיע בעומס מן הסתם. היום הכל יותר חם מהבדיקה הקודמת שלי, יש ממש הבדל בב"ש בין חורף לקיץ :-\

בכל מקרה, לפי זה הדבר הכי חם בלוח הוא על 56. נראה לי מאד לא סביר כי 56 זה לא חום שאי אפשר לגעת, וכמו שאמרתי בהחלט אי אפשר לגעת בהיט סינק של ה-NB בלי להכוות...

2uh1nco.jpg

פורסם

56 מעלות זה לא הרבה..כמו כן תדר PCI-E נעלת על 100 ?

פורסם
  • מחבר

56 מעלות זה לא הרבה..כמו כן תדר PCI-E נעלת על 100 ?

כן, מקובע על 100.

זה באמת לא הרבה, אבל הצי'פ לוהט.

לא כ"כ ברור לי הסיפור.

פורסם

פותח התרד מה לא ברור לך ? :s05: הציפסט ידוע כחם ולא רק הציפסט שלך..זה בסדר..50+- מעלות זה סביר בהחלט..

אתה צריך להתעסק בפרמטרים אחרים בOC ולא בציפסט בשלב הזה..

תתחיל מלעלות מתח (ולא MILI) אלה שינוי משמעותי ל1.35+..תבדוק בדיקות יציבות..

כמו כן נסה בהמשך לעלות מתח לFSB/PLL/NB..

פורסם
  • מחבר

פותח התרד מה לא ברור לך ? :s05: הציפסט ידוע כחם ולא רק הציפסט שלך..זה בסדר..50+- מעלות זה סביר בהחלט..

אתה צריך להתעסק בפרמטרים אחרים בOC ולא בציפסט בשלב הזה..

תתחיל מלעלות מתח (ולא MILI) אלה שינוי משמעותי ל1.35+..תבדוק בדיקות יציבות..

כמו כן נסה בהמשך לעלות מתח לFSB/PLL/NB..

בלי קשר ל-OC בכלל - החיישן לא מעניין אותי, הואמזייף, הצי'פ הרבה יותר חם מ-56 מעלות. קח את זה כנתון. בשורה התחתונה, אני רוצה לקרר אותו. עזוב את עניין ה-OC ונחזור למטרה של התרד - איך אני מקרר משהו כזה?

תודה.

פורסם

איך הגעת למסקנה שהוא מזייף ? יש לך מד טמפ' באצבע ?

בכל מקרה..אם אתה מתעקש..או שתתקין עליו מאוורר עם ברגים..או שתרכוש קירור יעודי..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים