עבור לתוכן

איזה תארים יש במחשבים שלא כוללים בתוכם לימודי תכנות?

Featured Replies

פורסם

אני לא מדבר על הסמכות MCSE וכד' אלא על תארים של ממש.

• תגובות 39
  • צפיות 4.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אין. ולא רק שאין תארים במחשבים שלא כוללים תכנות, אלא אין כמעט תארים בהנדסה בכלל שלא כוללים תכנות.

פורסם

לך ללמוד מדעי המחשב, כמעט כל מה שנלמד שם זוהי צורת חשיבה ודרכים לפתרון בעיות (כמובן שחלק גדול מיושם בעזרת תכנות), משם תוכל להתפתח לאן שתרצה.

להדגשת ההיבט התאורטי של תחום זה, אמר אחד מהעוסקים הבולטים בו:

"מדעי המחשב אינם עוסקים במחשב יותר משאסטרונומיה עוסקת בטלסקופ "

פורסם

אני מניח שאתה מתכוון הנדסת חשמל עם התמחות במחשבים, AKA הנדסת מחשבים

פורסם

לך ללמוד מדעי המחשב, כמעט כל מה שנלמד שם זוהי צורת חשיבה ודרכים לפתרון בעיות (כמובן שחלק גדול מיושם בעזרת תכנות), משם תוכל להתפתח לאן שתרצה.

להדגשת ההיבט התאורטי של תחום זה, אמר אחד מהעוסקים הבולטים בו:

"מדעי המחשב אינם עוסקים במחשב יותר משאסטרונומיה עוסקת בטלסקופ "

גם למדעי המחשב ישנו קורס תכנות במהלך התואר, זה פשוט בלתי נמנע.

פורסם

ברור שזה בלתי נמנע, מדעי המחשב לומדים לתכנת (הם לא בהכרח לומדים את השפות עצמן, כי זה לא ממש רלוונטי, אבל הם לומדים לתכנת במלוא מובן המילה).

פורסם

בהחלט, ואם קורס קטן מפחיד את פותח הת'רד... לא יודע פשוט מה להגיד על זה,

זה משהו שהוא חייב לעשות בין אם הוא רוצה או לא.

פורסם

בוודאי, כפי שאמרתי מיישמים את הדברים הנלמדים בעזרת מחשב, אבל כשאתה יוצא עם תואר במדעי המחשב זה לא אומר שתעבוד בתור מתכנת.

(ממש לא!)

פורסם
  • מחבר

בהחלט, ואם קורס קטן מפחיד את פותח הת'רד... לא יודע פשוט מה להגיד על זה,

זה משהו שהוא חייב לעשות בין אם הוא רוצה או לא.

לא מפחד מזה. אני פשוט לא טוב בזה וזה תחום שלא מעניין אותי.

פורסם

בוגר מדעי המחשב לא אמור להתעסק בתכנות, אם הוא מתעסק בתכנות כנראה הוא פשוט לא מצא עדיין עבודה שמתאימה גרידא לכישוריו.

ותאמין לי יהיו מספיק קורסים שלא תאהב אבל אתה חייב לעשות אותם בדרך לסיים תואר במדמ"ח.

פורסם

לא מפחד מזה. אני פשוט לא טוב בזה וזה תחום שלא מעניין אותי.

אני לא יודע עד כמה אתה נרתע מתכנות .... אבל אם ממש לא בא לך אולי כדאי שתלמד משהו אחר ?

אבל אני מבין שתחום המחשבים מענין אותך ,אולי כדאי שתלמד מדמ"ח דו חוגי נגיד עם כלכלה,ניהול,כימיה,מדעים וכולי ?

זה למשל מדמ"ח עם כלכלה

http://www.openu.ac.il/programs/27.html

פורסם

הבן אדם אומר שתכנות לא מעניין אותו, ושלושה אנשים שונים ממליצים לו ללמוד תואר במדמ"ח? מה נסגר איתכם?

פורסם

זהו שאני לא יודע עד כמה לא בא לו ...כמו שאמרתי אם ממש לא בא לו שילמד משהו אחר .

פורסם

מה זה משנה עד כמה לא בא לו? אם מישהו לא אוהב לתכנת, אין שום סיבה בעולם שהוא ילך ללמוד מדמ"ח! הוא יסבול כל התואר וככל הנראה (לטובתו) יפרוש באמצע ויבזבז זמן לחינם, על תואר שהוא לא רוצה להתעסק איתו בכלל.

מילא אם הוא היה הולך ללמוד, נגיד, הנדסת מכונות - זה תואר שיש בו אולי קורס אחד או שניים בתכנות. אז הוא היה סובל בקורסים האלה, אבל בשאר התואר הוא היה מוצא עניין (אם מכונות זה נושא שמעניין אותו). אבל להציע לו ללמוד מדמ"ח כשהוא אומר במפורש שהוא לא אוהב לתכנת? זה פשוט אבסורד.

פורסם

הוא אמר שהוא לא אוהב לתכנת, במדמ"ח אין תכנות גרידא.

80% מהתואר זה מתמטיקה נטו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים