עבור לתוכן

התייעצות בOC לE8400(בחירת תזמוני זיכרונות G.SKILL)

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

ברשותי המפרט הנ"ל עם FSB של 450 ומחלקי זיכרונות 1:1

בביוס אני מתלבט איך לכוון את הזיכרונות PI1000 DDR2 .

כרגע הם מכוונים כך:

CL5

tRCD-5

tRP-5

tRAS-15

CR-2T

וTRC-45

מתח זיכרונות 1.9 יציב לבנתיים ואנסה להוריד כמה שניתן מחר בבוקר.

השאלה אם אפשר להדק את התזמונים ואם כן לכמה ואם לא האם להשאיר אותם כך(יש לציין שרכשתי 2 SFLEX 1600 וברגע שאני ירכיב אותם(כנראה שיצטרך להוציא את הגוף קירור לצערי מפאת חסך בגישה להתקנה נורמלית של מאוורר אחורי) אז על הדרך אחליף משחה טרמית.

בכל מקרה מתוכנן המשך OC לכיוון 460 אם ייתן יותר במתח נורמלי מה טוב. ;D

בכל מקרה אודה לתשובה מהירה.

פורסם

אתה כבר נמצא בOC לזיכרון..ככה שהורדה כלשהי תביא אותך לחוסר יציבות..או לשיפור ביצועים מזערי עד לא מורגש..

פורסם
  • מחבר

לילה טוב לך TAITAO..שאלתי היא האם כדאי לשים מחלקים על 1:1:20 (כי במחלקים האלו ו1047 הזיכרונות לא יציבים לי למרות שהם קרירים לגמרי)

שאלתי השנייה היא אם הכיוונים של הזיכרונות שעשיתי ידנית טובים (לא הדוקים מדי?) ואם יש עוד משהו להוסיף או למזער (דוגמת הTRC לפחות מ45?)

פורסם

ב1047 אין סיבה שהזיכרון לא יהיה יציב..נתת מספיק מתח ? השתמשת באותו התיזמונים שצינת ?

פורסם
  • מחבר

כן באותם התזמונים בדיוק..מע' ההפעלה עולה אך בבדיקות עם תוכנות מאמץ המע' קורסת לאחר 5 דקות פעולה.

מתח מעבד-1.285-1.29 ב450FSB (ללא שום העלאת מתח לNB/SB)

מתח זיכרונות-1.9 (גם ב2.1 לא יציב)

יש לציין כי עם מחלקים 1:1 המערכת יציבה על מתח זיכרון של 1.9 אך לצערי במחלקים 1:1:20 עם מתח זיכרון 2.1 עדיין המערכת לא יציבה בתוכנות מאמץ.

מה ניתן לעשות?

פורסם

תבדוק אם זה אכן הזיכרון עצמו..

תוריד מכפלה..תן את המתח והתיזמונים המומלצים לפי היצרן..ותריץ בדיקת מאמץ..

פורסם
  • מחבר

אוקיי אני ינסה לעשות זאת ולעדכן.

פורסם
  • מחבר

עידכון:

ניסיתי לשחק עם המכפלה אך ללא שום פידבק מהמערכת (בכל פעם שמגיע הלוגו של XP המע' נופלת).

מתחים:ניסיתי להעלות את מתח המעבד עד ל1.3 (מ1.28) ללא שום הצלחה,כמו כן גם את מתחי הזיכרונות העלתי עד ל2.075 ללא שום תגובה.

יש לציין שיחס הזיכרונות היה 1:1:20 ולא 1:1.

שאלה נוספת:באופן כללי האם ברגע שקובעים מכפלה יותר נמוכה אפשרי (ברמת העיקרון) להוריד את המתח?

מה המלצתכם כדי להמשיך?

פורסם

פותח התרד אתה צריך לעשות סדר..ככה תדע מה מגביל אותך..בדיוק..

תחזיר הגדרות לסטוק..תגדיר מתח של 2.1..תיזמונים על AUTO או 5-5-5-15 ומחלק של 1:1 (כן זה יוצא פחות מהתדר שלהם)..

תבצע בדיקת יציבות הכל צריך לעבור..

תגדיר מכפלה של 6 אם אותם פרמטרים ותבצע בדיקה..עבר..תתחיל לעלות את הבאס..ולבצע בדיקות יציבות..

בגדול הזיכרון לא צריך להגביל אותך עד לבאס של 533MHZ..אבל לוח האם לא יעמוד בזה..

בכל אופן ברגע שביצעת בידקה עם הנתונים והגעת לבאס של 450 עם מכפלה של X6..והמערכת עברה בדיקה בהצלחה..

אתה יכול להתחיל לעלות את המכפלה..עד שתגיע לשלב שהמערתכ לא יציבה..ואז תתחיל לעלות מתחים למעבד לאזור ה1.35..

לNB/PLL/FSB..

פורסם
  • מחבר

עידכון:

מכפלה על 6 בבאס 440 בדיקת OCCT עברה נקי למשך שעתיים,

בדיקה על 7.5 באותו הבאס,מתח זיכרונות :2.1,מתח מעבד 1.265 עבר (במשך שעתיים),

בדיקה על 8.5 מתח 1.285 מתח זיכרונות 2.1 עבר בהצלחה (משך 3 שעות.)

בדיקה על 9 מתח 1.285 מתח זיכרונות 2.1 (כאשר בפועל המודולים פועלים מצויין במתח 1.9) עבר בהצלחה (במשך 5 שעות.)

יש לציין שהבדיקה נעשתה עם תוכנת OCCT 3.0B והטמפ' לא היו חריגות בשום שלב של הבדיקה,מחלקים של זיכרונות עומדים 1:1.

TAOTAO הבעיה מתחילה כשאני מרים את המחלקים לזיכרונות ל1:1:20 ותדר עבודה של 1069 עם הבאס הזה(יש לציין שבמהלך כל הבדיקות התזמונים נקבעו ידנית 5-5-5-15),המערכת עולה אך בתוכנת המאמץ הוא מתרסק וטוען ל ףEROOR-CRASHED וכשאני מחזיר את המחלקים ל 1:1:00 הכול תקין ??

לא מבין כלכך את העניין הספציפי הזה ואודה להתייחסות.

עידכון נוסף הוא לגבי כ.מסך(חבל לפתוח עוד תר'ד):כמו כן התנקתי גוף קירור TWIN-TURBO והכרטיס לא עובר במאמץ של 8 שעות (נבדק עם REAL TIME HDR) את ה46 מעלות אך עדיין משום מה מפסיק להגיב (נבדקו טמפ' עם GPU-Z.האם הגעתי לניצול מלא של הכרטיס?

ליבה-815

CLOCKS-2000

זיכרון-1080

פורסם

ניסת להשתמש במחלק אחר ? יותר קרוב/חרוג טיפה ?

נסה להגדיר בביוס CPC של T2 (למרות שזה די DEFUALT)..

ולא הבנתי את השאלה על הכרטיס מסך..אם הגעת לתדרים שציינת ומעל זה המערכת לא יציבה..אז כן הגעת לניצול הMAX של השבב..

פורסם
  • מחבר

ניסיתי להשתמש במחלקים של 1:1 ו1:1:20 מעל זה פשוט משתנה ביחס ישיר לFSB ככה שמחלק גבוה משמע תדר פעולה גבוה אז לא ניסיתי להשתמש ביותר גבוה.

מעבר לזה 1:1 זה המחלק הכי נמוך שמופיע לי בלוח ?IX38) ומעבר לזה המחלקים רק עולים (כנראה לתמוך במודולים של DDR3).

איפה אני מוצא את הגדרת הCPC בביוס??ואיזה ערך לקבוע לו?

במחלקים של 1:1 לפי EVEREST הזיכרונות עובדים על DC 881.

בקשר לכ.מסך:מהי הגדרת הניצול המלא של השבב של הכ.מסך שלי(ז"א מהו טווח הביצועים של השבב הזה/מה "המקסימום" שהוא יכול לשאת) ללא תלות בטמפ' שכרגע אצלי נמצאת במאמץ מלא על 46.

פורסם

יש לך באפשרויות המתקדמות בביוס אופציה של COMMAND RATE תגדיר אותה על T2..

כמו כן נסה להגדיר באס של 400 עם מחלק נכון ל1066 ותראה אם עובד..

פורסם
  • מחבר

עידכון:COMMAND RATE אכן קבוע על 2T ותמיד היה כך(מהרגע שקבעתי ידנית),בהקשר לבאס הורדתי אותו ל430 ואכן לאחר שעתיים בOCCT אני לא רואה שום בעיה.

יש לציין מתח מעבד 1.270+- ומתח זיכרונות קבוע על 2.0V.

הבעיה מתחילה כשאני מרים את הבאס למעל 434 ושם אכן התוכנה קורסת לי לאחר חצי שעה של עבודה.בכל מקרה אני ינסה להרים מתח לזיכרונות כיוון שמתח למעבד ניסיתי כבר להרים ל1.285 ללא שינוי(יש לציין שזה המתח שהיה כשהמע' הייתה על באס של 445 ומחלקים 1:1 אז משחק עם מתח המעבד לא נראה לי שיניב תוצאה כלשהי).

שאלה נוספת היא האם מתח זיכרונות של 2.1 או אפילו מעל 2V (כמו שנראה לי שאני צריך עכשיו) תגרע/תיצור בלאי/תקצר את חייהם של המודולים?

עידכון נוסף:עכשיו העלתי מתח למעבד ל1.31 בבאס 435 וזיכרונות על 1044 במתח 2.1 ועדיין לא משיג שום יציבות נראית לעין(לאחר שעה OCCT קורסת),טמפ' סבירות במאמץ (סביב 63).ה-ERROR הוא-ERROR ON CORE 1

פורסם

המתח של המעבד נמוך..אם המערכת מבצעת פוסט ב1050MHZ+- לתדר הזיכרון..אז הוא לא הבעיה !

תעלה את המתח למעבד עוד..כמו כן תעלה מתח לNB/PLL/FSB..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים