עבור לתוכן

מתלבט בין כרטיסי מסך לגרפיקה !

Featured Replies

פורסם

הראשון

Quadro FX 570 256MB

שבנוי למטרות גרפיקה ורינדור תלת מימד אבל הדאגה שלי שהוא נחשב ישן ואין תמורה מלא למחיר

980 שח

השני

HD 4870 1GB Toxic GDDR5

שהוא יותר למטרות משחק אבל אני לא יודע באמת אם הוא יהיה יותר חזק מהראשון

מחיר 1000שח

שלישי

GTS 250 1GB GDDR3

מחיר 950 שח

מטרות כרטיס- פוטושופ - פלאש - עיבוד וידאו - רינדור תלת מימד

לא משחקים !

מה הכרטיס הכי כדאי רוצה חוות דעת של מומחה !

פורסם

שאר החומרה?

directx או openGL? תוכנות?

מקצועי או חובבני?

עקרונית לעיצוב תלת מימדי (עם תוכנה מתאימה) ה FX570 יהיה עדיף

אגב,עוד אופציה היא לקנות 8800GTX (יד 2) ולעשות softmod ל workstation...

פורסם
  • מחבר

אוקי.

אני רוצה את הביצועים הכי טובים ואלה האופציות שלי

אני צריך עוד דעות

פורסם

במחיר של ה-gts250 1gb שרשמת אפשר לרכוש GTX260 216sp 896mb, שפחות או יותר מקביל ל-4870 1gb בביצועים

(לפי בדיקות משחקים בעיקר)

ליישומים מבוססים OpenGL ה-GTX יהיה עדיף. ב-DirectX הם פחות או יותר ישתוו.

בחבילת CS4 לא תרוויח הרבה מה-quadro. לא משהו שמצדיק את ההשקעה. לדעתי ה-gtx260 אפילו יהיה הרבה יותר טוב מ-FX 570 מיושן.

http://digitalcontentproducer.com/affordablehd/newsletter/test_drive_nvidia_quadro_cx_0126/index.html

(פה הם מתייחסים ל-quadro חדשים ועדיין אין הרבה סיבות להעדיף אותם על ה-gtx, וכשיש זה לא בהכרח נוגע ל- FX 570)

לעבודות CAD תלת מימדיות מורכבות (ברמות מקצועיות) כרטיסי workstation מראים את כוחם. אולם קשה לומר בכמה FX 570 "פשוט" יהיה עדיף על כרטיס גיימינג דור חדש, אם בכלל?. בכלליות, אם אתה לא עובד בסביבת עבודה מקצועית, או שהעבודות לא מכילות המון אובייקטים\פוליגונים בסצנה אני חושב שכרטיס גיימינג יספיק לרוב, אבל זה באמת תלוי.

כרטיסים מקצועיים ידועים כיציבים יותר. עברו בדיקות מאמץ קפדניות, יש להם קושחא שונה, הדריברים שלהם מאושרים לעבודה מקצועית עם תמיכה רשמית לתוכנות מקצועיות. אם למשל אתה מקבל "גליצ'ים" גראפים או קריסות עם כרטיס גיימינג - לא תקבל שום תמיכה ממפתחי תוכנה מקצועית - השאלה הראשונה שישאלו אותך היא "באיזה כרטיס אתה משתמש"

בחזרה לעניין ה-geforce vs radeon. קצת על עיבוד מקבילי - לאנוידיה ישנו יתרון מובהק בתחום ה-GPGPU שבא לידי ביטוי בעיקר מבחינת תמיכה תוכנתית. ז"א, ישנם תוספים \ תוכנות המרת\עריכת וידאו שמשתמשים בארכיטקטורת CUDA של אנוידיה המאפשר האצת חומרה שעדיפה פי כמה על CPU חזקים. הייתרונות בעיקר בחישובים מתמטיים\סאונד\וידאו. ל-ATI יש טכנולוגיה דומה משלה אבל הבעייה היא שלא כותבים לה תוכנות. רוב המתכנתים לומדים C for CUDA - בחרו בדרך של אנוידיה. בקרוב (בשאיפה) OpenCL תכנס לתמונה בעניין GPGPU ותתמוך בכל חומרה, לכן תוכנות מבוססות OpenCL יקבלו האצת חומרה לכולם, הבעייה היא שצריכים ללמוד את השפה, לכתוב תוכנות תואמות ולהגיע ליציבות.

זה כנראה יקח לא מעט זמן בהתחשב בעובדה שמלמדים CUDA ביותר מ-100 אוניברסיטאות ברחבי העולם.

בקיצור. בין כרטיסי הגיימינג אני ממליץ gtx260. בעניין כרטיס מקצועי אני לא רוצה להטעות אותך. מבחינת ביצועים זה דורש מחקר ספציפי

לדגם הזה והצרכים שלך. אני מקווה שנתתי לך לפחות נקודת התחלה בבחירת כרטיס בין השלושה.

בהצלחה.

עריכה: עוד אופציה שאתה יכול לשקול היא כרטיס מקצועי FireGL מבית ATI. הם יותר זולים מה-quadro...

פורסם
  • מחבר

ואוו איזה תשובה !

אתה אחד התותחים ..תודה :xyxthumbs:

פורסם

ואו SyndromE , שברת לי מיתוס עצום.

לפי מה שהבנתי מהתשובה המפורטת שלך - אין שום הצדקה למחירים שהחברות מצמידות לכרטיסי ה QUADRO ו FIREGL - שיקרים מכרטיסי גיימינג במאות אחוזים.

למה בכל זאת יש ביקוש לכרטיסים כאלו ולמה לייצר אותם אם כרטיסי גיימינג טובים ייתנו, לרוב, את התמורה?

פורסם
  • מחבר

אתה קצת מתבלבל....

אני שאלתי אותו על דגם שהוא נחשב ישן...והוא החלש ביותר בסדרה אז לפי הגיון הנחתי שדגם חדש של גיימינג עם טכנולגיה חדשה יותר

אמור לעקוף אותו בביצועים !...

הקאורדו שמעליו זה כבר עולם אחר לגמרי הם פשוט לא בתקציב חחחח

פורסם

אההה, אוקי :xyxthumbs:

פורסם

קחו בחשבון, שתהליך הרינדור מתבצע רק על כוחו של המעבד!

פורסם
  • מחבר

קחו בחשבון, שתהליך הרינדור מתבצע רק על כוחו של המעבד!

לא הבנתי אותך..

אתה אומר שלא צריך כרטיס מסך לעשות רינדור ?

זה לא אמור להיות הכל סביב הכרטיס מסך ?

אז אני יקנה מעבד חזק וכרטיס מסך של 300 שח.. תסביר לי את היציאה הזאת

פורסם

לא הבנתי אותך..

אתה אומר שלא צריך כרטיס מסך לעשות רינדור ?

זה לא אמור להיות הכל סביב הכרטיס מסך ?

אז אני יקנה מעבד חזק וכרטיס מסך של 300 שח.. תסביר לי את היציאה הזאת

זה כמו לכוון גיטרה לפני הופעה, דרייבר וחומרה חייבים הרמוניה יחד.

כמה שיותר אופטמיזציה טובה לדרייבר, תקבל יותר ביצועים מהכרטיס, כמובן גם יציבות.

פורסם

הכרטיס מועיל בזמן העבודה עצמה, למשל realtime render ב-viewport \ כל תהליך היצירה.

אבל הרינדור הסופי של תוכנות CAD מתבצע על המעבד לפי מיטב ידיעתי. urib צודק.

פורסם
  • מחבר

אני יהיה יותר ספציפי

3DS MAX ו MAYA

רינדור קליפ שלם

הכרטיס מסך גם לא נכנס פה ?

פורסם

offline rendering מתבצע על ה-CPU, אולם הבנתי ש NVIDIA Gelato מאפשר להאיץ את התהליך בעזרת ה-GPU, יש לו פלאגינים ל-MAYA ול-3DSMAX.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים