עבור לתוכן

שאלה על מנועי דיזל ושימוש בשמן כדלק (ועוד שאלה על הנעת מכונית בדחיפה)

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם .

היום ראיתי את התוכנית "הילוך חמישי " באגו ולקחו שם מרצדס עם מנוע דיזל ובמקום דיזל שמו שם שמן .

איך המנוע עובד על שמן ?

אני לא כל כך מבין במנועי דיזל אבל הדיזל ניצת מעצמו במנוע (לא כמו במנועי בינזין) אז איך השמן ניצת במנוע ?

עוד שאלה .

חבר שלי אמר שאפשר להניע מכונית אוטומט בדחיפה זה נכון ?

איך זה הגיוני ?

שמעתי זה תלוי בסוג הקלאץ שיש במכונית .

תודה מראש .

פורסם

יש מספר מכוניות אמרקיות אוטומטיות ישנות (מאוד) שניתן להניע בדחיפה אבל רק במהירות גבוהה מ40 קמ"ש (לא ממש פרקטי)

ככה שלעניינו ולשאלתך לא ניתן להניע אוטומט בדירדור

פורסם

א. במנועי סולר, הדלק לא "ניצת מעצמו" הוא עובר תהליך של דטונציה (כלומר פיצוץ [או הצתה] עקב דחיסה).

ב. באופן כללי (להוציא מיקרים מאוד (מאוד) מסויימים), אין אפשרות להניע רכב בעל גיר אוטו' בדחיפה.

ג. תיאורתית אפשרי לתדלק רכב דיזל בשמן, סביר שזה יסתום את המזרקים/פילטר דלק/משאבת דלק מהר מאוד ויגרום ל"חתיכות" וזיופים של הרכב החל מהרגע הראשון עקב צמיגותו הגבוהה של השמן ביחס לסולר.

פורסם

מאמין ואתה מדבר על שמן תרתי משמע שמן!

אני גם מכיר את העסק (לא אישית) מכל מיני מקומות וזה לא פעם ראשונה שיצא לי לראות מכוניות מונעות בשמן. אבל זה לא הולך ברגל כי זה לא רכב רגיל אלא רכב שעבר הסבה בשביל שהשמן ירוץ במערכת ויעבוד טוב והאוטו "יריץ" אותו טוב.

ישנם מספר אנשים בעולם אשר מאמינים בשיטה הזו והם ביצעו את ההסבה הזה בדרכים-לא דרכים על ידי ביצוע שינויים במנוע ועל ידי זה הם בעצם לוקחים שמן פלאפל ומתדלקים איתו את הרכב ואז בעצם הרכב משחרר מהאגזוז ריחות של פלאפל.. :lol:

בסופו של דבר כאשר נגמר הדלק-שמן אתה עוצר בצד ליד איזה מסעדת ג'אנק פוד כמו מק' שבכלל לא חסרות מסביב לעולם ומבקש מהם את שאריות השמן שהם רצו לזרוק וכך כולם חיים בטוב! :yelclap:

בנוגע לסוגיות התנעה וכד' איני מבין והסבירו אתזה כבר..

מקווה שסיפקתי את תשובותיי בצורה הוגנת וברורה.. ;D

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים