עבור לתוכן

שאלה בקשר למטען סוללות

Featured Replies

פורסם

יש לי מטען סוללות שחייב שתי סוללות בישביל שיטעין, אם אני שם רק סוללה אחת ובמקום הסוללה השנייה אני שם ברזל בישביל שיסגור מעגל זה מסוכן?

פורסם

זה יקצר אותו.

פורסם

כשיש שתי דרכים מקבילות, הזרם תמיד יבחר את מסלול ההתנגדות הפחותה. לסוללה תהיה התנגדות גבוהה בהרבה מחתיכת הברזל, ובמקרה זה אכן יהיה קצר. עם זאת, אם המטען שברשותך דורש שתי סוללות יתכן בהחלט שהן מחוברות בטור ולא במקביל (מצד שני, יתכן שהדבר נעשה משיקולי התנגדות בלבד). במקרה הזה (חיבור בטור) אני לא רואה סיבה שלא לקצר בין המגעים כמו שאתה מציע.

פורסם

גם במקרה והסוללות מחוברות בטור, לא הייתי מקצר אחת מהן - במצב זה סוללה אחת תחטוף מתח גבוה פי 2 ממה שצריך. טוב זה לא יגמר.

פורסם

גם במקרה והסוללות מחוברות בטור, לא הייתי מקצר אחת מהן - במצב זה סוללה אחת תחטוף מתח גבוה פי 2 ממה שצריך. טוב זה לא יגמר.

בבקשה תלמד חשמל.

פורסם

בבקשה תלמד חשמל.

אם המטען נועד להטעין 2 סוללות בטור, אז סביר שיוציא מתח של כ-3V(מתח כל סוללה*2), אחרת לא תהיה טעינה. אם במקום 2 סוללות, תשים אחת כתוצאה מהפרשי המתח הגדולים, היא עלולה להטען בזרם גבוה מהמיועד. (לא חושב שבמטען שיכול להטעין רק 2 סוללות יחדיו בטור, כולל מעגל הגנה למקרה שמישהו יחליט לשים חוט קצר במקום אחת הסוללות).

אשמח לשמוע היכן לטענתך טעיתי.

פורסם

מתח הטעינה יהיה בהתאם להתנגדות הפנימית של הסוללה, לא המתח שהיא מספקת.

פורסם

אתה מסכים שאם תרצה להטעין 2 סוללות של 1.2V בטור, תזדקק שהמטען יוציא מתח של לפחות 2.4V? אם מתח הטעינה יהיה קטן יותר, הרי הסוללות יפרקו ולא יטענו. זרם הטעינה יהיה מתח הטעינה פחות מתח הסוללה באותו זמן(בקירוב) לחלק בהתנגדות הפנימית.

אם המתח שהמטען מוציא מיועד ל-2 סוללות בטור, בהיעדר מעגל הגנה, יזרום בסוללה זרם גדול פי 2 בערך מהזרם הנדרש לטעינה.

פורסם

לא אני לא מסכים, כי המתח נובע מהפרש הפונציאלים, וההתנגדות הפנימית של המוליך...

ההתנגדות של הסוללה לא קבועה גם היא והיא יורדת ככל שהיא נטענת, ככה שמתח הטעינה משתנה, מתח הטעינה של סוללות נטענות מתחיל מ1.3V ויורד לכ1.1 לקראת סוף הטעינה, הוספת סוללה נוספת לא משנה את המתח עד כדי כך, מה עוד שכל מטען יודע לשנות את המתח בהתאם להתנגדות המשתנה של הסוללה.

במקרה השני גם לא יהיה זרם כפול, לא יהיה זרם בסוללה כמעט בכלל כיוון שההתנגדות של כל חומר מוליך נורמאלי קטנה בהרבה מההתגנדות הסוללה(PoLR).

מה עוד שהזרם שהיה במעגל תלוי במכשיר המחובר אליו, כיוון שהזרם הסופי תלוי במתח ובהתנגדות של הסוללה, שהם משתנים.

פורסם

סוללה טעונה במלואה, נותנת מתח של 1.2-1.3V, איך בדיוק לקראת סוף הטעינה, היא יכולה להטען מ- 1.1V?? על מנת שסוללה תטען, המטען צריך לספק מתח גדול יותר ממתח הסוללה.

שתי סוללות בטור, כשהן טעונות, מספקות מתח של כ-2.4V, לכן המטען (במידה והוא אכן מטעין סוללות בטור, כפי ששוער) צריך לספק לפחות מתח כזה - אחרת הן לא יטענו. אם המטען בנוי כך שאינו מסוגל לטעון סוללה בודדת, אלא רק 2 בטור, הרי מדובר ככל הנראה במטען פשוט, המוציא מתח קבוע (עבור 2 סוללות - כ-2.4V).

על כן, אם במקום שתי סוללות בטור, תחבר רק אחת, וחוט קצר במקום השנייה, תגיע למצב בו על סוללה אחת יפול מתח של 2.4V - אם הזרם שהמטען מספק, לא מוגבל לזרם עבורו לא יגרם נזק לסוללה, העניין יכול להסתיים ברע.

אתה מדבר על מטענים אשר מסוגלים לזהות את הסוללה שמחוברת אליהם, ושם אכן לא תהיה בעיה. אך במטענים מהסוג ההוא, אינך צריך ללפף חוט קצר במקום סוללה על מנת לטעון סוללה בתא אחר...

פורסם

:s07: :s07: :s07:

אחי בחייאת רבעק, חוק אוהם V = I X R, המתח זהה בשני הסוללות, אתה לא מגדיל את המתח בשביל להטעין אותם, ההפך אם המטען לא יכול לשנות את הזרם בהתאם להתנגדות של הסוללה כמו שצריך, המתח שייוצר עם סוללה אחת ומוליך מקצר יהיה נמוך יותר ממתח במצב שבו תחבר 2 סוללות.

מתח לא הולך לשום מקום, הוא זהה לאורך כל המוליך...

פורסם

עושה רושם שיש איזושהי הנחת בסיס שאנחנו לא מסכימים עליה...

1. המטען מוציא מתח קבוע ללא תלות בעומס שאתה מחבר אליו (כל אתה לא מנסה למשוך ממנו יותר זרם משהוא מסוגל לתת)

2. כדי לטעון סוללה יש לספק לה מתח גבוה מהמתח בה באותו זמן.

3. הזרם שיצא מהמטען (זה הזרם שיטען את הסוללה), יהיה שווה למתח המטען פחות מתח הסוללה באותו הזמן, לחלק להתנגדויות פנימיות.

תגיד אם אתה לא מסכים אם אחת מההנחות ומדוע.

כעת ראה ציורים שצירפתי (מצטער על האיכות הירודה) - בציור הראשון מחוברות 2 סוללות בטור, לכן מתח V שהמטען מוציא גדול מ-2V.

בציור השני, במקום אחת הסוללות שמים חוט קצר, המתח שהמטען מוציא אינו משתנה (מדובר במטען פרימיטיבי שאינו בודק מה מחובר אליו), לכן הזרם בו תטען הסוללה יהיה פי 2 יותר גדול מאשר בציור הראשון.

[attachment deleted by admin]

פורסם

כן להנחה הזאתי קוראים חוק אוהם.

V = I X R

ברוך הבא לפיזיקה של כיתה ט'.

תעבור על זה ותחליט מה יהיה גדול יותר באיזה סיטואציה תחזור.

פורסם

איפה אמרתי משהו שסותר את חוק אוהם?

בוא תגיד מה לטענתך יקרה אם תחבר מטען שמוציא מתח של 2.5V לסוללה נטענת (אשר טעונה במלואה במתח של כ-1.25V)?

הגיע הזמן שתפסיק עם הגישה המתנשאת שלך...

פורסם

מה אתה מודד את המתח על הספק, המתח על הספק זה הפרש הפונטציאלים שלו(כאשר על הנייר ההתנגדות הפנימית שלו היא 0), מודדים את המתח על הרכיב המדובר, כשאתה מחבר סוללה המתח בין קצוות הספק זה המתח שהוא מוציא, המתח על הרכיב, שבמקרה שלנו הוא הסוללה הוא שונה.

ואיפה סתרת V = I X R, כרגע אני מסביר לך, שאם אתה מחבר סוללה אחת במקום 2 כאשר במקום הסוללה השניה אתה סתם שם חומר מוליך, המתח על הסוללה לא רק שלא עולה, הוא יורד כי ההתנגדות של כל הרכיב יורדת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים