עבור לתוכן

איך אני עושה שכשאני לוחץ על כפתור הCAPS והנורה נדלקת, זה יסגור מעגל?

Featured Replies

פורסם

אני רוצה לחבר מין מנוע רטט כזה לCAPS או לNUMLOCK או SCROLLOCK, אבל הוא במין מתקן כזה שמחוברות אליו כבר שתי סוללות וזה מין דוושה כזאתי שכשלוחצים עליה זה מפעיל ת'מנוע, אז איך ולאן אני מחבר את הדוושה הזן כך שזה יסגור את המעגל כל פעם שאני לוחץ על הCAPS NUM או SCROLL בלי לחיצה על הדוושה שמפעילה ת'מנוע?

תודה מראש, גיל

פורסם

יש וויברטורים שמתחברים בusb לא כל דבר דורש מוד...

:smile1:

פורסם

תצטרך להתחבר ליציאה כלשהי במחשב, ולתכנת תוכנה קטנה שתבדוק את מצב המקש. הכי קל זה ביציאה מקבילית. נדמה לי שבניתי פעם כמה תוכנות כאלה במסגרת תרגול כשהייתי סטונדט :)

פורסם
  • מחבר

זה לא וויברטור משו צא מזה.

אם אני יקח חוט חשמל אחד וחבר אותו לצד אחד של הדוושה וחוט חשמל שני לאיפה לנקודה שבה נסגר המעגל, ומחבר את שני החוטים ב+ וב- של המנורת לד, הרי יגיע עוד כוח ללד וזה יכול לגרום למנוע להשרף לא? הוא פועל על 3V והמורת לד מקבלת עוד 1.5V,

אז אם אני ישים במקום שתי סוללות רק אחת אבל יחבר את זה לחיבורי הלד במקלדת אז המנוע לא ישרף משו נכון?

פורסם

הלד המסכן במקלדת צורך זרם זעיר, פחות מ-10mA. המעגל שמפעיל אותו חלש ולא נועד להפעיל שום דבר אחר.

מה שאתה יכול לעשות זה לחבר את מעגל הלד ככניסה למעגל מיתוג המחובר במקביל לדוושה, כך שהדושה או המעגל יפעילו לך את המתקן.

כך מעגל הלד לא יועמס ולא יעבור דרכו זרם נוסף.

פורסם

אם אתה רוצה להרוס את המקלדת, תוכל לחבר במקום הלד Optocoupler כגון 4N35, ובמוצא שלו תקבל סגירת מעגל איתה תוכל למתג את המעגל במקום הדוושה.

פורסם

מה המטרה הסופית?

למה לא לדבר בטורית או מקבילית? מקסימום קצת פייתון, או C וקצת גסס

פורסם

הלד המסכן במקלדת צורך זרם זעיר, פחות מ-10mA. המעגל שמפעיל אותו חלש ולא נועד להפעיל שום דבר אחר.

מה שאתה יכול לעשות זה לחבר את מעגל הלד ככניסה למעגל מיתוג המחובר במקביל לדוושה, כך שהדושה או המעגל יפעילו לך את המתקן.

כך מעגל הלד לא יועמס ולא יעבור דרכו זרם נוסף.

התשובה הכי הגיונית בדיון :)

אני אגיד לך איך אני הייתי עושה את זה.

מתחבר אל הפלוס של הלד, שברגע שהוא מקבל מתח זה יפעיל לך מעגל אחר. טרנזיסטור NPN פשוט יבצע את העבודה (תלוי כמה הספק לוקח המנוע). אם יש לך ממסר עוד יותר טוב.

הטרנזיסטור או הממסר יעבירו את מתח ההפעלה אל המנוע, ככה שאין השפעה בין המתח שיש במעגל המקלדת לבין המנוע, מה ששאלת מקודם.

מומלץ שתבדוק מה ההפסק של המנוע, עם איזה מתח הוא עובד, איזה מתח יוצא מהלד של המקלדת...

פורסם

התשובה הכי הגיונית בדיון :)

אני אגיד לך איך אני הייתי עושה את זה.

מתחבר אל הפלוס של הלד, שברגע שהוא מקבל מתח זה יפעיל לך מעגל אחר. טרנזיסטור NPN פשוט יבצע את העבודה (תלוי כמה הספק לוקח המנוע). אם יש לך ממסר עוד יותר טוב.

הטרנזיסטור או הממסר יעבירו את מתח ההפעלה אל המנוע, ככה שאין השפעה בין המתח שיש במעגל המקלדת לבין המנוע, מה ששאלת מקודם.

מומלץ שתבדוק מה ההפסק של המנוע, עם איזה מתח הוא עובד, איזה מתח יוצא מהלד של המקלדת...

ואז תצטרך לשתף את האדמה של המנוע והמחשב. לא בטוח שזה מומלץ. תראה את הפתרון שלי ותבין איך הוא טוב יותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים