עבור לתוכן

13 ימים לבגרות בתנ"ך, יספיקו ללמידה עם שאיפה ל 90+?

Featured Replies

פורסם

בחורף שעבר השלמתי מתמטיקה וספרות, ובקיץ הזה אני אגש להרשמה מאוחרת לבגרות בתנ"ך שתתקיים ב-6 ביוני. השאלה היא אם 13 ימים יספיקו ללמידה מתוך מיקודית, שתביא לי ציון של 90+? את הבגרות האחרונה עשיתי לפני כמה שנים, בלי ללמוד בכלל, ועברתי על הגבול 55.

אם כן, המיקודית של רכס מומלצת? אין לי דרך להשיג סיכומים וכו' מתלמידים.

מבחינת המיקוד, שמתי לב שיש שני נושאי חובה די גדולים, ועוד כמה נושאי חתך. מה הכוונה בנושאי חתך? מתוך שלושת הנושאים האלה, אני יכול לבחור רק אחד וללמוד אותו בלבד?

פורסם

הבגרות ב-07.06.09.

http://www.mikudim.co.il/products/212/235/

בבחינה שלושה פרקי חובה: קטע שלא נלמד (מומלץ להקדיש לקטע מעט זמן בסוף הבחינה), מלכים ונביאים ועלילות הראשית.

בנוסף לשני הפרקים האלו, אתה צריך ללמוד שלושה נושאי בחירה- חיי הפרט והכלל בראי השירה נחשב לנושא יחסית קל.

המיקודית של רכס מתבססת על הספר "תנ"ך לקראת הגרות" של רכס, הוא נחשב לספר לימוד טוב.

האם בשבועיים הקרובים אתה ניגש לבגרויות במקצועות נוספים?

פורסם

בטח שיספיקו זה המון זמן :xyxthumbs:

פורסם

קנה את של פלורה...נראה לי שזה של רכס.

ולרוב האנשים מספיק שבוע כדי ללמוד...וגם פחות

בהצלחה.

ערן.

פורסם

אני ממליץ לך על הספר של פלורה ויניצקי

פלורה.. כפרעליה.. :)

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובות :).

המיקודית של רכס היא אכן של פלורה, אז כבר מחר אני אקנה את החוברת.

מבחינת נושאי הבחירה, אני אבחר ב-"חיי הפרט והכלל בראי השירה" כמו שהומלץ. אני עדיין צריך שני נושאי בחירה לפי מה שהבנתי, על איזה ללכת?

מבחינת סדר לימוד, יש לי הרגל מהפסיכומטרי לחלק את הנושאים על גביי ימים כך שהכל מסודר. מה הצורה הכי טובה לסדר את הפרקים על גביי 10 ימים נגיד?

פורסם

אני למדתי גם את"המאבק לחברה מוסרית-ערך מרכזי בנבואה"- צריך ללמוד הרבה פרקים, אבל הנושא לא קשה.

"חוק וחברה במקרא מאפיינים, ערכים ודילמות" נחשב לנושא קל בהשוואה לנושא "אדם וגורלו בספרות החוכמה" ו"חורבן, גלות וגאולה".

2. עלילות הראשית- נושא מאוד מובן שכולל בתוכו מס' פרקים מועטים ולא קשים.

גם נושא השירה מכיל מעט פרקים- כדאי ללמוד ולהבין את רשימת האמצעים האומנותיים.

- לא צריך להקדיש זמן רב לשני הנושאים הללו.

הייתי ממליץ להקדיש זמן ללמידה של נושא מלכים ונביאים- הוא מכיל הרבה פרקים, חלקם ארוכים, וגם הסיכומים לא קצרים במיוחד.

פורסם

אני לומד עכשיו לתנ"ך בקורס ערב, לדעתי השבועיים שנותרו לא מספיקים כדי להתחיל מאפס ולהוציא 90. בהצלחה בכל מקרה.

פורסם
  • מחבר

תודה :-).

מקסימום אגש שוב למועד חורף הבא אם הציון לא יהיה טוב.

פורסם

אני לומד עכשיו לתנ"ך בקורס ערב, לדעתי השבועיים שנותרו לא מספיקים כדי להתחיל מאפס ולהוציא 90. בהצלחה בכל מקרה.

העניין הוא שזה לא מדויק המושג להתחיל מ-0 בתנ"ך, מכיוון שגם בלי ללמוד אתה יכול להגיע לכיוון העובר +, אם יש לך הגיון בריא ויכולת הבנת הנקרא טובה.

פורסם

לדעתי, שבועיים מספיקים בשביל להוציא 90+ אבל ממש תצטרך לשבת ולחרוש. בתנ"ך יש לך יתרון גדול שאתה עושה את המבחן עם הספר פתוח.

פורסם

יש ספר של פלורה ויש מיקודית שזה תימצות של הספר..

פורסם

העניין הוא שזה לא מדויק המושג להתחיל מ-0 בתנ"ך, מכיוון שגם בלי ללמוד אתה יכול להגיע לכיוון העובר +, אם יש לך הגיון בריא ויכולת הבנת הנקרא טובה.

עם שני אלה (ועם הסתייגות קטנה מכך שהבנת הנקרא בעברית מודרנית היא עדיין לא ערובה להבנת הנקרא בתנ"ך) אפשר להוציא הרבה יותר מעובר. לא למדתי למתכונת או לבגרות אפילו יום אחד והוצאתי 95 ו94 בהתאמה. אמנם זה היה לפני 6-7 שנים, אבל משום מה לא נראה לי שהחומר השתנה הרבה :P

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים