פורסם 2009 במאי 2416 שנים ראיתי באינטרנט משהו שנקרא phisycs card שהוא כרטיס שניתן לחבר למחשב רגיל (נייח) בפנים (אם אני לא טועה החיבור נקרא PCI) ואין לו חיבורים כמו לכרטיס מסך/ קול. מישהו יכול להסביר לי מה התפקיד של הכרטיס הזה?מקווה שזה הפורום הנכון[br]פורסם בתאריך: 24.05.2009 בשעה 18:06:52אופס... הפורום הלא נכון... סליחה...
פורסם 2009 במאי 2416 שנים כנראה ראית את ה- Ageia PhysX הישן, שהוא כרטיס יעודי לחישובים פיזיקאלים במשחקים שעובדים עם מנוע PhysX ותומכים בהאצת חומרה.nVidia קנו את Ageia והיום כל כרטיסי ה-Geforce מסדרה 8 ומעלה יודעים להאיץ פיזיקה, במשחקים שתומכים בהאצת חומרה ל-GPU.כרגע יש יותר משחקים שירוויחו האצת חומרה "PPU" של כרטיס Ageia הישן, אבל לאט לאט משחקים מבוססים PhysX יתחילו לנצל את ה-GPU.כרטיסי geforce יכולים לעבד גראפיקה+פיזיקה על כרטיס בודד, או ככרטיס יעודי לפיזיקה, כמו הכרטיס של ageia, רק עם ביצועים טובים יותר.רשימת משחקים עם התייחסות להאצת חומרה\תוכנה: http://physx.cwx.ru/http://www.nvidia.com/object/nvidia_physx.html
פורסם 2009 ביוני 216 שנים מחבר זה כאילו כרטיס שמשפר את הביצועים של כרטיס מסך? ראיתי את זה באתר של ASUS אני עוד לא כ"כ הבנתי מה זה הכרטיס הזה...
פורסם 2009 ביוני 316 שנים ^^^^^לא במדויק, הוא אמור לשחרר את המעבד מחישובי פיזיקה וככה להוריד ממנו עומס, היום אין צורךבדבר הזה וגם שהוא יצא אני לא חושב אנשים שקנו אותו בהמוניהם...
פורסם 2009 ביוני 316 שנים הכרטיס הזה כבר לא רלוונטי, חשבתי שהייתי מספיק ברור כשאמרתי:nVidia קנו את Ageia והיום כל כרטיסי ה-Geforce מסדרה 8 ומעלה יודעים להאיץ פיזיקה, במשחקים שתומכים בהאצת חומרה ל-GPU.
פורסם 2009 ביוני 316 שנים לדעתי בינתיים לא... משחקים שמנצלים את זה (GPU PhysX) הם מיעוט כרגע. עדיף להמתין שזה יהיה יותר mainstream לפני שמשקיעים בכרטיס יעודי. אחרי הכל הכרטיס הראשי לרוב יתמודד עם זה בעצמו.אם אתה משחק הרבה במשחקים כאלה (למשל Mirrors Edge / GRAW2 / Sacred2 / Terminator / Cryostasis / UT3 וכו') והביצועים נמוכים עם פיזיקס, אז אולי כדאי לחשוב על זה... ואני מניח שעדיף יהיה 8600gt/9600gt.אבל אם למשל אתה משדרג כרטיס מסך אז זאת אופציה נחמדה להשאיר את הכרטיס הישן כיעודי לפיזיקס, במקום לזרוק\למכור אותו.
פורסם 2009 ביוני 316 שנים עם כבר לקנות אז את ה9600GT הוא יתן את המקסימום שיפור ומעבר לו השיפור בביצועים לא גודל גם עם כרטיסים חזקים יותר.
פורסם 2009 ביוני 316 שנים אבל אם למשל אתה משדרג כרטיס מסך אז זאת אופציה נחמדה להשאיר את הכרטיס הישן כיעודי לפיזיקס, במקום לזרוק\למכור אותו.זה אפשרי ? איך מתקינים במחשב ?
פורסם 2009 ביוני 416 שנים מחבר מה זה החישובים הפיזיקליים האלה?יש לי כרטיס מסך ג'י פורס 8600 GT, זה אומר שהוא עושה את החישובים הפיזיקליים לבד?
פורסם 2009 ביוני 416 שנים שאלה: החישובים הפיזיקליים שבGPU יכבידו על הכרטיס מסך מאוד? או שזה משהו לא מורגש שנמצא ברכיב אחר בכרטיס כמו FREE AAx4.ולזה שמעליי, משחק כמו אנריל טורנמנט 3 שמנסה להתקין לך פיזיקס, שיש לו לוגו או שתפריט יתן לך להפעיל אופציה של physx, הוא משחק שישתמש באופצייה הזאת. זה גורם לאובייקטים שמשתמשים בקטע של התנועה וכו' ולזוז בצורה יותר ריאליסטית.משחק שיהיה יעודי ולפיזיקס ויהיה חייב כרטיס של NVIDIA זה משחק שיהיו בו דמויות שהגוף שלהם יכול להיות רך כמו תולעת, אם תרביץ להם למשל הגוף שלהם יזוז בהתאם, מים למשל יזוזו בצורה מתאימה שישנו את המיקום שלהם או שיגעו בהם. יש כבר דמו של NVIDIA שמציג יכולות כאלה.
פורסם 2009 ביוני 1616 שנים יש לי 4870X2, אני סתם רוצה להרוויח תמיכת physix.לא, זה בלעדי לכרטיסי NVIDIA כפי שהוסבר באופן ברור ע"י SyndromEמומלץ גם לקרוא את ההסבר היפה של NVIDIA:http://www.nvidia.com/object/physx_new.html
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.