עבור לתוכן

עצות לבגרות בהיסטוריה?

Featured Replies

פורסם

בקרוב יש לי מתכונת בהיסטוריה ואז בגרות [ב"ה בגרות אחרונה בהיסטוריה].

יש למישהו שיטה \ רעיון איך ללמוד? בהנחה שאני בקושי זוכר את החומר. אני רק רואה את הכמות אני נעשה עייף ואין לי כוח ללמוד.

אשמח לעצות \ רעיונות ללמידה.

תודה :)

פורסם

תחרוש את החיים שלך אין פתרון אחר

שב לפחות 6 שעות כל יום על החומר

תקריא אותו שתשמע מה שאתה אומר זה עוזר

ככה קיבלתי סופי 94 בהיסטוריה

פורסם
  • מחבר

פשש יפהה.

מספיק לי 60.. כמה שעות צריך? חח

פורסם

עד שיהיו לך יבלות בתחת.

ואז ממשיכים עד שהוא מדמם.

פורסם

היסטוריה זה רק שינון, תעשה את מה שעוזר לך לזכור יותר טוב.

פורסם
  • מחבר

אוקי, תודה על התשובות.

פורסם

גבר הם מזיינים לך את השכל ,יש הרבה דרכים לילמוד להיסטוריה ,לחרוש שש שעות זה דרך בשביל מפגרים ,הדרך שעבדה בשבילי היא :לקראו כמה קטעים על כל חומר( מומלץ להכין מראש) ,לאחר מכן לעשות "רשימת קניות" שזה לרשום את כל הנושאים של המבחן בגרות אחד אחרי השני וליד כל נושא לרשום נקודות מרכזיות ,אחרי זה צריך רק לשנן את הרשימה הזו ,ואז 10 דקות לפניי המבחן לקרוא אותה ,תאמין לי זה עובד כך הוצאתי 100 (והייתי חצי שנה בחו"ל לפניי זה ) .

פורסם

יפה שאתה אומר על הדרכים של אנשים אחרים "דרכים של מפגרים"...

גבר הם מזיינים לך את השכל ,יש הרבה דרכים לילמוד להיסטוריה ,לחרוש שש שעות זה דרך בשביל מפגרים ,הדרך שעבדה בשבילי היא :לקראו כמה קטעים על כל חומר( מומלץ להכין מראש) ,לאחר מכן לעשות "רשימת קניות" שזה לרשום את כל הנושאים של המבחן בגרות אחד אחרי השני וליד כל נושא לרשום נקודות מרכזיות ,אחרי זה צריך רק לשנן את הרשימה הזו ,ואז 10 דקות לפניי המבחן לקרוא אותה ,תאמין לי זה עובד כך הוצאתי 100 (והייתי חצי שנה בחו"ל לפניי זה ) .

במקומך לא הייתי אומר על הדרך שלהם מפגרת...ולכן אני גם לא אגיב על הדרך שלך="רשימת קניות" ::)

אם אתה רוצה אני יכול לשלוח לך 90% מהחומר של היסטוריה ב...ב80 עמ''.(בלי מלחמות ישראל)...יש לי ילדים בשכבה שמשעמם להם, אז הם מעתיקים את כל מה שהמורה מכתיבה למחשב xD...

ערן.

פורסם

אתה צודק ,אולי אמרתי את זה קצת קשה מידיי ,אז סליחה חברה אתם לא מפגרים :-*

אבל לדעתי הדרך שלי מעולה (זה כמובן ביתנאי שיש לך את רוב החומר כתוב ,או לפחות באינטרנט).

פורסם

אתה צודק ,אולי אמרתי את זה קצת קשה מידיי ,אז סליחה חברה אתם לא מפגרים :-*

אבל לדעתי הדרך שלי מעולה (זה כמובן ביתנאי שיש לך את רוב החומר כתוב ,או לפחות באינטרנט).

הדרך שלך מעולה, אולי אני אנסה אותה...פשוט אתה לא יכול לומר למישהו מפגר בגלל צורת הלמידה.

ואני שמח שאנחנו מסכמים על זה :)

ערן.

פורסם
  • מחבר

מצטער על הדילאי אבל רק עכשיו נזכרתי שרשמתי פה חח :bash:

אני עומד להשתגע... יש לי עוד שבוע מתכונת אני לא יודע מה לעשות. וממממשש לא באלי ללמוד בקיץ. לא מתאים לי.

איך נראה לכם המיקוד? משתלם?

alexbmw- צודק זו דרך מעולה.

פורסם

אתם ממש טועים, ללמוד סתם הרבה להיסטוריה זה לא משתלם וגם לא יעיל בגרוש. המטרה היא לא לזכור הכל כמו תוכי, המטרה היא לנסות להבין את זה כמה שיותר וכך להעמיס פחות על הזכרון שלנו, ולהשתמש גם בהיגיון כדי לזכור את השתלשלות האירועים. בהיסטוריה הכל קשור אחד לשני.

להיסטוריה ב' אולי עוד לא ניגשתי, אבל בהיסטוריה א' למדתי בערך שעה לכל מבחן שהיה, שעתיים למתכונות ועוד שעה לבגרות, הגישו אותי על 74 הוצאתי 87 בבגרות. ויוצא שלמדתי בשכלול כולה 7 שעות למבחנים כל השנה ;D

איך עשיתי את זה? ניסיתי להבין ולהתעניין בחומר יותר מאשר לזכור אותו בע"פ. תעשו טובה ואל תהיו מפגרים ותנסו לשנן, ואם אתם עושים את זה לפחות אל תפיצו את השיטה המסורסת שלכם בפומבי.

אתם לא אמורים להתחיל ללמוד שנייה לפני הבגרות. בהנחה שאתם אשכרה לומדים בבצפר צריכה להיות לכם מחברת עם כל הסיכומים וכל מיני שיטות שהמורה לימד/ה אותכם, תשתמשו בהן.

תחלקו את החומר לנקודות ותאנדקסו הכל כמה שיותר טוב ככה תזכרו יותר טוב ומסודר את החומר, זה יהיה מסודר לכם בראש כמו ספרייה שלבורנטית אובססבית בטירוף מסדרת אותה, ותאמינו לי שזה דבר טוב :)

אל תנסה לראות את החומר ככלל אלא תנסה לראות אותו בחלקים, אחרת באמת קשה ללמוד כשחושבים כמה חומר סה"כ יש. תוציא את המיקוד יחד עם כל הנושאים והתת-נושאים ותחלק שעות לכל יום מה אתה לומד וכמה זמן. ואני מזכיר שזוהי בעצם חזרה, סה"כ אתם אמורים לזכור את כל החומר לפחות ברמה בינונית כי הרי לימדו אותו אותכם בבי"ס, או שישנתם באותן שעות? :lol: ולא ללמוד את הכל מ0 כאילו זוהי פעם ראשונה שאתם נתקלים בחומר.

שיהיה בהצלחה

פורסם

הלימודים למתכונת עומדים להיות הפעם הראשונה שאני נתקל בשני שליש מהחומר :kopfpatsch:

כל השיעורים השנה הייתי ככה :sleep:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים